Ako schudnúť Ani OBED v REŠTAURÁCII nemusí byť postrachom chudnutia.

06.08.2014 02:02

Obed v reštaurácii je pri chudnutí určite lepším riešením ako strava zo stánku s rýchlym občerstvením. Pri obedňajšom stravovaní určite vynechajte zmrzlinu, sladké nápoje, chutné koláče, pizzu a množstvo ďalších dobrôt, ktorým povedať nie, je dosť ťažké.

Rady, ktoré vám môžu pomôcť zvládnuť nástrahy obedovania v reštaurácii. 

Už pred obedom si vodou zaplňte žalúdok, nebudete cítiť veľký hlad.
Prvou chybou je ísť do reštaurácie hladný. Vtedy len veľmi ťažko dokážeme odolať ponuke v jedálnom lístku. Preto ešte 30 minút pred príchodom do reštaurácie vypite pohár zeleného čaju, či 3dcl čistej vody, ktorými dokážete utíšiť svoj hlad alebo si dajte jablko, ktoré splní rovnaký účinok.

Sýte predjedlo občas zjedzte ako hlavné jedlo.
Keďže gramáž porcií jedál sa v posledných rokoch zvýšila, skúste si namiesto hlavného jedla objednať niečo z predjedál. Určite vás to nasýti a kaloricky neprešvihnete limit, ktorý by ste pri vašom chudnutí mali dodržať. 

Každý deň začnite vhodnými raňajkami, na obed nepôjdete vyhladovaný.

Nikdy nechoďte na obed vyhladovaný. Nezabránite prejedaniu, vaše telo nestačí spotrebovať veľkú porciu jedla, ktorú vyhladovaný zjete rýchlejšie ako by ste mali. Obedňajšiemu prejedaniu zabránite vhodnými, sýtymi raňajkami.

V každom prípade vylúčte chlieb z obedňajšieho menu.
V niektorých reštauráciách vám čašník prinesie k polievke alebo pred samotným jedlom košík plný chleba. Radšej ho požiadajte, aby ho odniesol späť, lebo ak vám zostane ležať na stole, nie vždy mu odoláte a dostanete do seba naozaj zbytočné kalórie.

Obmedzte vyprážané jedlá, výrazne znížite obedňajšiu kalorickú dávku.
V nejednej reštaurácii vyprážajú mäso na už použitej dávke oleja. Preto sa vyhnite prepálenému oleju a objednajte si jedlo, ktoré je pripravené na pare, je pečené alebo grilované. Vhodné sú jedlá, ktoré majú minimálnu nasiakavosť, aby ste pred sebou nemali na tanieri jedlo plné oleja. Ak už teda nedodržíte úplne diétny rozpis, tak si aspoň zvoľte menšie zlo.

Na obed nehodujte, dajte si pozor na viac chodov.
Ak idete do reštaurácie v sprievode viacerých ľudí, nenechajte sa ovplyvniť ich výberom jedál a predovšetkým množstvom chodov. Oni nechudnú, preto vaše rozhodovanie musí byť iné. Ak by sa predsa nedalo odmietnuť viac chodov, objednajte si niečo ľahké, napríklad zeleninový šalát.

Naučte sa jesť jedlá bez zahusťovaných omáčok.
Veľkú pozornosť pri výbere jedla venujte rôznym omáčkam a zálievkam mäsa. Bývajú síce veľmi chutné, ale veľakrát sú to tučné šťavy, ktoré môžu energetickú hodnotu celého jedla aj zdvojnásobiť. Grilované kura si dajte, avšak nie vtedy, ak pláva v kalorickej omáčke. Ak už omáčke neodoláte, objednajte si omáčku na paradajkovom základe.

Stravu si dajte naložiť na malý tanier, oklamete oči.
V prípade švédskych stolov je riziko ešte väčšie. Dobrou fintou je, že si jedlo budete nakladať na najmenší tanierik, aký nájdete. Človek je už raz taký, že má akúsi vnútornú potrebu naložiť si na tanier toľko jedla, aby bol tanier plný. Najmenší tanier si môžete v pohode naplniť a zároveň to vyzerá, akoby ste jedli bez obmedzenia.

Obedujte bez kalorických šalátových dressingov.
Podobné platí aj pri šalátových dressingoch, ktoré prevyšujú kalorickú hodnotu šalátu aj niekoľkonásobne. Preto si objednávajte iba čistý šalát jemne zaliaty olivovým olejom.

Zjedzte rozumnú porciu jedla, zvyšok jedla si dajte zabaliť. 
Ak chudnete, nemusíte zjesť všetko, čo máte na tanieri, navyše ak v súčasnosti už hádam v každej reštaurácii vám nedojedené jedlo zabalia.

Vynechajte koláč na záver obedňajšieho posedenia.
Nedajte sa presvedčiť na koláč. Spolustolovníci nechudnú a ak vás po dobrom obede budú presviedčať, aby ste si dali ešte zákusok, ktorý vás predsa nazabije, tak ho milo odmietnite.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist