Ako schudnúť Čo by ste nemali PIŤ pri CHUDNUTÍ.

03.10.2014 06:57

Cukor ako sladidlo nájdeme v mnohých potravinách, výnimkou nie sú ani kolové nápoje. Letné posedenia v reštauráciách a na terasách sú väčšinou spojené s pitím kolových nápojov, Coca-Coly alebo Pepsi-Coly.

To, čo sa udeje v ľudskom tele po vypití kolových nápojov, pripomína skutočný útok na ľudský organizmus.

Vypitie jedného sladeného kolového nápoja denne zvyšuje riziko obezity o 60 percent, riziko cukrovky o 85 percent a konzumenti sú vystavení aj nebezpečenstvu v podobe rakoviny.

Chuť na sladké väčšinu z nás sprevádza celý život a jej uspokojenie je častou príčinou nadváhy.

Chuť na sladké je najprirodzenejšia ľudská chuť.  

Uspokojenie chute na sladké vyvoláva nielen lahodný pocit na jazyku, ale výrazne uspokojuje aj našu myseľ a prináša nám pohodu.

Dlhodobé prijímanie kofeínu z kolových nápojov, ktorý je návykovou látkou, zapríčiňuje nervozitu, nespavosť, vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep, zvýšenie cholesterolu, vyplavovanie minerálov a vitamínov.

Pre ľudí, ktorí chcú schudnúť bude šokom skutočnosť, že pol litra coca-coly obsahuje až 200 kalórií a 50 g sacharidov. Pepsi je na tom obdobne, pol litra obsahuje 240 kalórií a takmer 60 g sacharidov. Na to aby ste ich spálili potrebujete cvičiť až pol hodinu na stacionárnom bicykli. Keď si k takémuto presladenému nápoju dáte ešte vysmážané hranolky, zemiakové lupienky či hamburger, tak váš metabolizmus sa ide zblázniť a vy už za krátky čas priberiete. Minimálne budete mať problém so svojou postavou.

Ako sa správa organizmus po vypití presladených nápojov.

Po prvých desiatich minútach po jeho vypití sa do organizmu dostane veľa cukru. Jedinou príčinou, prečo človek po takomto sladkom útoku nezvracia, je fakt, že ďalšia zložka nápoja - kyselina fosforečná - sladkosť potláča.

Po dvadsiatich minútach hladina krvného cukru prudko stúpne a pečeň začne obrovské množstvo cukru premieňať na tuk.

Po uplynutí štyridsiatich minút sa proces absorpcie kofeínu skončí, očné zreničky sa rozšíria, krvný tlak stúpne a pečeň uvoľňuje čoraz viac cukru do krvného obehu. O pár minút neskôr zvýši organizmus produkciu dopamínu, stimulujúceho nervové receptory v mozgu.

Tri decilitre Coca-Coly obsahujú  30 až 50 miligramov kofeínu, vysoké zastúpenie umelých farbív, sulfátov a fruktózového sirupu, vyrobeného prevažne z geneticky modifikovanej kukurice.

Kyselina fosforečná z presladených nápojov obmedzuje schopnosť tela využívať vápnik, čo vedie najmä u detí a mládeže k osteoporóze a zmäkčovaniu zubov a kostí.

Cukor tak bohato zastúpený v kolových nápojoch zvyšuje hladinu inzulínu, čo môže viesť k vysokému krvnému tlaku, zvýšenému cholesterolu, chorobám srdca, cukrovke, obezite a predčasnému starnutiu.

Ani diétne kolové nápoje bez prídavku cukru nie sú lepším riešením. Umelé sladidlo aspartám spôsobuje pri dlhšom používaní nádory, pôrodné defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické záchvaty.

Cola podporuje chuť do jedla a tým zvyšuje aj riziko obezity. 

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

alebo hľadajte a skúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám povieme,

AKO UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS. 

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist