Ako schudnúť Chudnite tak, aby ste po SCHUDNUTÍ NEMENILI STRAVOVANIE.

05.12.2014 01:49

Naučiť sa zdravo stravovať už počas chudnutia je jediný spôsob ako si po schudnutí udržať zníženú váhu.

Najjednoduchší ale zároveň najhorší spôsob ako schudnúť je schudnúť hladovkou. Schudnúť 10 a viac kíl za mesiac nedokážete bez toho, aby ste si nepoškodili organizmus a aby ste už o ďalšie dva mesiace nemuseli opäť začať chudnúť. Väčšinou sa takéto chudnutie končí ešte tvrdším nasledujúcim diétnym režimom.

Rozmyslite si ako chcete schudnúť, vaším optimálnym cieľom by malo byť schudnúť 5 až 6 kilo za mesiac, nie za týždeň. Takouto rýchlosťou chudnutia si neskôr môžete zníženú váhu udržať.

Bohužiaľ mnohí sa pokúšajú schudnúť viackrát do roka a opakovane sa dopúšťajú rovnakých stravovacích chýb.

Diéty u mnohých zlyhávajú aj vtedy, keď zakazujú jesť prakticky všetky jedlá, ktoré mal človek v obľube a na ktoré sa vždy tešil. Namiesto toho ho nútia jesť rôzne pre neho často až nechutné jedlá.

Pri drastických diétach si telo človeka myslí, že nastalo obdobie hladu, a snaží sa odložiť si každú zásobu energie v podobe telesného tuku, ktorú môže. Keď sa prestanete stravovať diétne, telo si ukladá skonzumované kalórie ďalej, pretože sa obáva ďalšieho obdobia hladu, robí si zásoby na zlé časy nedostatku stravy.

Najdôležitejšie pri chudnutí je presvedčiť organizmus, že nie sú žiadne obdobia hladu a nedostatku, ale že  prísun dostatku energie a živín je stály a naše telo môže pokojne spotrebovať všetku dodanú energiu. Keď si už organizmus zvykne, keď uverí, že je tomu tak,  a vy na oplátku ho nebudete trápiť nezdravými a nadbytočnými porciami jedál, dôjde k harmónii a vy si svoju hmotnosť udržíte, ani si to nebudete často uvedomovať. A akonáhle by vás predsa len začal tlačiť opasok na nohaviciach, treba len mierne zvýšiť pohybovú aktivitu, prípadne zmenšiť porcie alebo vymeniť niektoré kalorickejšie jedlá za menej kalorické a nebezpečenstvo je zažehnané.
Zásadou vyváženej a racionálnej stravy nie je zakázať si natrvalo niektoré jedlá, ktoré ste vylúčili zo svojho stravovania počas diéty, ale natrvalo jest rôznorodú stravu z každej hlavnej skupiny potravín a nie príliš veľa stravy ani z jednej skupiny potravín.

Aké druhy potravín a koľko by ste ich mali zjesť počas chudnutia i po schudnutí.

  • Ovocie a zelenina – by mali tvoriť aspoň tretinu vašej dennej dávky potravín a mali by ste sa snažiť jesť 5 porcií denne Ovocie a zeleninu môžete jesť stále, medzi jedlami, po nich ako predjedlo. Ideálne zasýti a dodá telu všetky potrebné vitamíny, minerály a ďalšie živiny a už nebudete mať taký silný pocit hladu. 
  • Chlieb, ryža, zemiaky a cestoviny by zase mali tvoriť až jednu tretinu vašej dennej spotreby, lebo sú vašim hlavným zdrojom energie. Najvhodnejšie sú celozrnné typy chleba, ryže a cestovín, napr. chlieb z hrubozrnnej múky. Ale treba si dať pozor na zloženie, pretože mnohé tmavé chleby sa tak iba tvária, sú prifarbené rôznymi látkami a mnohokrát sú z obyčajnej múky, ktorá s celozrnnou nemá nič spoločné.
  • Mlieko a mliečne produkty – tieto by ste mali jesť skromnejšie, ale sú dobrým zdrojom bielkovín a vápnika.
  • Mäso, ryby, vajcia, sója a fazuľa – váš hlavný zdroj bielkovín, ktoré potrebujete na rast a regeneráciu svalstva (svalstvo je hlavným spaľovačom skonzumovaných kalórií) a zlepšenie metabolizmu. .
  • Jedlá s vysokým obsahom tukov a cukru by ste mali konzumovať len obmedzene, ale nesmiete ich celkom vynechať zo svojho jedálneho lístka, nakoľko organizmus potrebuje všetky živiny a ak mu niečo chýba, začne štrajkovať a nastupuje zúsporňovanie vášho metabolizmu. 

Keď sa začnete lepšie stravovať, nezabudnite na tieto princípy:
1. Jedlá zakladané na škrobovitých potravinách
2. Jedzte veľa ovocia a zeleniny
3. Jedzte menej saturovaných tukov a cukru
4. Pokúste sa jesť menej soli – nie viac ako 6g denne
5. Buďte aktívny/a a skúste sa mať zdravú hmotnosť
6. Pite veľa vody
7. Raňajky v žiadnom prípade nevynechávajte
Zvýšená fyzická aktivita počas chudnutia prospeje vášmu zdraviu i postave, nezabudnite na ňu ani po schudnutí. Ak začnete cvičiť, veľmi rýchlo si všimnete zlepšenie vášho zdravotného stavu, budete mať viac energie, nebudú sa na vás lepiť neželané kilá, zlepšíte si spánok. Má to aj dôležité dlhodobé prínosy, ako sú nižšie riziko vyvinutia diabetesu, srdečných chorôb, rakoviny a mozgovej porážky. V súčasnosti sa odporúča, aby ste 5 krát do týždňa cvičili – vykonávali aktívnejšie pohybové aktivity 30 minút.
Nielen vaše telo bude mať osoh zo zvýšenej aktivity ale štúdie ukázali, že cvičenie zlepšuje aj náladu a odbúrava stres.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist