Ako schudnúť CIBUĽA je VYNIKAJÚCOU a LACNOU ZELENINOU na chudnutie.

25.10.2014 01:07

Cibuľa je nielen vynikajúcou zeleninou na chudnutie, ale aj jednoduchým a lacným prostriedkom pri zlepšovaní svojho zdravia.

Cibuľa sa svojimi účinkami zaraďuje medzi najzdravšie druhy zeleniny.

Látky obsiahnuté v cibuli pomáhajú odstraňovať veľké množstvo zdravotných problémov. Jej pozitívne účinky na zdravie využívali už v starom Egypte.

Cibuľa je vynikajúcim dochucovadlom jedál, dodáva im špecifickú chuť, môžete si ju pripraviť a použiť nielen v surovom stave, ale aj pečenú i varenú.

Cibuľa podporuje zlepšenie metabolizmu, stimuluje krvotvorbu, znižuje obsah cukru v krvi a podporuje trávenie.

Cibuľu konzumujte za čerstva, urýchlite tak  spaľovanie tukov vo vašom tele. 

Cibuľa čistí krv a odvodňuje.

Cibuľa znižuje hladinu cholesterolu v organizme.
Cibuľu by ste mali jesť predovšetkým surovú, jej denné množstvo by malo predstavovať asi 60 g.

Cibuľu môžete aj sušiť. Obsah vitamínov v sušenej cibuli neklesá, ale práve naopak. Obsah vitamínov je v sušenej cibuli vyšší ako v čerstvej.

Cibuľa je považovaná za vynikajúce prírodné antibiotikum. Môžete ju využiť ako lacný prostriedok na odstránenie mnohých zdravotných problémov.

Cibuľa znižuje hladinu cukru v krvi a bráni vzniku krvných zrazenín.

Cibuľa je vynikajúcim dochucovadlom jedál, konzumuje sa v rôznych podobách – surová, varená, pečená i smažená.

Cibuľa potláča tvorbu plynov v črevnej sústave, pomáha pri odstraňovaní zápchy, pomáha liečiť opuchy.

Cibuľa má silné močopudné účinky, lieči obličky a močový mechúr, bráni vzniku krvných zrazenín, pomáha liečiť rôzne opuchy.

Cibuľu si nekrájajte do zásoby, po 12 hodinách začína byť rozkrojená cibuľa toxická.

Cibuľa svojím obsahom až 50 mg vitamínu C je vynikajúcim bojovníkom proti rôznym virózam.

Jedna cibuľa má len 25 kalórií, jemne nasekanú alebo rozmixovanú ju využívajte na zahusťovanie omáčok namiesto zápražky.

Cibuľa patrí k silným a prirodzeným detoxikačným pomocníkom. Je nabitá látkami, ktoré pomáhajú odstraňovať z pečene odpad z metabolických procesov.

Cibuľa obsahuje až 89% vody, menej bielkovín, cukrov, dostatok minerálnych látok(sodík, meď, jód, síra, zinok, draslík, vápnik, fosfor, železo), vitamíny B1, B2, E a C, karotén.

Cibuľa znižuje krvný tlak. Jedna cibuľa pôsobí účinnejšie ako hocijaký liek. Ak sa po zjedení cibule ešte niekoľko minút fyzicky namáhame, vysoké hodnoty tlaku sa výrazne znížia. 

Čím je cibuľa silnejšia a čím viac pri jej krájaní plačeme, tým je zdravšia.

Ktoré zdravotné problémy pomáha odstraňovať cibuľa.
Dýchacie problémy
Sírne zmesi ako hlavná zložka éterického oleja cibule sa rýchlo dostávajú zo žalúdka do krvného obehu. Najprv sa uvoľňujú z pľúc a to vysvetľuje, prečo už niekoľko minút po jej zjedení má dych známy charakteristický zápach. Cibuľa je schopná rozpustiť hustý hlien, uľahčuje vykašliavanie hlienu z priedušiek a je antibiotikom proti grampozitívnym baktériám.
Priedušková astma
Thiosulfinát – jedna zložka éterického oleja cibule, zastavuje alergické reakcie priedušiek u astmatikov. Thiosulfinát z cibule pôsobí aj na respiračné centrum mozgového kmeňa, čo pomáha rozširovať bronchiálne cesty.
Artérioskleróza a koronárne choroby srdca
Cibuľa chráni pred artériosklerózou a trombózou (tvorením zrazenín v tepnách a žilách) a zlepšuje cirkuláciu krvi v koronárnych artériách. Osobám, ktoré jedia viac cibule a jabĺk (dve plodiny najbohatšie na flavonoid kvercetín), sa úmerne tomu zmenšuje riziko smrti na infarkt.
Zvýšené krvné triglyceridy
Triglyceridy vytvorené z mastných kyselín a glycerínu sú tuky, ktoré prúdia v krvi. Ich vysoká hladina podporuje artériosklerózu a choroby srdca. Ukázalo sa, že konzumáciou tekutého extraktu cibule sa zníži množstvo triglyceridov v krvi a pečeni. Cibuľa zvyšuje aj hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, ktorý pomáha pri prevencii artériosklerózy.
Problémy s obličkami
Cibuľa zvyšuje produkciu moču a vďaka svojmu zásaditému účinku uľahčuje vylučovanie odpadových látok. Je vhodná ako súčasť diéty pre ľudí s obličkovými kameňmi, infekciami obličiek alebo pri všetkých stupňoch zlyhania tohto orgánu.
Cukrovka
Cibuľa znižuje hladinu glukózy v krvi, preto sa odporúča aj diabetikom.
Problémy s pečeňou
Cibuľa podporuje detoxikačnú funkciu pečene a zlepšuje činnosť žliaz, ktoré produkujú tráviace šťavy. Veľmi sa osvedčila pri zlyhaní pečene zapríčinenom chronickou hepatitídou alebo cirhózou.
Rakovina
Tí, ktorí jedávajú viac cibule a cesnaku, majú oveľa nižšie riziko, že ochorejú na rakovinu žalúdka. Tieto dve plodiny majú schopnosť zabraňovať vzniku rakovinových buniek a neutralizovať karcinogény. 

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist