Ako schudnúť CIBUĽA je unikátny POMOCNÍK pre vaše ZDRAVIE i CHUDNUTIE.

29.08.2014 10:25

Cibuľa obsahuje až 89% vody a veľa bielkovín, cukrov, minerálnych látok(sodík, meď, jód, síra, zinok, draslík, vápnik, fosfor, železo), vitamíny B1, B2, E a C, karotén.

Cibuľa znižuje hladinu cholesterolu v krvi. 

Cibuľa znižuje krvný tlak. Jedna cibuľa pôsobí účinnejšie ako hocijaký farmaceutický liek. 

Cibuľa podporuje metabolizmus, stimuluje krvotvorbu, znižuje obsah cukru v krvi a podporuje trávenie.

Zápachu cibule z úst predídete, keď ju zapijete mliekom. Ruky po krájaní cibule si opláchnite octovou vodou.

Aké zdravotné problémy vám pomôže obmedziť cibuľa.
Problémy s obličkami
Cibuľa zvyšuje produkciu moču a vďaka svojmu zásaditému účinku uľahčuje vylučovanie odpadových látok. Je vhodná ako súčasť diéty pre pacientov s obličkovými kameňmi, infekciami obličiek alebo pri všetkých stupňoch zlyhania tohto orgánu.
Cukrovka
Cibuľa znižuje hladinu glukózy v krvi, preto sa odporúča aj diabetikom.
Problémy s pečeňou
Cibuľa podporuje detoxikačnú funkciu pečene a zlepšuje činnosť žliaz, ktoré produkujú tráviace šťavy. Veľmi sa osvedčila pri zlyhaní pečene zapríčinenom chronickou hepatitídou alebo cirhózou.
Dýchacie problémy
Sírne zmesi ako hlavná zložka éterického oleja cibule sa rýchlo dostávajú zo žalúdka do krvného obehu. Najprv sa hlieny uvoľňujú z pľúc a to vysvetľuje, prečo už niekoľko minút po jej zjedení má dych známy charakteristický zápach. Cibuľa je schopná rozpustiť hustý hlien), uľahčuje vykašliavanie hlienu z priedušiek.
Priedušková astma
Thiosulfinát – jedna zložka éterického oleja cibule, zastavuje alergické reakcie priedušiek u astmatikov. Thiosulfinát z cibule pôsobí aj na respiračné centrum mozgového kmeňa, čo pomáha rozširovať bronchiálne cesty.
Artérioskleróza a koronárne choroby srdca
Cibuľa chráni pred artériosklerózou a trombózou (tvorením zrazenín v tepnách a žilách) a zlepšuje cirkuláciu krvi v koronárnych artériách. Osobám, ktoré jedia viac cibule a jabĺk (dve plodiny najbohatšie na flavonoid kvercetín), sa úmerne tomu zmenšuje riziko smrti na infarkt.
Zvýšené krvné triglyceridy
Triglyceridy vytvorené z mastných kyselín a glycerínu sú tuky, ktoré prúdia v krvi. Ich vysoká hladina podporuje artériosklerózu a choroby srdca. Ukázalo sa, že konzumáciou tekutého extraktu cibule sa zníži množstvo triglyceridov v krvi a pečeni. Cibuľa zvyšuje aj hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, ktorý pomáha pri prevencii artériosklerózy.
Rakovina
Tí, ktorí jedávajú viac cibule a cesnaku, majú oveľa nižšie riziko, že ochorejú na rakovinu žalúdka. Tieto dve plodiny majú schopnosť zabraňovať vzniku rakovinových buniek a neutralizovať karcinogény. Žiaľ, podľa výskumov sa dokázalo, že cibuľa nemá takmer žiaden vplyv na rakovinu prsníka a rakovinu pľúc.

Príprava a použitie cibule.

SUROVÁ – takáto je najlepšia na jedenie, ale musí byť čerstvá. Štipľavosť sa dá zmierniť niekoľkominútovým umývaním a pridaním citróna.
PREVARENÁ VO VODE – takto stratí štipľavú chuť a telo ju lepšie prijme, ale zníži sa aj jej liečivý účinok. Variť by sa mala menej ako minútu a vývar by sa mal tiež skonzumovať.
PEČENÁ – je veľmi chutná, no čím dlhšie sa pečie, tým menší má liečivý účinok.
CIBUĽOVÝ SIRUP – uvarte nakrájané kolieska cibule. Potom ich rozdrvte na kašu, pridajte niekoľko lyžíc medu alebo žltého surového cukru.
CIBUĽOVÁ VODA – nasekaná surová cibuľa sa namočí na niekoľko hodín v pohári vody.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist