Ako schudnúť CVIČENIE a POHYB pomáhajú pri chudnutí, no nepreháňajte to.

30.09.2014 02:29

Pohyb je už od pradávna prirodzenou súčasťou života človeka. S rastúcou technizáciou sa podiel pohybu na denných aktivitách človeka postupne znižuje. Keď k tomu prirátame ľahšiu dostupnosť stravy, tak sa čoraz výraznejšie vytvárajú podmienky na priberanie, naše telo nestíha spáliť spotrebovanú stravu.

Keď ste sa rozhodli schudnúť zvýšením svojich pohybových aktivít, tak vás upozorňujeme, že určite by ste sa nemali stať otrokom cvičenia a brať ho ako vašu povinnosť. Takto väčšina z vás za kratší alebo dlhší čas s cvičením prestane.

Cvičenie berte ako spôsob na zlepšenie svojho zdravia a kondície. Cvičenie a pohyb by mali byť súčasťou zmeny vášho životného štýlu a teda aj chudnutia. Odhaduje sa, že pri chudnutí bez aktívneho pohybu stráca chudnúci človek asi 75% tuku a zvyšných 25% hmotnosti je úbytok svalstva. Pri chudnutí so športom a pri správnom stravovaní nedochádza k strate svaloviny.

Pri intenzívnom pohybe hodina a pol denne môžete očakávať postupnú a kvalitnú redukciu hmotnosti. Pri takom objeme cvičenia však musíte v strave pridať viac zložených sacharidov a bielkovín, inak nebudete vládať cvičiť a cvičenie bude málo účinné.

Počítajte s tým, že pri intenzívnom cvičení vám budú rásť aj svaly a úbytok celkovej hmotnosti nebude na váhe viditeľný ako si možno predstavujete. Budete vľak rýchlejšie strácať tuk, čo uvidíte na oblečení a pri meraní obvodu pásu. Také chudnutie je síce náročnejšie na odhodlanie, ale v pri zohľadnení vášho zámeru schudnúť podstatne účinnejšie.

K spaľovaniu podkožného tuku dochádza pri strednej záťaži, zhruba po dvadsiatich minútach cvičenia. V prvých minútach cvičenia sa ako energia na fyzické aktivity cvičenca využívajú sacharidy, potom sa ako palivo začína používať aj tuk.

Najefektívnejšie spaľovanie tukov je pri záťaži na 50% až 60% maximálnej aeróbnej kapacity. Nedá sa však povedať, že po dvadsiatej minúte by sa telo zrazu preplo na spaľovanie tuku, sú to kontinuálne zmeny. Treba proste cvičiť v strednej intenzite a dostatočne dlho. Na podkožný tuk by ste mali útočiť hlavne rozumnou stravou, nespoliehajte sa, že všetko vycvičíte. Nepomôže vám žiadne cvičenie, ak sa budete stravovať nevhodne. A ak by ste cvičili len z dôvodu chudnutia, po schudnutí by vás to mohlo zlákať cvičenie ukončiť. A práve po schudnutí je dôležité, aby ste cvičiť neprestali. Ideálne je cvičiť dlhšie, nie len odporúčaných minimálnych 30 minút denne. Hodina denne je lepšia.

Ak občas cvičenie vynecháte, je to v poriadku, nevyčítajte si to. No výnimky sa nesmú stať pravidlom. Je na vás, či budete cvičiť denne napríklad 40 minút, alebo si dáte 3× týždenne po hodine a pol. Vhodnejší je denný režim, pretože vám to viac pripomenie váš zámer schudnúť. Ak dokážete venovať potrebný čas pohybovým aktivitám, ľahšie sa vám odolá pokušeniu nevhodného - kalorického jedla, o ktorom viete, že by zvrátilo vaše výsledky znižovania hmotnosti.

Už 30 minút primeraného cvičenia má preventívny účinok proti rozvoju rôznych chorôb. Ak to premeníme na kalórie, je to asi 150 kalórií denne.  Ak je akékoľvek cvičenie pre vás novinkou v dennom režime, začnite cvičiť postupne a pozvoľna, len niekoľkými minútami a postupne zvyšujte záťaž až na tridsať minút. Nezabudnite, že pol hodina je práve to minimum, ktoré bude mať na vás blahodarný účinok. Samozrejme, čím viac času venujete cvičeniu, tým väčší efekt dosiahnete. Základom však stále ostáva vôľa začať a neskôr aj vydržať.
Ak ste doteraz ešte nikdy veľa nenašporovali, potom možno ani neviete, ako a čím vlastne začať. Aj keď šport vyzerá, ako jednoduchá  záležitosť, je treba o ňom niečo vedieť. Inak nedosiahnete svoj cieľ a riskujete úraz a sklamanie z výsledkov.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

alebo hľadajte a skúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám povieme,

AKO UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS. 

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist