Ako schudnúť Ako PREKONAŤ ŤAŽKÉ ZAČIATKY CHUDNUTIA, recepty.

01.08.2014 01:13

Medzi hlavné zásady chudnutia patrí pravidelné stravovanie, podstatou priberania je zase nepravidelné a nevhodné stravovanie.

Pre väčšinu ľudí s nadváhou pri chudnutí platí, že keď začínajú chudnúť, musia znížiť množstvo skonzumovaného jedla, hlavne toho s vysokým množstvom kalórií.

Mnoho ľudí, ktorí sa rozhodnú schudnúť, nemá čas na prípravu a výber potravín. Celodenný stres a povinnosti im bránia venovať dostatok času na jedlo, deň zakončia doslova nekontrolovaným prejedaním – priberajú.

Samozrejme musíte sa naučiť jesť vhodné jedlá, ktoré vás zasýtia a dajú telo to čo potrebuje, teda živiny.

Klasickým príznakom diét chudobných na kalórie je, že namiesto rýchleho chudnutia spomalia metabolizmus chudnúceho, musíte jesť čoraz menej, aby ste chudli aj naďalej.

Pri každom chudnutí musíte piť dostatok tekutín. Žiadna diéta nie je dostatočne účinná, ak nevypijete denne minimálne 0,3 až 0,4 litra tekutín na 10 kg svojej váhy. Najlepšia je voda, minerálne vody a nesladené bylinkové čaje.  Ak sa sladkej chuti nedokážete vzdať, nahraďte bežný biely cukor hnedým alebo medom.

Extrémne obmedzovanie stravy až na doraz je často príčina, prečo väčšinou už po týždni strácate chuť pokračovať v chudnutí a začnete jesť normálne. No keďže sa váš metabolizmus medzitým spomalil, namiesto rýchleho chudnutia, rýchlo priberiete.  

Zdravé, trvalé a časovo primerané chudnutie by sa malo stať vašim cieľom.

Schudnúť sa dá aj bez urýchľovania diét, musíte však pomôcť svojmu spomalenému metabolizmu so spaľovaním kalórií.

Tajomstvo zrýchleného spaľovania kalórií je pravidelný aktívny pohyb a 5 menších porcií jedla denne. Ak začnete už dnes pozitívne meniť svoje stravovacie návyky, podarí sa vám schudnúť bez utrpenia.

Na to, aby ste začali chudnúť, nepotrebujete držať nízkokalorickú diétu alebo počítať kalórie. Jednoduchým obmedzením cukru, kontrolovaním množstva jedla, ktoré zjete a dodržiavaním času, kedy jete sa vám podarí schudnúť natrvalo.

Začiatok chudnutia je najlepšie spojiť s prípravou stravy v domácnosti, hlavne v prvých týždňoch je dobré pripravovať si obed do práce už doma. Zaberie vám to viacej času, ale budete vedieť čo jete a neskôr nebudete sklamaní.

K nadbytočným kilám sa väčšina z nás dostane v stánkoch rýchleho občerstvenia a obedovaním v reštauráciách.

Predtým ako si začnete pripravovať vhodné jedlo na chudnutie nezabudnite, že najskôr si musíte nakúpiť vhodné potraviny.

Chudnutie je neoddeliteľne spojené aj so zmenou štruktúry skonzumovanej stravy, hlavne znížiť množstvo sacharidov a tukov a zvýšiť príjem bielkovín, vitamínov a vlákniny.

Pri výbere vhodných potravín zabezpečíte aj dostatočný energetický deficit a vaše telo bude nútené brať si časť energie z tukových zásob, budete chudnúť bez hladu.

Takýto postup na chudnutie vám pomôže zhodiť aj štyri kilá za týždeň.

Navrhnutá diéta nie je paušálna pre všetkých, nakoľko aj naše postavy i nadváha sú rôzne. Keď chcete vedieť, koľko by ste toho mali denne zjesť, aby ste tie 4 kilogramy schudli, tak si dajte vypracovať analýzu vašej postavy.

V navrhnutom diétnom jedálnom lístku na chudnutie si môžete jednotlivé jedlá skombinovať presne podľa vašich chúťok. Jednoducho si z jedál vyberiete také, na ktoré máte práve chuť. Takže nebudete mať vôbec pocit, že sa musíte obmedzovať. Vybrané jedlá vám dodajú dostatočné množstvo všetkých dôležitých živín, takže budete chudnúť zdravo.

Recepty na raňajky.

Raňajky vás naštartujú do nového dňa, preto by ste ich nemali vynechávať. Ponúkame vám recepty na vhodné raňajky, ktorých energetická hodnota je približne 250 kcal.

  • Žemľa s jogurtom. Na jednu porciu natrieme 1 celozrnnú žemľu s 2 ČL nízkotučného masla a s 2 ČL ovocného džemu alebo medu. Žemľu zjeme s 1 nízkotučným bielym jogurtom rozmiešaným s 1/2 ČL škorice.
  • Šunkový chlieb. Pre jedného natrieme 1 plátok celozrnného chleba s 1 PL nízkotučného tvarohu a obložíme ho 30 g hydinovej šunky. K tomu si dáme 1 nízkotučný biely jogurt a 50 g ananásu.
  • Müsli s jogurtom. Pre jednu osobu zmiešame 4 PL celozrnných ovsených vločiek s 1 malým banánom alebo 1 veľkým jablkom. Zalejeme ich 1 nízkotučným jogurtom alebo 200 ml sójového mlieka.
  • Syrový chlieb. Na jednu porciu natrieme 1 plátok celozrnného chleba s 2 ČL nízkotučného masla, obložíme ho 50 g syra s bielou plesňou (s 20 % tuku v sušine). Zjeme ho s ľubovoľným množstvom reďkoviek.

Recepty na desiatu a olovrant.

Pri každej diéte je potrebné jesť päťkrát denne, pričom medzi hlavnými jedlami si vyberte  jednu z nasledujúcich ponúk. Energetická hodnota každého z jedál je približne 100 kcal.

  • 2 kivi
  • 140 g hrozna
  • 1 veľké jablko
  • 1 stredne veľká hruška
  • 1 šálka zeleninového vývaru s 1 suchárom natretým 1 ČL nízkotučného masla
  • 2 plátky pufovaných chlebíčkov s 50 g nízkotučného nátierkového masla a s 1 kyslou uhorkou
  • 1 suchár natretý 2 PL nízkotučného mäkkého syra a obložený pokrájanou reďkovkou
  • 70 g nakladaných zelených olív

Recepty na obedy.

Energetická hodnota jednej porcie je cca 400 kcal.

  • Steak so strukmi . Na jednu porciu uvaríme 200 g mrazených zelených fazuľových strukov v osolenej vriacej vode. Scedíme ich a opražíme v 2 ČL oleja spolu s trochou tymianu. Na inej panvici v 1 ČL oleja opražíme z oboch strán 100 g hovädzieho steaku. Pred koncom opekania pridáme 1 plátok toastového chleba a opražíme ho z oboch strán. Mäso položíme na toast a podávame so strukmi. Ochutíme nízkotučným maslom a bylinkami.
  • Špenát s vajcom. Pre jednu osobu uvaríme podľa návodu na obale 300 g mrazeného špenátu, osolíme a okoreníme. Na teflónovej panvici opečieme 2 volské oká a ochutíme ich. Na tanier dáme špenát, na to uložíme obe vajcia, pokvapkáme ich 1 ČL oleja a ozdobíme 1 ČL kapár. K tomu podávame 2 plátky celozrnného chleba s 1 ČL nízkotučného masla.
  • Bravčové na prírodno. Na jednu porciu uvaríme v osolenej vode 200 g mrazenej brokolice, pridáme 1 PL citrónovej šťavy a 1 ČL oleja. Uvaríme 100 g zemiakových halušiek. Na panvicu dáme 2 ČL oleja, v ktorom opečieme 100 g pokrájaného bravčového mäsa, vyberieme ho z panvice a uložíme do tepla. Halušky vysypeme do výpeku, pomiešame a okoreníme ich mletým muškátovým orieškom.
  • Rýchla kuracia zmes. Pre jedného opražíme v 2 ČL oleja 100 g pokrájaných kuracích pŕs. Ochutíme 1/2 ČL korenia karí a pridáme 150 g sójových klíčkov. Za stáleho miešania opekáme asi 4 minúty. Ochutíme horčicou a sójovou omáčkou a posypeme koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Recepty na večere.

Energetická hodnota jednej porcie je okolo 360 kcal.

  • Bylinkový tvaroh. Pre jednu osobu natrieme 4 kúsky suchárov 250 g nízkotučného tvarohu ochuteného bylinkami a k tomu si dáme 2 paradajky.
  • Vajce s tvarohom. Na jednu porciu uvaríme natvrdo 1 vajce. Zjeme ho so 180 g mrkvového šalátu a 40 g celozrnného chleba natretého 125 g nízkotučného tvarohu.
  • Údená ryba so šalátom. Pre jedného pokrájame natenko 80 g údenej ryby. Uvaríme 200 g ošúpaných a pokrájaných zemiakov, osolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej a podávame s 1/2 postrúhanej šalátovej uhorky a 5 kokteilovými paradajkami.
  • Miešaný šalát. Pre jednu osobu postrúhame 20 g parmezánu a podávame so 40 g suchej šunky, 2 kyslými uhorkami, 1 paradajkou, 4 kyslými zaváranými kukuričkami a 45 g celozrnného chleba.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist