Ako schudnúť CHUDNUTIE si vyžaduje PITIE TEKUTÍN od rána do večera.

12.09.2016 11:24

Prečo je dôležité dopĺňať tekutiny priebežne počas celého dňa. 

V noci neprijímame tekutiny. Obličky sa pritom vo vodorovnej polohe dobre prekrvujú a vytvára sa dostatočné množstvo moču. Ráno má preto organizmus málo tekutín, ktoré treba doplniť. Čierny čaj a káva majú močopudné účinky a neriešia problém nedostatku vody. Preto sa odporúča dať telu hneď zrána to, čo je mu vlastné a prirodzené – čistú vodu. Ak sa vám podarí vypestovať si návyk vypiť do dvanástej hodiny liter tekutín, vaše telo vám bude vďačné.

Voda tvorí približne dve tretiny našej telesnej hmotnosti. Je v bunkách, cievach, medzibunkových priestoroch, v telesných dutinách, v tráviacej rúre. Ťažko by sme v našom organizme hľadali miesto, kde nie je voda. Celé naše telo je pretkané veľmi zložitým a dômyselným systémom blán a membrán. To, že takmer všetky membrány sú polopriepustné, umožňuje, že voda sa ľahko premiestňuje medzi jednotlivými priestormi, vďaka čomu sa organizmus dokáže dobre vyrovnať s nadbytkom alebo naopak, s nedostatkom vody.

Koľko by ste mali denne piť tekutín.
- Piť toľko, aby sme denne vymočili 1,5 litra moču.
- Kontrolovať, aby farba moču bola svetložltá alebo až biela.
- Rozložiť si príjem tekutín do pravidelných intervalov, čiže celých 24 hodín piť priebežne.
Čo a ako uhasí smäd počas dňa.
Sladké limonády a husté džúsy nie sú najvhodnejšie, pretože bývajú koncentrované a značne kalorické.
Vitamíny
Dnes je možné dostať vitamíny rozpustné vo vode. Je mylná predstava, že čím viac budeme užívať vitamíny, tým budeme zdravší. Napríklad dlhodobý prebytok vitamínu C môže spôsobiť vznik močových kameňov.
Iónové nápoje
Sú vhodné pri výraznom potení. Keď pri náročnom výkone pijete čistú vodu, dostanete kŕče. Dôvodom je strata iónov. Preiónovanie nehrozí, všetko zvyšné sa vylúči v moči.
Tonik
Obsahuje chinínovú zložku, nebezpečnú pre deti a tehotné ženy. V ostatných prípadoch neuškodí. Je vhodné ho riediť s menej iónovými nápojmi, najlepšie s čistou vodou.
Prečo nie je jedno, čo v priebehu dňa pijeme.  
Je zrejmé, že nie je jedno, akú vodu pijeme. Mala by byť čistá a na minerály skôr chudobná. Verejnosti je pomerne málo známa skutočnosť, že to, koľko minerálnych látok ľudský organizmus s vodou prijme,  závisí od ich formy a zloženia potravy. Bez problémov však prijmeme organické minerálne látky, ktoré sa nachádzajú v ovocí a zelenine,  kde sú už pre nás akoby predpripravené, predžuté.
Anorganické minerálne látky, ktoré sa nachádzajú v minerálkach, sa v tele, naopak, vo veľkej miere skladujú, spolu s inými látkami  sa usádzajú na stenách ciev alebo v kĺboch a človeku škodia. Ideálnou vodou na pitie je voda chudobná na minerálne látky, pochádzajúca z artézskych prameňov. Táto voda, ktorá vychádza na zemský povrch po mnohých stáročiach, má vysokú kvalitu, je bez choroboplodných zárodkov a možno ju preto držať neohraničene dlho. Navyše má i vynikajúcu chuť.
Koľko tekutín by ste mali cez deň vypiť a ako.
Dva litre tekutín je možné organizmu dodať rôzne.
Napr. ráno 1/4 litra bielej kávy, neskôr káva, pohár nejakej šťavy, na obed polievka, pohár coly, káva, večer čaj alebo pivo, 2-3 deci vína a dva litre sú v tele. Sú to predsa všetko tekutiny. Ale na úlohy, ktoré musí organizmus plniť, je najvhodnejšia čistá voda. Tá chráni telo pred vysušením najlepšie. Niektoré nápoje, ako káva, cola, alkohol dokonca vodu z tela vyťahujú. Nie nadarmo sa v niektorých kaviarňach ku šálke kávy servíruje aj minerálna voda a nie náhodou je človek po večernej pitke na druhý deň smädný. Spomínané tekutiny životne dôležitú vodu nenahradia. V osviežujúcich nápojoch je zasa veľa cukru, farbivá a konzervačné látky. Organizmus ich musí vyplaviť a na to opäť potrebuje vodu. Vodná bilancia je preto po vypití limonády, piva, ovocných džúsov nedostatočná. Ideálnym nápojom nie je ani minerálna voda s bublinkami kysličníka uhličitého. Nie je celkom schopná viazať na seba škodlivé látky a vylúčiť ich. Čierna káva, čierny čaj, kolové nápoje a alkohol potrebujú dokonca dvojnásobné množstvo vody na neutralizovanie agresívnych látok.
Voda nie je jedinou tekutinou, ktorá uspokojí vaše potreby. Prakticky každý nealkoholický nápoj splní túto úlohu: minerálka, sódovka, džús, káva alebo čaj, bylinkový čaj, športové nápoje, sladené nápoje, polievky, mlieko. Dokonca aj potraviny s vysokým podielom vody (85-95%) predstavujú významný zdroj tekutín. Medzi ne patrí napríklad pomaranč, hlávkový šalát, rajčiny alebo šalátové uhorky.
Pretože kofeín má diuretický účinok, voľte radšej bylinné čaje alebo čaj a kávu bez kofeínu. Je prirodzené, že vypijete viacej nápojov, ktoré majú príjemnú chuť. Preto majte vaše obľúbené nápoje vždy po ruke.
Pokiaľ voda z vodovodu má nepríjemnú chuť, obstarajte si vodný filter alebo sa zásobte pitnou vodou vo fľašiach alebo minerálnymi vodami. Pre chuť môžete pridať kúsok citrónu alebo trochu džúsu.
Veľmi dôležité je vedieť akú studenú vodu dokáže organizmus najlepšie prijať tak aby nedošlo k vzniku šoku alebo žalúdočným kŕčom.

Naučíme vás jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist