RECEPTY Kurací šalát s kapiou
06.01.2014 03:20Suroviny
Kurča (1,5 kg), 100 g sterilizovaného hrášku, 2 kapie v oleji, pór, 2 PL worcesterskej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL ochucovadla, vínny ocot, 1 ČL cukru, olej, soľ, 2 dl vody
Postup
Kurča uvaríme v tlakovom hrnci v malom množstve vody. Po vychladnutí odstránime kožu, vykostíme a mäso nakrájame na malé kúsky. K mäsu primiešame najemno nakrájaný pór, kapiu a hrášok. Z worcesterskej a sójovej omáčky, ochucovadla, cukru, soli, oleja a octu pripravíme zálievku, ktorou zalejeme mäso so zeleninou. Necháme v chladničke odstáť. Podávame s pečivom.
4 porcie