Ako schudnúť Ako sa dokážete ZBAVIŤ CELULITÍDY.

17.04.2015 05:58

Celulitída nie je len otázkou veku, ale aj genetických dispozícii a nevhodnej životosprávy.

Celulitídou trpí viac ako 80 % žien, dostávajú ju aj ženy bez nadváhy.

Celulitída vzniká z dôvodu degeneratívnych zmien podkožného tukového väziva. Tukové bunky sa predierajú cez väzivo a výsledkom je jamková koža pokrytá nerovnomernými hrbolkami.

Dajte si pozor, nevhodnou diétou na chudnutie môžete zhoršiť prejavy celulitídy, pomarančová koža sa ešte viac zvýrazní.

Celulitída je veľkým a často neriešiteľným problémom žien.

Celulitída vzniká pôsobením ženských pohlavných hormónov, a tak medzi najrizikovejšie obdobia jej vzniku patrí puberta, okamih nasadenia hormonálnej antikoncepcie, tehotenstvo či prechod. 

Celulitída sa dá zmierovať zmenami v jedálnom lístku a vhodným cvičením.

Pre odstraňovaní celulitídy si  vyberte vhodnú pohybovú aktivitu, venujte sa jej aspoň 3-krát týždenne. Výborne vám poslúžia rôzne aeróbne aktivity ako beh, squash, aerobik alebo jazda na bicykli.

Pri predchádzaní celulitíde ja dôležitá pravidelnosť v stravovaní.

Pokiaľ trpíte celulitídou, obmedzte konzumáciu všetkých živočíšnych tukov, nahraďte ich striedmou konzumáciou rastlinných olejov lisovaných za studena.

Znížte spotrebu mäsa, najlepšie je úplne vynechať červené mäso a jedzte biele mäso – ryby a hydinu.

Prestaňte používať biely cukor a slaďte medom. Namiesto bielej múky používajte celozrnnú.

Denne by ste mali zjesť 500 g surovej zeleniny a surového ovocia, ale nemiešajte ich spolu.

Prečo dochádza  vzniku a stupňovania celulitídy.

  • Najväčším  zdrojom celulitídy sú voľné radikály. Ich molekuly môžu v tele ženy začať reťazovú reakciu, ktorá v konečnom dôsledku vedie k vytvoreniu  celulitídy.
  • Zdrojom voľných radikálov môže byť znečistenie, cigaretový dym, stres, nevhodné jedlo, nadmerné vystavovanie sa slnku, nedostatok spánku či prílišné cvičenie.
  • Aj niektoré lieky, napríklad na spanie alebo preháňadlá, môžu prispieť ku tvorbe celulitídy. Taktiež antikoncepčné tabletky, ktoré zvyšujú hladinu estrogénu, často vedú k zväčšeniu tukových buniek.
  • Celulitída je dedičná. Ak ňou trpela vaša matka alebo babička, je pravdepodobné, že ňou budete trpieť aj vy. Avšak rozsah celulitídy môžete ovplyvniť životným štýlom.
  • Rastúcim vekom sa zhoršuje, pretože pokožka sa vekom stáva krehkejšou a väzivo starne. Celulitída sa tak stáva viditeľnejšou.
  • Aj stres vedie k celulitíde, a to zvýšením úrovne kortizolu, ktorý oslabuje pokožku a podporuje ukladanie tukových zásob. Fajčením zase znižujete prístup kyslíka k pokožke a napĺňate telo toxínmi.
  • Nedostatok pohybu, pretože na silných vytrénovaných stehnách nemá celulitída šancu.
  • Pri nevyváženej strave s veľkým množstvom cukru, soli a tuku sa zapĺňajú tukové schránky na stehnách a viaže sa tekutina v tkanive.

Ako predchádzať vzniku celulitídy a jej odstraňovanie počas chudnutia.

  • Najlepšou prevenciou je vhodná strava. Keď budete prijímať  dostatok živín, môžete výrazne zrevitalizovať kožné spojivo. Tým prinútite tukové bunky, aby sa vrátili späť na pôvodné miesto a tak nepôsobili na vznik celulitídy. Jedzte radšej ovocie, zeleninu a celozrnné produkty.
  • Naopak, kofeín, alkohol a ostré jedlá obmedzte  na minimum. 
  • Určite nepomáha piť nadmerné množstvo vody. Dodržiavať pitný režim je správne, ale s celulitídou nesúvisí. 
  • Ku správnemu stravovaciemu režimu a pohybu pridajte kartáčovanie. Masážnou kefou si trikrát týždenne premasírujte telo a postupujte pritom zdola smerom ku srdcu. Okrem toho, že odbúrate stres, zlepšíte prekrvenie pokožky.
  • Proti pomarančovej koži najviac zaberá kombinácia troch druhov pohybu – kardiocvičenie, vytrvalostný tréning dolnej časti tela napríklad beh a posilňovanie, ale aj aerobik a tanec.
  • Alfou aj omegou hladkej pokožky je dokonalá hydratácia. Preto pomáhajú hydratačné  emulzie, najlepšie s vitamínom E.
  • Morské riasy poskytujú vynikajúcu zmes účinných látok na tukové bunky na stehnách a zadku. Pri vonkajšom použití sa aplikujú ako kúpele a zábaly a vnútorne vo forme čajov alebo kapsulí. Riasy podporujú odstránenie jedovatých látok a splodín metabolizmu a starajú sa tak o intenzívnejšie čistenie buniek.
    Aktivujú metabolizmus buniek a týmto spôsobom prispievajú k zmenšeniu tukových buniek na normálnu veľkosť. Vyrovnávajú nedostatok vlhkosti a účinných látok a tým udržiavajú pokožku a väzivové tkanivo pevné a elastické.
  • Bylinky - v kozmetike sa s veľkým úspechom  používajú rastlinné extrakty a šťavy z arniky, brezy, nechtíka, echinacey, brečtana, levandule, rozmarínu, pagaštana, komonice a lipkavca.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist