Ako schudnúť Ako OBEDOVAŤ v REŠTAURÁCII a pritom aj CHUDNÚŤ.

15.09.2016 08:36

Dať si obed v reštaurácii je pri chudnutí určite lepše ako dať si jedlo zo stánku s rýchlym občerstvením. Určite zo svojho obedňajšieho stravovacieho menu vynechajte zmrzlinu, sladké nápoje, chutné koláče, pizzu a množstvo ďalších dobrôt, ktorým povedať nie, je ťažké.

Aj keď si vyberáte z reštauračného menu, nemusí to byť pri chudnutí problém. Vyberajte si hlavne jedlá, ktoré sú pripravené na prírodný spôsob. Nekonzumujte omáčky podávané k mäsu alebo k cestovinám, nikdy neviete, z akých kalorických prímesí sú uvarené. Ak máte možnosť, vždy si doprajte k jedlu veľký zeleninový šalát. V dnešnej dobe sa už aj reštaurácie snažia vychádzať zákazníkom v ústrety.

V reštaurácii počas obeda nejedzte rýchlo, rýchlejšie priberiete, určite neschudnete. Pokiaľ váš žalúdok pošle mozgu signál o nasýtení, chvíľu to trvá, nie je to za 10 minút. Ľudia, ktorí jedia rýchlo a bez toho, aby jedlo poprežúvali a hneď ho v časovom strese hltajú, väčšinou končia obed prejedením sa a samozrejme priberaním.

Pri prechode cez žalúdok vysiela strava prostredníctvom nervového systému informácie, ktoré vytvárajú pocit sýtosti. Ak svojmu žalúdku poskytnete dostatočný čas a jedlo dostatočne požujete, budete mať skôr pocit sýtosti dokonca z menšej porcie, neprejete sa. Vychutnajte si jedlo. Nedovoľte žalúdku, aby predbehol váš mozog, jedzte pomalšie, pomôže vám to dokonca neprejedať sa ani v popoludňajších hodinách. Vychutnáte si jedlo, schudnete a dokonca miniete menej peňazí.

Pri reštauračnom stravovaní by ste mali zlepšiť svoje stravovacie zlozvyky, hlavne obmedziť konzumáciu rôznych vysoko kalorických jedál. Mnohé z nich na prvý pohľad vyzerajú ako zdravé jedlá, avšak skrývajú v sebe mnohé nástrahy a prídavok chutných ale zároveň nechcených kalórií.

Keď ste sa rozhodli schudnúť, nevynechávajte obed v reštaurácii. Stačí vhodne si vyberať jedlo, môže byť lacné, menej kalorické a vhodné na chudnutie. 

Rady ako sa stravovať v reštaurácii počas chudnutia i po schudnutí, čoho by ste sa mali vystríhať.

Každý deň začnite dobrými raňajkami, na obed nepôjdete vyhladovaný.

Nikdy nechoďte na obed vyhladovaný. Nezabránite prejedaniu, vaše telo nestačí spotrebovať veľkú porciu jedla, ktorú vyhladovaný zjete rýchlejšie ako by ste mali. Obedňajšiemu prejedaniu zabránite vhodnými, sýtymi raňajkami.

Už pred obedom sa dobre napite, budete cítiť menší hlad, nebudete sa prejedať.
Prvou chybou je ísť do reštaurácie hladný. Vtedy len veľmi ťažko dokážeme odolať ponuke v jedálnom lístku. Preto ešte 30 minút pred príchodom do reštaurácie vypite pohár zeleného čaju, či 3dcl čistej vody, ktorými dokážete utíšiť svoj hlad alebo si dajte jablko, ktoré splní rovnaký účinok.

Zjedzte rozumnú porciu jedla, nejedzte rýchlo, zvyšok jedla si dajte zabaliť. 
Ak chudnete, nemusíte zjesť všetko, čo máte na tanieri, navyše ak v súčasnosti už hádam v každej reštaurácii vám nedojedené jedlo zabalia.

Sýte ale zdravé predjedlo občas zjedzte ako hlavné jedlo.
Keďže gramáž porcií jedál sa v posledných rokoch zvýšila, skúste si namiesto hlavného jedla objednať niečo z predjedál. Určite vás to nasýti a kaloricky neprešvihnete limit, ktorý by ste pri vašom chudnutí mali dodržať. 

Vyberajte si jedlá bez zahusťovaných omáčok.
Veľkú pozornosť pri výbere jedla venujte rôznym omáčkam a zálievkam mäsa. Bývajú síce veľmi chutné, ale veľakrát sú to tučné šťavy, ktoré môžu energetickú hodnotu celého jedla aj zdvojnásobiť. Grilované kura si dajte, avšak nie vtedy, ak pláva v kalorickej omáčke. Ak už omáčke neodoláte, objednajte si omáčku na paradajkovom základe.

Šaláty si vyberajte bez kalorických dressingov.
Podobné platí aj pri šalátových dressingoch, ktoré prevyšujú kalorickú hodnotu šalátu aj niekoľkonásobne. Preto si objednávajte iba čistý šalát jemne zaliaty olivovým olejom.

Obmedzte vyprážané jedlá, výrazne si znížite obedňajšiu kalorickú dávku.
V nejednej reštaurácii vyprážajú mäso na už použitej dávke oleja. Preto sa vyhnite prepálenému oleju a objednajte si jedlo, ktoré je pripravené na pare, je pečené alebo grilované. Vhodné sú jedlá, ktoré majú minimálnu nasiakavosť, aby ste pred sebou nemali na tanieri jedlo plné oleja. Ak už teda nedodržíte úplne diétny rozpis, tak si aspoň zvoľte menšie zlo.

V každom prípade vylúčte pečivo z obedňajšieho menu.
V niektorých reštauráciách vám čašník prinesie k polievke alebo pred samotným jedlom košík plný chleba. Radšej ho požiadajte, aby ho odniesol späť, lebo ak vám zostane ležať na stole, nie vždy mu odoláte a dostanete do seba naozaj zbytočné kalórie.

Obed nie je slávnostným posedením, dajte si pozor na viac chodov.
Ak idete do reštaurácie v sprievode viacerých ľudí, nenechajte sa ovplyvniť ich výberom jedál a predovšetkým množstvom chodov. Oni nechudnú, preto vaše rozhodovanie musí byť iné. Ak by sa predsa nedalo odmietnuť viac chodov, objednajte si niečo ľahké, napríklad zeleninový šalát.

Stravu si dajte naložiť na malý tanier, oklamete oči a ušetríte peňaženku.
V prípade švédskych stolov je riziko ešte väčšie. Dobrou fintou je, že si jedlo budete nakladať na najmenší tanierik, aký nájdete. Človek je už raz taký, že má akúsi vnútornú potrebu naložiť si na tanier toľko jedla, aby bol tanier plný. Najmenší tanier si môžete v pohode naplniť a zároveň to vyzerá, akoby ste jedli bez obmedzenia.

Vynechajte koláč na záver obedňajšieho posedenia.
Nedajte sa presvedčiť na koláč. Spolustolovníci nechudnú a ak vás po dobrom obede budú presviedčať, aby ste si dali ešte zákusok, ktorý vás predsa nazabije, tak ho milo odmietnite.

Naučíme vás jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist