Ako schudnúť Čo robiť, keď chcete SCHUDNÚŤ aj 20 kg.

23.11.2016 11:04

chudnúť 20 kg čo najrýchlejšie, teda za mesiac nie je možné, nikdy to neskúšajte. Nejesť a len piť vodu nevydržíte dlhšie ako týždeň. Váš organizmus doslova skolabuje, môže to mať až katastrofálne dôsledky.

Už ste to pravdepodobne skúsili. Rýchle a nezmyselné chudnutie znamená aj neskoršie rýchle priberanie. Základnou chybou rýchleho chudnutia je nedostatočné stravovanie a zhoršenie metabolizmus. Po rýchlom schudnutí sa človek neskôr väčšinou vracia k predchádzajúcemu spôsobu stravovania, zhodené kilá sa rýchlo vracajú. Po rýchlom a stresujúcom chudnutí si organizmus dokáže zhoršiť metabolizmus až na polovicu normálneho výkonu.

Nepravidelné stravovanie, vynechávanie jedál, večerné prejedanie, preferovanie tučných a sladkých jedál, minimálne pohybové aktivity, opakované skúšanie nevhodných diét sa neúprosne podpisujú na zaobľujúcej sa postave a zhoršujúcom sa zdravotnom stave. Mať nadváhu nie je v dnešnej dobe už nič výnimočné.

Keď dosiahnete nadváhu 20 kg, tak ste sa už prepracovali do kritického štádia obezity. Obezita nie je len estetický problém, ale hlavne zdravotný. Pri obezite vám už tukovatejú aj vaše orgány, výrazne sa zhoršuje ich funkčnosť, čo môže mať v konečnom dôsledku až tragické následky.

S

Problém s priberaním sa vyhrocuje počas sviatočného obdobia, kedy si väčšina ľudí sviatočnú pohodu spája s oddychom a nekontrolovaným prejedaním. Keď k tomu prirátame dojedanie sviatočných jedál, tak problém s tučnejúcou postavou je na svete. Pribrať 3 až 5 kíl počas sviatočného hodovania nie je ničím výnimočným. Mnohí si potom nasadia až neskutočne tvrdú diétu, ktorá však často prináša sklamanie. 

Schudnúť 20 kg primeranou a zásadnou zmenou jedálneho lístka a životosprávy dokážete za 3 až 4 mesiace. Takéto chudnutie je pre organizmus prirodzenejšie, neprináša stres, chudnete bez hladovania a čo je pre vás najdôležitejšie, nekončí sa jojo efektom.

Schudnúť 20 kg dokážete tým, že denne primerane obmedzíte konzumáciu niektorých vašich obľúbených, ale kalorických jedál a potravín. Bez tlaku na svoje chuťové bunky sa zbavíte nadbytku zbytočných a prázdnych kalórií. Keď dokážete denne zjesť o 300 až 400 kalórií menej, môže vám to pomôcť ku strate približne 2 kíl za mesiac, a teda 20 kg za 10 mesiacov.

Ako zmeniť zloženie stravy, aby ste dokázali schudnúť 20 kg za rok bez ťažkého diétovania.

§         Pripravte si ráno do omelety iba jedno vajce namiesto dvoch

§         Neviete si predstaviť deň bez tučného syra? Vyberte si skôr neúdený ako údený

§         Nejedzte ovocný jogurt z obchodu a vyrobte si vlastný zmiešaním 1/3 šálky mrazených čučoriedok, téglika gréckeho jogurtu a medu

§         Nakupujte celozrnné pečivo namiesto bieleho

§         Keď už obedujete vonku, dajte si stredné menu namiesto veľkého

§         Vymeňte si na večeru párkrát za týždeň tanier cestovín za 1 šálku brokolice

§         Máte radi pizzu? Dajte si plátok syra miesto plátkov salámy alebo slaniny

§         Ak milujete oriešky v čokoláde z automatu, zvoľte si tentoraz iba žuvačky

§         Nechajte maslo alebo margarín v chladničke a natrite si ranný toast iba medom

§         Neutekajte po hotové jedlo do mesta, kura si viete vhodne a rýchlo pripraviť aj doma

§         Zabudnite na polotučné mlieko a začnite používať aj čaje.

Uspokojte chuť na čokoládu vlastným kokteilom z mlieka

Rady ako si pripravovať stravu pri chudnutí, ako si ju pripraviť rýchlo a zdravo.

Mnoho ľudí sa sťažuje, že sú príliš zaneprázdnení, a keď chcú ušetriť čas, kupujú nezdravé rýchle občerstvenie, balené polievky alebo zavolajú na rozvod pizze a čínskeho jedla, plného kalorických prísad a toxických látok. Všetko je to síce veľmi chutné, ale nie zdravé.

§         Fazuľa a ďalšie strukoviny. Fazuľa je u mnohých veľmi podceňovanou potravinou, obsahuje však kvalitné bielkoviny a vlákninu. Tmavá fazuľa a šošovica sú vynikajúce a dostupné potraviny, keď chcete zdravo variť. Samozrejme, že najrýchlejší spôsob, ako ich používať, je z plechoviek. Radšej si kúpte sáčkovú fazuľu a namočte ju na noc do čistej vody a ďalší deň uvarte do mäkka. Varená fazuľa sa hodí do šalátov, do polievok, alebo aj do celozrnného sendviča. Pridajte za studena lisovaný olivový olej a citrón, jablčný ocot, soľ a korenie podľa chuti.

§         Vajcia. Pripravujú sa ľahko a rýchlo. Umiestnite vajcia do nádoby s vodou, priveďte k varu, vypnite sporák. Ignorujte podozrenia na zvýšený cholesterol zo žĺtkov. Pokiaľ jete zdravé farmárske vajíčka, nič vám nehrozí. Žĺtky obsahujú omega-3 kyseliny na podporu zdravia mozgu a luteínu pre zdravie očí.

§         Jablká. Toto ovocie by ste mali mať doma za každých okolností. Môžete si z nich pripraviť ovocný šalát, koláč, alebo ich nastrúhať ako voňavú dekoráciu a postriekať citrónom, aby hneď nezhnedli.

§         Mlieko a jogurt. Tieto dve potraviny je nutné mať v chladničke. Nemyslíme tým ochutené jogurty. Tie sú zbytočne chemicky presladené. Pripravíte z nich výborné jedlo, ak použijete do jogurtu trochu medu, čerstvé ovocie a škoricu, plus orechy. Mlieko je potrebné pri varení zhruba 60% všetkých teplých jedál.

§         Surové orechy a sušené ovocie. Orechy obsahujú zdravé tuky. Kešu sú upokojujúce, vlašské orechy sú bohaté na omega-3 kyseliny, para orechy vám dodajú selén, ktorý potrebujete k udržaniu zdravia a na ochranu pred rakovinu. Tiež by ste mali mať bio sušené ovocie, vrátane hrozienok, sliviek a banánov, plných draslíka. Je to lepšia pochúťka, ako presolené čipsy alebo tyčinky na stole.

Ako zmeniť životosprávu a stravovanie pri znižovaní váhy a chudnutí.

Jedna z najnáročnejších vecí, pokiaľ pracujete celé dni v kancelárii, je snažiť sa jesť zdravo a schudnúť. Ponúkame vám niekoľko rád, ako môžete začať jesť zdravo aj v práci.

§         Dobre sa vyspite. Byť dobre oddýchnutý a vyspatý je jedným z prvých krokov, ako na druhý deň kvalitne a dobre jesť a cítiť sa v pohode.

§         Pri únave je viac než pravdepodobné, že sa budete uspokojovať nezdravým jedlom a veľkým množstvom kávy.

§         Začnite raňajkovať. Ľudia, ktorí nezabúdajú na raňajky skôr dokážu jesť zdravo po celý deň. Jedzte to, čo vám vyhovuje. Niekto potrebuje sacharidové raňajky, iným vyhovujú proteíny. Proteín vám pomôže cítiť sa spokojnejším a dlhšie zasýteným. Veľa cukru na ráno môže spôsobiť prejedanie sa cez deň.

§         Zoberte si do práce jedlo so sebou. Domáca strava bude pre vás vždy lepšia ako reštauračné menu alebo jedlo z fastfoodu. Aj keď je ťažké ráno nájsť si čas na prípravu vlastného obeda, skúste si ho pripraviť večer predtým. Váš obed nemusí byť zložitý. Stačí si dať nejaké kúsky šalátu, paradajok, varené vajcia a konzervu tuniaka do obedovej misky.

§         Nikdy nezabudnite na vhodné nápoje. Vyberte si len zdravé nápoje. Ak budete celý deň piť len čaje a kávu, budete mať tendenciu s nimi jesť aj sušienky a keksíky. Voda s citrónovou šťavou je ideálnou a najvhodnejšou voľbou.

§         Ovocné alebo zeleninové šťavy sú tiež výhodné, ak ide o 100-percentné šťavy.

§         Pite kávu a čaje striedmejšie. Aj nesladený čaj a káva obsahujú kofeín. Na energetické a športové nápoje zabudnite, keď presedíte deň iba v kancelárii. 

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist