Ako schudnúť Aké výsledky prináša chudnutie pomocou TABLETIEK na CHUDNUTIE.

05.01.2017 07:06

Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie s hmotnosťou poškodzuje zdravie.

Jednostranné a drastické diéty na chudnutie vám takmer nikdy neprinesú trvalé schudnutie. Dôvodom je, že neriešia príčinu nadváhy. Príčinou nadváhy je dlhodobé nepravidelné a nevhodné stravovanie.

Vynechávajte zo stravy mastné jedlá, zjedzte denne veľa zeleniny a ovocia, pravidelne sa stravujte – nevynechávajte jedlá, dodávajte organizmu všetky potrebné živiny a uvidíte, ako sa začne meniť vaša postava. Neriešte hneď vašu obezitu radikálnym rozhodnutím ako je liposukcia alebo užívanie radikálnych liekov na chudnutie. Schudnúť môžete aj inak, šetrnejšie a dokonca rýchlo.

Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá životný štýl. Zmeňte ho.

Nevhodný chudnutím pomocou tabletiek len strácate čas, zdravie a peniaze.

Nepokúšajte sa preto likvidovať svoj tuk tabletkovým chudnutím. Nejedzte tabletky na chudnutie. Váš nadbytočný tuk nie je váš problém, márne proti nemu bojujete. Váš tuk je len dôsledok. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých tukov a budete v pohode.

Jojo efekt je dôsledkom rýchleho chudnutia. Ak schudnete rýchlo, neodstránili ste príčinu svojej nadváhy. Či ste už hladovali, diétovali, alebo ste sa napchávali tabletkami na chudnutie, je to jedno. Akonáhle sa začnete (aj pomaly a opatrne) vracať ku svojmu pôvodnému životnému a hlavne stravovaciemu štýlu, začnete zas priberať.

Bič plieska na konci, a tak je tomu aj pri takýchto diétach, po nevhodnom chudnutí sa zhodené kilá neúprosne vracajú. Nedá sa potom čudovať, že človek hľadá záchranu v tabletkách na chudnutie. Veď každý obézny človek by chcel stratiť čo najviac zo svojej váhy  a pritom rýchlo a bez trápenia. Znie to úžasne jednoducho, veď zjesť pár tabletiek  každý deň nemôže byť žiadny problém. A tu vzniká problém. Chudnúť musíte postupne, maximálne 5 až 6 kg za mesiac, teda nie 10 až 15 kg ako sľubujú mnohé tabletky na chudnutie. 

Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali robiť stále ďalšie neúspešné drastické pokusy schudnúť.

Ako fungujú tabletky na chudnutie, aké výsledky prinášajú.  

·        potláčajú pocit hladu

·        zvyšujú krvný tlak

·        zabraňujú tuku v potrave, aby sa vstrebával do tela

·        spôsobujú hnačky

·        po ich vysadení opäť priberáte, ak nezmeníte životný štýl

Tabletky na chudnutie ponúkajú jednoduché riešenie chudnutia. Veď dať si počas dňa za priehrštie tabletiek na chudnutie, nič nezmeniť na svojom stravovaní a pritom chudnúť je naozaj lákavé. Podľahnúť takejto predstave nie je ťažké. Uvedomte si však, a to už určite viete, že úspešné dosiahnutie hocijakého cieľa nikdy nie je jednoduché. Platí to aj pre chudnutie pomocou tabletiek na chudnutie.

Začiatok chudnutia pomocou tabletiek na chudnutie môže občas priniesť zníženie váhy. 
Užívanie tabletiek je najúčinnejšie v začiatkoch znižovania nadváhy. Keď sa ich účinok zoslabí, môžete sa dopovať aj vyššími dávkami, telo však už nebude ďalej chudnúť, iba udržiavať vašu novo nadobudnutú hmotnosť.

Rôzne lieky a tabletky na chudnutie sú prvou alebo poslednou voľbou ľudí, pokúšajúcich sa schudnúť. Východisko v tabletkách na chudnutie vidia hlavne nešťastníci, ktorí sa už mnohokrát neúspešne pokúšali schudnúť pomocou rôznych zaručených diét na chudnutie.

Jojo efekt býva častým negatívnym výsledkom chudnutia pomocou tabletiek na chudnutie.

Fenomén jojo efektu je známy všetkým, ktorí prevažnú časť svojho života skúšali rôzne diéty alebo krátkodobé hladovky za účelom rýchlo zhodiť pár kíl. Skúsenosť s takýmto chudnutím asi aj vás naučila, že pár dní výrazne obmedzenej stravy  ukáže na váhe o pár kíl menej. Opakovaním takýchto postupov vám hrozia nielen estetické dôsledky nesprávnej životosprávy, ale aj tie zdravotné.
Na začiatku diéty sa telo spolu s tukom zbavuje glykogénu a vody, čo má za dôsledok stratu troch až piatich kilogramov telesnej hmotnosti, potom sa ale úbytok zastaví. Po takomto výsledku sa zvykne človek vrátiť k svojim pôvodným stravovacím návykom, či už pre nedostatok trpezlivosti alebo pre fyzickú vyčerpanosť. Takto zničený človek väčšinou potom zvýši prísun energie a do tela sa vrátia glykogénové zásoby, do buniek sa späť vracia stratená voda a človek sa dostáva na pôvodnú hmotnosť.

Po období hladovania si telo začne vytvárať zásoby na horšie časy, nakoľko očakáva, že sa  mu v budúcnosti opäť nedostane dostatočné množstva výživy. Telo sa takto samo po hladovke nerozhodne prejsť na zdravú a vyváženú stravu, v organizme chudnúceho sa začne ukladať takmer čistý tuk.

V konečnom dôsledku vám váha síce ukazuje rovnakú hmotnosť, ale telesné proporcie nenaznačujú, že sa niečo zlepšilo, skôr naopak. Pokiaľ si nevytvárate svaly a zotrvávate na tej istej hmotnosti. Svalovú hmotu nahrádza takmer dvakrát toľko tuku, ktorý je hmotnostne ľahší. Čo je, samozrejme, neželaný efekt, nakoľko by vám nemalo ísť o to, koľko ukazuje ručička váhy, ale o to, ako budete vaše telo vyzerať.
Takýmto chudnutím, životným štýlom trpí váš metabolizmus. Zvyšujete si riziko vzniku cukrovky 2. typu, porúch lipidového metabolizmu - nárast krvných tukov, pokles hladiny ochranného HDL cholesterolu, nárast krvného tlaku a celkové riziko srdcovo-cievnych ochorení. Nezabúdajte ani na nebezpečný „skrytý“ tuk, ukladajúci sa okolo vnútorných orgánov.
Pri opakovaných pokusoch o chudnutie si telo vycvičené na jojo efekt dokáže vytvoriť také mechanizmy, ktoré šetria energiu a premieňajú kalórie do tukových zásob omnoho efektívnejšie, preto sa mnohým zdá, že priberajú aj zo vzduchu a o to viac námahy musia vynaložiť, aby sa tukových zásob zbavili.

Skôr ako si privodíte čoraz ťažšie podmienky na chudnutie, premyslite si, či nebude pre vás výhodnejšie zvýšiť telesnú aktivitu a začať sa stravovať zdravšie, aby vaša strava obsahovala všetko, čo obsahovať má a v primeranom množstve a štruktúre.
Tabletky na chudnutie nikdy nie sú ideálnym prostriedkom na chudnutie.

Často ide o to, že preparáty síce istý účinok majú, ale je značne zveličený. Ak Vám sľubujú „naše tabletky na chudnutie odstránenia chute na sladké“, zákazník verí, že po užití prípravku nebude mať chuť na sladkosti. No a to je práve chyba reklamy. Budete mať na ne chuť. Možno o kúsok menšiu, ale skoro rovnakú. Keby sa na trhu objavili tabletky, ktorý by naozaj spôsobil chudnutie, nastal by okolo toho tak masívny rozruch, že by ste sa o tom dozvedeli v priebehu pár týždňov. Nie od výrobcu. Nie od predavačov a lekárnikov. Od priateľov a známych – zvestovali by vám to už viditeľne štíhlejší ľudia, ktorých poznáte. A bolo by ich stále viac a viac.

Tabletky na chudnutie bez zmien v životospráve vám nepomôžu schudnúť bez návratu zhodených kíl. 
Väčšina obéznych ľudí má naivnú predstavu o množstve zhadzovaného podkožného tuku za mesiac, ale bohužiaľ ani najväčšie sebazaprenie nedonúti organizmus schudnúť, ak nebudete uvažovať inak. Čo to znamená? Veľké zmeny v životospráve, ktoré treba dodržiavať. Áno, aj vtedy, ak budete brať tabletky na chudnutie, musíte sa začať stravovať zdravšie.

Ako sa stravovať pri chudnutí bez používania tabletiek na chudnutie.

Veľa uhľohydrátov a málo tuku. Viac ako polovica potrebných kalórií by mala byť vo forme uhľohydrátov (50 - 55%), 10 - 15% by mali tvoriť bielkoviny a zvyšok (25 - 30%) by mal byť tuk. Okrem toho treba dbať na to, aby sa na stôl dostalo dostatočné množstvo vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Nie sú však potrebné zložité výpočty, aby ste sa zdravo stravovali. Ak sa budete riadiť nasledujúcimi radami, urobíte veľa pre svoje zdravie, postavu, kondíciu i vzhľad:
Pri každom jedle treba kombinovať dve z týchto potravinových skupín: 
- zemiaky, nelúpanú ryžu, celozrnné cestoviny, strukoviny alebo celozrnný chlieb,
- čerstvú zeleninu a ovocie,
- polotučné mlieko a mliečne výrobky, chudé mäso, chudé ryby,
- orechy, klíčky a semená,
- šaláty, surovú stravu.
Samozrejme platí jesť menej masti v podobe nátierky alebo tuku z mäsa, dávať prednosť rastlinným olejom. A veľa piť, pokiaľ možno nekalorické nápoje, ako sú minerálne vody. Dospelý človek by mal denne vypiť 3 až 4 dcl tekutín na 10 kg svojej váhy.

Ak sa chcete jojo efektu vyhnúť, musíte:

Ø      chudnúť pomaly a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie ku obezite. Netreba vám žiadne tabletky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do „poriadku“ svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zrekonštruovať.

Ø      sa venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez toho si hmotnosť neudržíte. Po schudnutí sa však pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.

Lieky na chudnutie často zvyšujú riziko zdravotných problémov. 
Lieky na chudnutie neraz pomôžu schudnúť v priemere tri  až šesť kíl. Ich účinok sa však neskôr zoslabuje, až sa zastaví. Tukové vankúšiky, ktoré na sebe nosíte ako záťaž,  nemusia pre vás vždy znamenať riziko zdravotných problémov. Na druhej strane sa potvrdili aj metabolické poruchy pri redukcii hmotnosti u niektorých obéznych ľudí. Áno, zdravotný stav sa po výraznejšom schudnutí môže aj zhoršiť.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist