Ako schudnúť DIÉTNE NEDOROZUMENIA pri chudnutí.

22.08.2014 12:17

Diéty a chudnutie sú popretkávané mnohými názormi a odskúšanými spôsobmi ako schudnúť.

Väčšinou sa k doporučeniam na chudnutie dostanete od priateľov, ktorí pomocou nich zaručene schudli. Poskytujú jednoduché riešenia, ktoré môžete aj vy aplikovať do svojho procesu chudnutia. Problémom je, že čo funguje u jedného vôbec nemusí fungovať u druhého.

Každý z nás je jedinečná osoba a tomuto faktu je potrebné prispôsobiť aj chudnutie.

Bohužiaľ drvivá väčšina ľudí s nadváhou si už po prečítaní pár informácií o stravovaní alebo chudnutí myslí, že sú už odborníkmi na chudnutie. Niektorí zas majú systém stravovania a chudnutia preštudovaný odpredu a aj odzadu, ale roky sa im nedarí schudnúť. Chýba tu snaha zaviesť naštudované informácie do svojho stravovacieho režimu.

Chudnutie naozaj nie je jednoduché. Často sa pri ňom dopúšťate chýb o vhodnosti, či nevhodnosti niektorých potravín pri chudnutí.

Vystríhajte sa týchto nezmyselných stravovacích chýb pri chudnutí.

Pri chudnutí musím jesť polystyrénové chlebíky.
Polystyrén je polystyrénom nielen pre príbuzný tvar, ale tiež preto, že je takmer bez chuti. Sú polystyrénové chlebíky také diétne, ako vyzerajú?  Vďaka neustále sa rozširujúcej škále príchutí majú od chuti skutočného polystyrénu určite ďaleko. Niektoré druhy predstavujú zdravú alternatívu raňajok či olovrantu. Avšak ak chcete chudnúť, s takýmito chlebíkmi zaobchádzajte opatrne.

Plusy polystyrénových chlebíkov
Výhodou polystyrénových chlebíkov je, že sú nesmierne šetrné k tráveniu. Pravdaže, len pokiaľ je reč o suchých druhoch bez tučných jogurtových či čokoládových poliev. Mnohým vyhovuje jemná chuť chlebíkov s rôznymi prísadami. K najobľúbenejším patrí ryža, kukurica, zemiaky, pohánka, sója. Chlebíky sú slané, preto sa k nim výborne hodí syrová či zeleninová obloha. Dobre však chutia aj na sladko. S jogurtom či ovocím zvýšia telu denný príjem vlákniny, minerálov a stopových prvkov. Naproti klasickému chlebu majú väčší objem pri menšej hmotnosti, čo uvítajú najmä ženy s večne „hladnými“ očami. Pretože extrudované pečivo neobsahuje lepok, môžu si ho dovoliť jesť aj celiatici, pre ktorých je obyčajný chlieb v strave tabu.

Mínusy polystyrénových chlebíkov
Chlebíky sú ľahké na trávenie, ale to neznamená, že by ste mali na posedenie zlikvidovať celé jedno balenie. Kukurica, aj ryža majú pomerne vysoký glykemický index, takže keď ich zjete schuti, môže dôjsť k výkyvom hladiny krvného cukru a neskôr k vlčiemu hladu. Ani počet kalórií nie je nezanedbateľný. Stogramové balenie obsahuje približne 1300 až 1600 kilojoulov. Číslo sa mení v závislosti od prísad a spôsobu spracovania. Keď máte chuť na zdravú maškrtu, ale čisté chlebíky nezjete, ochuťte si ich radšej doma, napríklad džemom. Priemyselne dochutené druhy obsahujú zbytočné prídavné sacharidy, takže je to sladkosť ako každá iná. Výnimkou sú  organické chlebíky s ovocnou polevou bez prídavku cukru a konzervačných látok. Nevýhodou je však ich vyššia cena.

Pri chudnutí nesmiem večerať.
Určite aj vy poznáte ľudí, ktorí tvrdia, že schudli desať kíl len tým, že nevečerajú po piatej. Ak ale nemáte pevné nervy a výdrž a nechodíte spať o ôsmej večer, potom radšej podobné nezmysly neskúšajte. Najmä ak o sebe viete, že rýchlo vyhladnete. Práve hlad spôsobí, že o siedmej budete nervóznejší, o ôsmej začnete pokukávať po všetkom kalorickom a o pol desiatej skočíte pri lupienkoch a troch krajcoch chleba s taveným syrom.

Vedzte, že aj pri chudnutí si môžete dopriať sýtu večeru. Mala by však byť ľahšia, aby ju telo rýchlejšie spálilo a vy ste dobre spali, a nemala by byť presýtená tukmi. Čo teda večerať? Možností je veľa, napríklad dobre vám spraví zeleninový šalát so syrom, šunkové rolky s paprikou, cuketové alebo baklažánové cestoviny, nízkotučný syr s dvoma krajcami čierneho chleba a vareným vajíčkom, ryba, kuracie prsia s bylinkami.

Skúste skôr vynechať kombinácie mäsa a príloh a namiesto chutného zemiakového pyré si k rybe doprajte čerstvú alebo v pare upravenú zeleninu. Organizmus sa s ňou vyrovná ľahšie, než keby ste si dali poriadnu porciu hranolkov. Aj nočné útoky na chladničku môžu byť dôsledkom ignorovania večere, pozor na ne!

Počas chudnutia nesmiem jesť sladkosti.
Toto určite nie je pravda! Neznamená to ale, že ich môžete jesť neobmedzene a všetky. Zákusky s krémom si doprajte len výnimočne, pri snahe o redukciu hmotnosti sú nevhodné. V lete vám aj tak viac budú chutiť ľahšie ovocné krémy, sorbety, vodové zmrzliny a jogurtové mrazené krémy. Skúste si odvyknúť od chrumkania čokoládových tyčiniek a spravte si zo sladkosti skôr odmenu. Funguje to pri deťoch, prečo by to nemalo zabrať u vás.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist