Ako schudnúť Ako PREDÍSŤ PRIBERANIU.

20.08.2014 03:15

Nadmerný príjem kalórií vedie spolu s nedostatkom pohybu a sedavým spôsobom života k hromadeniu kalórií vo forme telesného tuku.

Nadváhu získate hlavne vtedy, keď dlhodobo prijímate viac kalórií ako stihnete spotrebovať – priberáte. Nadbytočná energia (kalórie) sa uloží v tele v podobe tukov. Telo si ju ukladá na horšie časy. Tento nadbytok spôsobí nadváhu.

Na Slovensku majú problémy s nadváhou a obezitou takmer 2 milióny osôb.
Podľa opakovaných výskumov je viac ako pravdepodobné, že každodenná konzumácia čo len jednoduchých raňajok môže byť u osôb s nadváhou prostriedkom k postupnému odstráneniu prebytočných kilogramov.
Podľa viacročných výskumov sa zistilo, že osoby ktoré počas diéty na chudnutie raňajkovali každý deň, dosiahli kladné výsledky skôr a lepšie ako tí, ktorí neraňajkovali.

Najväčší úbytok váhy bol pri raňajkách zložených z cereálií. Z údajov pre výskum obezity vyplýva, že ženy, ktoré často konzumujú cereálie (viac ako 7x za 14 dní), vážia v priemere o 4kg menej ako tie, ktoré cereálie jedia zriedkakedy alebo vôbec.
Z výskumov ďalej vyplýva, že osoby, ktoré konzumujú cereálie iba občas, sú náchylnejšie na nadváhu či obezitu. U žien je táto pravdepodobnosť až 16%-ná a u mužov 12%-ná.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo môžu byť raňajky dôležité pre chudnutie je to, že pomáhajú zmierňovať hlad v priebehu dňa. Ďalším dôvodom je to, že raňajkujúce osoby ľahšie odolávajú tučným a vysoko kalorickým jedlám v priebehu dňa. Živiny skonzumované pri raňajkách prispievajú aj k zlepšovaniu fyzickej aktivity počas dňa. Základnou chybou teda je, že veľa ľudí, ktorí chcú schudnúť, vynechávajú zo svojho jedálneho lístka raňajky.
Nielen raňajky, ale aj alkohol má významný vplyv na našu postavu. Platí to aj napriek tomu, že mnohí ľudia, ktorí nadmerne holdujú alkoholu, sú práve naopak, vychudnutí. Títo sú však už v štádiu, kedy im pre alkohol nechutí jesť alebo si dokonca radšej jedlo nekúpia, len aby ostalo na alkohol. A ten nemá žiadne výživné látky, preto ich telo postupne upadá.
Pre ľudí, ktorí pijú alkohol s mierou a len občas, predstavuje alkohol kalorickú bombu. Väčšina alkoholických nápojov  obsahuje veľa kalórií. Podľa najnovších  poznatkov vedy je tučnenie po alkohole ovplyvnené aj spôsobom, akým naše telo tieto nápoje spracúva. Kalórie z alkoholu telo spáli skôr, ako začne páliť kalórie z uhľohydrátov alebo tukov. Takže ak vypijete pri večeri 3-4 poháre vína, vaše telo si najskôr zoberie energiu z alkoholu.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist