Ako schudnúť CITRUSOVÉ OVOCIE je osvedčený pomocník pri chudnutí.

26.09.2014 15:36

To, že pri chudnutí by ste mali svojmu telu dávať aj vlákninu, vitamíny a minerály už pravdepodobne viete. Ich bohatým zdrojom je ovocie. Nie každé ovocie je však pri chudnutí ideálnym pomocníkom. 

Niektoré druhy ovocia majú veľa kalórií (banán) a určite by ste nemali jesť prezreté ovocie, ktoré má neporovnateľne viacej kalórií. 

Pri chudnutí by ste sa mali naučiť jesť ovocie len do skorých popoludňajších hodín, nakoľko vo večerných hodinách zjedené ovocie už nemusí váš organizmus účelne využiť, telo nespáli prijaté kalórie. 

Vynikajúcim ovocím na chudnutie je citrusové ovocie, hlavne v prípade, keď si potrebujete zlepšiť metabolizmus.  

Citrusové ovocie obsahuje veľa látok, ktoré vám pomôžu schudnúť, zlepšiť metabolizmus, spaľovať tuky, zlepšiť stav vášho organizmu, vaše zdravie.

Citrusové ovocie je dôležitým dodávateľom vitamínu C, minerálnych látok, cukrov a fyziologicky účinných kyselín.

V citrusovom ovocí sa nachádza okolo 150 rôznych látok.

Medzi citrusové ovocie patria: pomaranče, mandarínky, citróny a grapefruity.

Látky obsiahnuté v citrusovom ovocí sú dôležité hlavne pre:
- zlepšenie zdravia
- zníženiu rizika nádorových ochorení, vysokého krvného tlaku
- podporu regenerácie organizmu

- chudnutie
Vitamín C z citrusového ovocia naštartuje hormóny, ktoré aktivizujú spaľovanie tuku. 

Vitamín C z citrusov prečisťuje organizmus od toxínov a odpadových látok, čo sa prejaví na rýchlejšom spaľovaní tukov.

Grapefruity obsahujú vitamín C. Ružový je naň bohatší ako biely. Okrem toho obsahuje betakarotén, ktorý sa v organizme premieňa na vitamín A, ktorý napomáha zachovať si mladosť a chráni nás pre infekciami.

Ružový grapefruit denne pokryje dennú dávku vitamínu C. Spolu s vitamínom C obsahuje látky, ktoré podporujú metabolizmus cukrov. Ak ho zaradíte do svojej stravy častejšie, chudnutie vám pôjde rýchlejšie.

GRAPEFRUIT je ideálne ovocie na chudnutie. Látka naringin, ktorú grep obsahuje, pôsobí dobre na trávenie, reguluje činnosť čriev a prečisťuje organizmus. Tiež podporuje metabolizmus cukrov. 100 gramov obsahuje len 172 kj/41 kcal.

Grapefruit a pomaranč vám zlepšia metabolizmus.
Citrusové plody zaradené do jedálnička sú výborným spôsobom ako detoxikovať telo. Sú plné vitamínu C, ktorý je vhodnou prevenciou vírusových ochorení.

V malých dávkach je citrón vynikajúce detoxikačné ovocie (jeden citrón denne), avšak vo väčších dávkach urýchľuje v tele trávenie.
Citróny patria k  najlepším spaľovačom tukov. Obsahujú kyselinu citrónovú, ktorá pomáha rozdeliť tuk a pektín, ktorý zrýchľuje metabolizmus.

Vhodné je na ráno si pripraviť nápoj z jedného pohára vody s citrónovou šťavou z jedného citróna. Limonádu vypite v priebehu dopoludnia.

Nechce sa vám zdĺhavo šúpať citrusy? Pripravte si z nich výživnú šťavu. Na pohár tejto vitamínovej bomby potrebujete dva pomaranče a jeden grep. Ak do čerstvo vytlačenej šťavy primiešate aj trochu dužiny, uvidíte, že vás nielen osvieži, ale aj zasýti.

Citrusové ovocie v podobe džúsu. V akejkoľvek forme, či už celé čerstvé, mrazené, nakladané alebo v podobe džúsu prekonávajú citrusové plody (pomaranče, grapefruity, mandarínky) iné typy ovocia v obsahu vitamínu C a draslíka. Pokiaľ nemáme dostatok trpezlivosti lúpať citrusy, pite ich džús. Celé plody majú síce trochu vyššiu nutričnú hodnotu, ale ak stojíte pred voľbou či ľahko získať (a vypiť) pohár 100% džúsu, alebo nemať nič, džús úplne postačí. Denná potreba vitamínu C činí 60 mg a zaistí ju 200 ml pomarančového džúsu. Okrem vitamínu C tým prijímame aj dávku draslíka a naviac kyselinu listovú a vitamín B, ktorý je potrebný pre tvorbu telesných bielkovín a červených krviniek.

Pomarančový džús často obsahuje menej energie a viac živín než väčšina ostatných džúsov (napríklad ríbezľový, jablčný alebo grapefruitový). 

Ako vám pomôže konzumácia citrónu.

§         vitamín C chráni organizmus pred pôsobením škodlivých látok, urýchľuje hojenie, povzbudzuje imunitný systém

§         potieranie ďasien citrónovou šťavou pomáha zastaviť krvácanie a spevniť ďasná

§         potieranie nechtov kúskom citrónu pomáha pri záderoch, lámaní nechtov, bielych škvrnách na nechtoch (nedostatok vápnika a zinku)

§         citrónovou šťavou potierame uštipnutia hmyzom, včelou, pri svrbení

§         vonkajšie použitie citrónovej šťavy pomáha pri akné, oparoch, lupinách vo vlasoch, bradaviciach, pigmentáciách

§         vtieranie citrónovej šťavy do pokožky hlavy pomáha pri infekcii kože a vypadávaní vlasov

§         citrónová šťava odstraňuje usadené soli z organizmu, pri dne a kĺbových ťažkostiach sa odporúča každodenné pitie zriedenej citrónovej šťavy a potieranie kostných výrastkov

§         citróny obsahujú éterické oleje, ktoré pomáhajú rozpúšťať žlčové kamene, majú antibakteriálne účinky a znižujú horúčku

§         pitie citrónovej šťavy a jej pridávanie do rôznych šalátov prečisťuje pečeň a ľadviny

§         éterický citrónový olej pôsobí proti bolesti hlavy, vyjasňuje myšlienky, priaznivo pôsobí na pleť, má bielacie účinky, zmierňuje kŕče a pôsobí protiparazitne pri črevných ochoreniach

§         zvláštnou sa môže zdať skutočnosť, že citrónová šťava v organizme pôsobí zásadito a citrón neutralizuje nadmernú produkciu kyseliny soľnej v žalúdku, tým pádom môže byť aj účinným pomocníkom pri pálení záhy

§         pravidelné pitie zriedenej citrónovej šťavy zlepšuje trávenie, stimuluje produkciu žlče, reguluje telesnú váhu, znižuje vysoký krvný tlak, zlepšuje krvný obeh a pôsobí proti trombóze, artérioskleróze

§         Citrón podporuje trávenie a krvný obeh, stimuluje metabolizmus buniek a lymfatický tok. Podporuje detoxikáciu organizmu.

KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám povieme,

AKO UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist