Ako schudnúť Ani pri chudnutí sa nevzdávajte MLIEKA a MLIEČNYCH PRODUKTOV.

20.10.2014 01:45

Pravidelná pitie mlieka a konzumácia mliečnych výrobkov pri chudnutí vám pomôže schudnúť a vedie k úbytku telesného tuku.

Bielkoviny v mlieku podporujú spaľovanie tukov a zlepšujú efekt chudnutia.

Mlieko je bohatým zdrojom: vápnika, sodíka, horčíka, draslíka, kazeínu, solí.  

Pri chudnutí by ste mali konzumovať len nízkotučné, maximálne polotučné mliečne produkty. Plnotučné mlieko má viac tuku a tým pádom aj viac kalórii.

Syry sú zdrojom živočíšnych bielkovín, živočíšnych tukov, vitamínov, minerálnych látok, hlavne vápnika. Vďaka veľkému množstvu zinku posilňujú aj imunitu.

Aké sú vlastnosti mlieka a výhody jeho pitia pri chudnutí.

Mlieko obsahuje veľa živín a bielkovín a preto ho môžete pri chudnutí piť v primeraných množstvách.

Mlieko obsahuje vitamíny A, D, E a C a aj vitamíny B1, B2, B6 a B12

Tuk v mlieku nám pomáha vstrebávať vitamíny a dôležité látky do tela.

Kaloricky nenáročnou diétou obsahujúcou aj mliečne výrobky môžete nielen schudnúť, ale aj získať svalovú hmotu.

Tým, že mliekom telu doplníme všetky živiny ktoré potrebuje, zrýchlime si metabolizmus, zlepšíme trávenie a preto budete chudnúť.

Ak vypijete za deň 2 poháre mlieka (0,5litra), prijmete cca 15 gramov bielkovín a 160 kcal (nízkotučné mlieko), 235 kcal (polotučné mlieko)

Syry z mlieka sú chutné ako hlavné jedlo, ako príloha aj ako prísada do jedla.

Výhodou syrov je ich ľahká stráviteľnosť a takisto aj sýtosť.

Vďaka nízkemu glykemickému indexu syrov vás len tak neprepadne náhly hlad. A ešte jedno veľké plus. Telo nepremieňa syr iba na kalórie. Približne pätinu využíva na produkciu tepla.

Mali by ste si však vyberať len niektoré druhy, inak narazíte na jeho veľké mínus, a tým je vysoké percento tukov. Najmä pri snahe schudnúť vám môže obsah tukov v syre poriadne nabúrať vhodný jedálniček.

Obmedziť by ste mali tavené syry. Rozpúšťajú sa pri vysokej teplote, čo ich oberá o potrebné vitamíny a minerály. Naopak pridávajú sa do nich taviace soli, fosfát sodný a kvôli príchuti aj nejaké tie éčka.  

Ďalšími syrmi, ktoré by ste mali obmedziť sú syry s viac ako 40 percentným obsahom tuku. Ide o goudu, ementál, bryndzu, plesňové syry, rokfort a podobne. V obchodoch nájdete ich light varianty, ktoré sú menej tučné, ale určite ich dokážete nahradiť aj inými, pre diétu vhodnejšími druhmi.

Používajte syry s obsahom tuku do 30 percent a o svoju postavu a chudnutie sa obávať nemusíte. Doprajte si druhy ako cottage, camembert, eidam alebo gervais a v rozumných dávkach ich môžete jesť v ktoromkoľvek dennom jedle.

Ak chcete schudnúť, najvhodnejšia porcia je 50 gramov tvrdého syra denne. Ak si chcete váhu iba udržiavať, množstvo chutného syra si môžete primerane zvýšiť. Na raňajky môžete takýto syr skombinovať s celozrnným pečivom, v hlavnom jedle môže byť zase zapečený so zeleninou alebo s chudým mäsom.

Vlastnosti mliečnych jogurtov a výhody ich konzumácie pri chudnutí.

Jogurty obsahujú okrem živých jogurtových kultúr aj minerálne látky a stopové prvky (draslík, horčík, železo, jód, zinok a selén), ktoré sú pre správne fungovanie organizmu nevyhnutné.

Jogurt má vysokú nutričnú a dietetickú hodnotu práve pre jeho komplexné zloženie, pre ľahko stráviteľnú formu vápnikovo-bielkovinového komplexu.

Jeden jogurt má v priemere okolo 200 kcal. Tieto hodnoty sú všeobecné, presné hodnoty sú uvedené na obale každého jogurtu. Jeho kalorickú hodnotu ovplyvňuje aj to, či je to jogurt ovocný. Najmenšiu kalorickú hodnotu majú biele jogurty.

Živé organizmy, ktoré sú v jogurte obsiahnuté, sú schopné pôsobiť proti hnilobným procesom, zlepšiť trávenie, ako i zamedziť tvorbe toxínov.

Jogurty zasýtia a pritom nepreťažujú tráviace orgány. Biely jogurt je aj veľmi vhodným doplnkom a ochucovadlom rôznych zeleninových šalátov. Nahrádza v nich majonézu alebo tatarskú omáčku, ktoré sú na rozdiel od jogurtu vysoko kalorické a takýto šalát vlastne stráca nízkokalorický efekt a mení sa na vysoko kalorické jedlo.

Ovocné jogurty sú zasa vynikajúcim doplnkom ovocných šalátov.

V obchodoch je k dispozícií široká škála jogurtov – nízkotučné, biele, ovocné, jogurty s netradičnou chuťou, jogurty Probio, jogurtové dezerty a k tomu i kyslomliečne nápoje.  

Ideálne by bolo, keby ste konzumovali len biele nesladené jogurty,  a to s kúskom čerstvého ovocia. Prirodzene, človek nemá stále chuť jesť tieto najdiétnejšie jogurty, preto pri výbere sladeného jogurtu si vyberajte tie, ktoré sú dochutené umelými sladidlami. 

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist