Ako schudnúť Ako SPAĽOVAŤ svoje TUKY bez TABLETIEK.

04.11.2014 06:30

Najdôležitejším predpokladom ako celý proces chudnutia zvládnuť zdravo a účinne, je dať organizmu vhodnú stravu s optimálnou nízkokalorickou výživou. 

Ten, kto chce natrvalo dosiahnuť ideálnu hmotnosť, musí zásadne zmeniť svoje stravovacie zvyky. Dôležitú úlohu  hrá pritom kvalitná bielkovina – nie vo forme väčších porcií mäsa, pretože jeho konzumáciou prijímate aj množstvo nasýtených kyselín. A tie chudnutie znemožňujú. Namiesto bravčového mäsa jedzte radšej ryby, hydinu a tofu.

Obmedziť by ste mali aj konzumáciu sacharidov, ako je biela múka či cukor. Zvyšujú hladinu inzulínu a zapĺňanie tukových buniek v tkanivách. Mastný chlieb a žemle sú tiež nevhodné. Nezdravé  sú tuky skryté v mäse, salámach a v syroch, ktoré človek väčšinou neberie do úvahy. Mimoriadne zlou kombináciou je tuk s cukrom, čiže torty so šľahačkou alebo pizza s kolou. Prísun inzulínu v tele vyvolaný cukrom umožňuje ľahší rast tukových buniek.
Vyhýbajte sa prílišnému pitiu alkoholu. Je mimoriadne bohatý na kalórie a brzdí látkovú výmenu. Pite radšej veľa vody. Tri litre vody denne podporia látkovú výmenu, napĺňia žalúdok a nepriamo tak napomáhajú chudnutiu.

Pri chudnutí vám neodporúčame drastické diétne pôsty,  kedy pijete iba vodu a celý deň nič nezjete.

Keď chcete racionálne SCHUDNÚŤ, zaraďte do svojho jedálneho lístka potravinové SPAĽOVAČE TUKOV.

Zoznam najlepších spaľovačov tukov, ako ich zaradiť do svojho jedálneho lístka na chudnutie. Podporujú spaľovanie tuku, brzdia pocity hladu a majú očistný účinok.

CITRÓN je bojovník proti tuku

Čo sa týka obsahu vitamínu C, citrón je číslom jeden medzi citrusmi. Okrem toho spúšťa v našom organizme spaľovanie tukov na najvyššie obrátky.
PRAKTICKÝ TIP: Pridajte častejšie trochu citrónovej šťavy do šalátových dresingov, k hydine či rybe, do čaju alebo džúsového streku.

TOFU obsahuje veľa bielkovín

Tofu je výborný zdroj bielkovín v ľahkých a bezmäsitých jedlách.Bielkoviny pomáhajú spaľovať tuky.
PRAKTICKÝ TIP: Tofu nemá takmer žiadnu špecifickú chuť. Preto ho pred prípravou nakrájajte na kocky a marinujte v sójovej omáčke. Potom ho opečte na teflónovej panvici a servírujte.

BROKOLICA posilňuje imunitu

Hlúbová zelenina je bohatým zdrojom sekundárnych rastlinných látok so silnými antioxidačnými účinkami, ktoré posilňujú obranyschopnosť. Vysoký obsah vlákniny v brokolici spôsobí to, že nestráviteľné uhľovodíky v žalúdku napučia a zabezpečia dlhotrvajúce nasýtenie. Vďaka tomuto procesu kilá miznú.
PRAKTICKÝ TIP: Zaraďte brokolicu do stravy ako prílohu. Rozdeľte ju na malé ružičky, povarte 10 až 15 minút v osolenej vode a zlejte. Brokolica ostane pekne zelená, ak ju následne krátko schladíte v studenej vode.

ŠOŠOVICA stabilizuje hladinu cukru v krvi

Obľúbená strukovina sa postará o stabilnú hladinu cukru v krvi, keďže škrob, ktorý je v nej obsiahnutý, sa vďaka výhodnému glykemickému indexu pomaly odbúrava. Vysoký obsah balastných látok vás nadlho zasýti a chráni proti rakovine.
PRAKTICKÝ TIP: Ak potrebujete navariť rýchlo, použite lúpanú červenú šošovicu. Tú netreba namáčať a je mäkká už po 15 minútach varenia.

ZELENÝ ČAJ zrýchľuje spaľovanie

Zelený čaj obsahuje množstvo polyfenolov. Vedci zistili, že jedna z týchto látok zabraňuje ukladaniu tukov v tele a zároveň podporuje ich spaľovanie.
PRAKTICKÝ TIP: Nechajte vriacu vodu asi 10 minút chladiť, potom ňou zalejte čaj a nechajte 3 až 5 minút lúhovať. Pite maximálne štyri šálky zeleného čaju denne.

ZÁZVOR prečisťuje

Táto ázijská hľuza dá vášmu metabolizmu poriadne zabrať. Podporuje tvorbu slín a žalúdočných štiav, povzbudzuje trávenie a potláča zápaly. Éterické oleje zázvoru prečisťujú telo, lebo podporujú vylučovanie jedovatých látok.
PRAKTICKÝ TIP: Na 1 šálku „tukožrútskeho“ čaju si odrežte asi 2 centimetre z hľuzy zázvoru, ošúpte ho a pokrájajte na tenké plátky. Zalejte vriacou vodou a nechajte asi 5 minút lúhovať.

KÁVA zabíja nadváhu

Kofeín nielen zaháňa únavu, ale aj zabíja kilá navyše. Telo sa dostane do stavu pohotovosti a zmobilizuje zásoby energie. Dôležité však je, aby boli tieto rezervy aj spotrebované – najlepšie fyzickou aktivitou.
PRAKTICKÝ TIP: Čierny čaj, zelený čaj a čaj z maté sú jemnejšie na žalúdok, a preto dobrou náhradou kávy. Obsahujú porovnateľné množstvo kofeínu a pôsobia rovnako povzbudzujúco.

ČILI podporuje trávenie a spaľovanie

Poznáte to, keď je jedlo také štipľavé, že sa vám na čele vyroja kropaje potu? Je to spôsobené zvýšením telesnej teploty vyvolanej látkou zvanou kapsaicín. Telo spotrebuje viac energie a budete sa cítiť sýtejší.
PRAKTICKÝ TIP: Mimoriadne účinné sú malé červené čili papričky. Či už do polievky, omáčky, cestovín, alebo ryžových jedál – pridajte jednu čili papričku na osobu a povarte.

ZEMIAKY zasýtia nadlho

Studené varené zemiaky majú mimoriadne výhodný glykemický index, pretože pri chladnutí sa v nich vytvára nestráviteľný škrob. Následkom toho nevyskočí hladina cukru v krvi, hlad sa nedostaví a tuk sa môže pokojne ďalej odbúravať.
PRAKTICKÝ TIP: Pripravte si šalát z varených zemiakov. Na ľahký dressing zmiešajte nízkotučný jogurt a jablčnú šťavu. Dochuťte soľou, korením a čerstvými bylinkami.

GREP zabraňuje ukladaniu tukov

Horké látky obsiahnuté v grepe spôsobia to, že tuk z potravy sa priamo spaľuje. Zabraňujú tak ukladaniu tuku na bruchu, nohách a zadku.
PRAKTICKÝ TIP: Najlepší spaľovací efekt má grep po jedle, pretože horké látky podporujú tvorenie tráviacich štiav.

VODA podporuje metabolizmus

Už 2 poháre vody izbovej teploty denne zvýšia spotrebu energie asi o 210 kJ. Odborníci na stravovanie vypočítali, že ak niekto pije celý rok denne dva litre vody, schudne takto až 2,4 kg.
PRAKTICKÝ TIP: Prvý pohár vody vypite ráno hneď po prebudení. Cez deň pite vždy pohár vody ku káve a večer k poháru vína či piva rovnako pohár vody. Tak zvládnete odporúčané množstvo vody úplne bez námahy.

CIBUĽA odvodňuje

Látka alicín obsiahnutá v cibuli zlepšuje prekrvenie, podporuje trávenie a odvodňuje. Okrem toho pôsobí antibakteriálne, povzbudzuje metabolizmus a spaľovanie tukov.
PRAKTICKÝ TIP: Cesnak, jarná cibuľka a šalotka pôsobia rovnako.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist