Ako schudnúť Ako si ODVODNIŤ ORGANIZMUS a zbaviť sa zadržiavanej vody.

24.09.2014 02:01

Z hľadiska štruktúry obsahuje telo človeka zhruba  72 percent vody, ďalších 8 percent tvorí kombinácia chemických zlúčenín a zostávajúcich 20 percent pripadá na kosti a pevné tkanivo.  Každý proces prebiehajúci v našom organizme sa deje pomocou vody. Voda sa tak významne podieľa na priberaní ale aj chudnutí.

Väčšina ľudí s nadváhoumá veľké problémy s dodržiavaním žiadúceho pitného režimu.

Bez  dostatočného príjmu tekutín, hlavne vody, určite neschudnete, postupne si zhoršíte svoj zdravotný stav, vaše telo sa dehydruje, zhoršujú sa biochemické procesy vo vašom tele.

Mnohí ľudia majú aj opačný problém – zadržiavanie vody v tele. Príčinou je nedostatočná činnosť obličiek a následné ukladanie solí do tkanív, ktoré vodu v tele zadržujú. Vtedy je najvhodnejšie zmeniť zloženie stravy a podstúpiť odvodňovaciu kúru. 

Denná potreba vody pre dospelého človeka je cca 3 až 4 decilitre na 10 kg svojej váhy. Prijíma ju vo forme stravy a nápojov. Výdaj je ten istý. Voda sa z tela odvádza dýchaním, potením, vylučovaním (moč, stolica).

Nadváha je nielen problém nadmerného ukladania tuku v tele, ale často aj problém zadržiavania vody v organizme.

Pri nadmernom zadržiavaní vody v organizme často trpíme opuchmi tváre, najmä očí a nôh v členkoch. Doslova sa cítime ako lopta naliata vodou. Pri zavodnení organizmu je potrebné posilniť si obličky, odvodniť a odsoliť si organizmus. Budete prekvapení, koľko kíl pôjde dole. Diétu držte len dovtedy, pokiaľ pôjdu kilá dole. Potom nabehnite na normálnu stravu, ale s výrazným obmedzením živočíšnych bielkovín.

Ako si dokážete odvodniť svoj organizmus.

Vysaďte zo stravy najmä živočíšne bielkoviny, ktoré priveľmi zaťažujú obličky, dvojnásobne to platí o údeninách, syroch a slaných potravinách.
Do jedálneho lístka zaraďte najmä koreňovú zeleninu – petržlen, zeler, mrkvu, bielu reďkev, chren, zeler, šalotku, špargľu, uhorky, ale aj kapustu a listovú zeleninu.
Zo strukovín jedzte čo najviac fazulí azuki, sójových bôbov, najmä čiernych a bôbu.
Naklíčte si fazuľky mungo a pridávajte do hotových jedál, okrem toho, že majú taktiež diuretické účinky, majú nesmierne veľa vitamínov a minerálov, ktoré podporujú zdravé chudnutie. Majú aj výrazný detoxikačný efekt.
Z obilovín uprednostnite jačmeň a ovos v akejkoľvek podobe.
Z byliniek uprednostňujte tie s močopudným účinkom, ako prasličku, brezové listy, skorocel, žihľavu, lopúchový koreň
Aj keď sa snažíme telo odvodniť, neupierajme mu dostatok tekutín! Najvhodnejšia je čistá voda, bylinkové čaje, na minerálky či iné bublinkové nápoje radšej zabudnite.

Prírodné prostrieky na odvodnenie tela.

BYLINNÁ ZMES NA ODVODNENIE
Pôsobí najmä pri nadváhe spôsobenej nadmerným zadržiavaním vody v tele. Má močopudné a odvodňovacie účinky.
Potrebujeme: Po 20g vňate prasličky roľnej, vňate žihľavy, jahodového lístia, malinového lístia a plodu borievky.
Ako na to: Čajovú lyžičku zmesi zalejeme 1/4 litrom vriacej vody a lúhujeme 15-20 minút. Pijeme 1 šálku každý večer, najneskôr však do 19,00 hod.
ČAJ Z KUKURIČNÝCH VLASOV
Nápoj podporuje tvorbu moču, tým aj odvodňuje organizmus
Ako na to: Za hrsť kukuričných vlasov zalejeme 1/2 litrom vriacej vody a necháme 15 minút lúhovať. Pijeme v priebehu dňa po dúškoch.
ZELENINOVÁ ŠŤAVA
Pomocou nej sa budeme snažiť zbaviť telo nánosov solí. Pijeme každý deň počas kúry.
Potrebujeme: červenú kapustu, zeler, mrkvu a petržlen
Ako na to: Denná dávka šťavy spolu činí 250ml. Z toho kapusty si od šťavíme 150ml, mrkvy 50ml, zeler alebo petržlen 50ml. Pozor obzvlášť na zeler – ak ste naňho alergickí, používajte len petržlen.
FAZUĽA AZUKI S TEKVICOU A KOMBU
Toto jedlo pomáha regulovať hladinu cukru v krvi najmä u diabetikov a hypoglikemikov. Pre nás je však dobré vedieť, že fazule zvyšujú vitalitu, obsahujú veľa cenných prvkov a najmä posilňujú činnosť obličiek. Preto si toto jedlo zaraďme počas diéty na tanier čo najčastejšie.
Potrebujeme: Šálku fazuliek azuki, tekvicu hokaido (môže byť aj obyčajná, alebo ju nahradíme petržlenom a mrkvou), niekoľko kúskov morskej riasy kombu (dostať v predajniach zdravej výživy).
Ako na to: Fazuľky namočíme cez noc alebo aspoň na 4-6 hodín. Riasy namočíme, a keď zmäknú, pokrájame ich na malé kúsky. Dáme do hrnca, a zalejeme vodou. Všetko varíme asi 40 minút. Tekvicu či inú zeleninu pokrájame na malé kúsky a pridáme k fazuľke. Má jej byť asi rovnaký pomer ako fazule. dosypeme morskou soľou a prikryté varíme na miernom ohni ešte asi pol hodinu. Keď sa voda odparí, dolejeme. Na záver pridáme trochu sójovej omáčky (bez konzervantov, napríklad Tamari). Po dovarení necháme jedlo ešte odstáť pod pokrievkou.
BIELA REĎKOVKA S KOMBU
Toto jedlo môžeme konzumovať denne. Pomáha odbúravať z tela usadeniny nahromadené nadmerným požívaním živočíšnych bielkovín a tukov, navyše má odvodňovacie účinky a pomáha odbúravať tuky. Jedlo ďalej užívame aj pri odtučňovacej diéte (v nasledujúcej časti).
Ako na to: Riasy kombu (dlhý kúsok) namočíme na 10 minút do vody a potom pokrájame. Dáme do hrnca a na ne poukladáme nakrájanú reďkev. Zalejeme vodou a prikryté varíme 30-40 minút. Nakoniec pridáme trochu zdravej sójovej omáčky a dovaríme 2-3 minúty až do vyparenia prebytočnej tekutiny.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist