Ako schudnúť JABLKÁ STIMULUJÚ a zrýchľujú chudnutie.

08.10.2015 01:37

Jablko obsahuje až trinásť druhov vitamínov: A, B1, B2, B6, B12, C, E, K, kyselinu pantoténovú, niacín, biotín, kyselinu listovú a cholín.

Jablká sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre ľudí s citlivým žalúdkom. Ak ich jete so šupkou, dostanete do tela stráviteľnú aj nestráviteľnú vlákninu. Dôležitá pri chudnutí je hlavne tá stráviteľná, pektín. V žalúdku naberá gélovú konzistenciu a tým spomaľuje absorbovanie cukrov. Pektín má vysokú sýtiacu schopnosť a podľa lekárskych výskumov pri pravidelnom konzumovaní  redukuje hladinu škodlivého cholesterolu v krvi.

Jablká nepatria medzi časté alergény, na rozdiel od tropického ovocia, takže ani vo väčšom množstve by nemali spôsobiť žalúdočné problémy. Nejedzte ich ale na kilá, aby nedošlo k podráždeniu tráviacej sústavy. 

Jablká  obsahujú až 30% vlákniny.

Jablká majú vysoký podiel vody (až 84%) a málo sacharidov

Prevažná časť vitamínov sa nachádza v šupke jablka alebo priamo pod ňou, preto by ste mali jablka konzumovať neošúpané.

Jablká takmer neobsahujú bielkoviny.

Jablká majú vysoký obsah draslíka.

Je dokázané, že ľudia, ktorí si denne dajú dve jablká, sú chudší než tí, ktorí toto ovocie nekonzumujú.

Jablká sú pri chudnutí nenahraditeľnou potravinou. 

Keďže sú jablká bohatým zdrojom vitamínu C, horčíka, draslíka a vápnika, a navyše neobsahujú takmer žiadny sodík a tuk, sú ideálnym ovocím pri chudnutí.

Jablká sú vzhľadom na svoje vynikajúce výživové vlastnosti, cenu a celoročnú dostupnosť najhodnotnejším ovocím pre chudnutie.

Jablčný ocot.  
Aká by to už len bola jablková diéta, keby sme nespomenuli zázrak na chudnutie – jablčný ocot! Ak ho chcete vyskúšať, siahnite po kvalite. Najlepší je ocot bez tepelnej úpravy, nefiltrovaný a nepasterizovaný. Nájdete ho v obchodoch s racionálnou výživou. Každé ráno si z neho odlejte za lyžičku, zamiešajte s 2 dl vody a vypite nalačno. Okrem priameho konzumovania sa hodí aj do studenej kuchyne na dochutenie omáčok či šalátových zálievok.

Stačí si dať po obede jedno jablko a budete prekvapení ako vás zasýti. Ak ho budete mať denne v jedálnom lístku, vyhnete sa mnohým chronickým zdravotným problémom.
Ak potrebujete  prijímať jód, konzumujte aj jadierka – práve v nich je uložený aj tento stopový prvok.

Jablko obsahuje nielen dôležité vitamíny, ale aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre správne trávenie.

Prečo jablká výrazne zlepšujú chudnutie a zdravie človeka.

Jablko vás zasýti.
Jablko pomáha zhodiť neželané kilogramy, pretože patrí medzi nízkokalorické potraviny. Vláknina z jablka vyvoláva pocit nasýtenosti, preto sú jablká výborným doplnkom pri redukčnej diéte.
Jablká podporujú trávenie, čistia organizmus a odstraňujú zápchu.
Jablko má zvláštnu kombináciu vlákniny a ovocných kyselín, ktoré predchádzajú zápche. Naopak, mierne podusené jablko zastaví hnačku. Stará sa o to pektín, ktorý brzdí rozvoj škodlivých mikroorganizmov v črevách. Jablká urýchľujú trávenie a prečisťujú organizmus, preto sú vynikajúcou prevenciou proti vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zasa dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.
Jablko je nabité vitamínom C.

Pomoc pri nachladnutí, kašli, chrípke, rýchlejšie liečenie rán a popálenín, to sú neoceniteľné služby vitamínu C, na ktorý sú jablká veľmi bohaté. Jeho obsah však závisí od druhu, zrelosti a kvality  skladovania. Jedno stredne veľké jablko má toľko vitamínu C, ako napr. zväzok reďkoviek. Najviac ho obsahujú kyslé jablká.
Jablká pomáhajú predchádzať infarktu a stresu.
Jablko priaznivo pôsobí na nervový systém  a je vhodné aj proti nespavosti. Jablko má silné aromatické účinky a jeho koreninová zložka vyvoláva upokojujúce reakcie v organizme. Pred infarktom chráni denná konzumácia 2-3 jabĺk. Obsah pektínu znižuje cholesterol v krvi a to je prevencia  pred kardiovaskulárnymi chorobami. Pektín s dostatkom vitamínu C je aj jedným z liečebných prostriedkov proti ateroskleróze. Blahodarný vplyv má aj množstvo minerálnych látok, najmä draslík, horčík, fosfor vápnik, železo, síra a mangán.
Jablká sú vhodné aj pre diabetikov
Jablko je dovolené aj diabetikom, hoci v jednom plode je asi také množstvo cukru ako v troch kockách repného cukru. Naše odrody obsahujú hneď niekoľko významných cukrov – glukózu, fruktózu, sacharózu.  Vysoký je najmä obsah fruktózy. Tento jednoduchý cukor sa vstrebáva pomalšie, čím pomáha udržať stálu hladinu cukru v krvi. „Cukrovkári“ by mali preto často zahryznúť do jablka.
Jablko vám poslúži ako prírodná zubná pasta
Vďaka vitamínu C dezinfikuje jablko ústnu dutinu. Tu sa však jeho pozitívny vplyv nekončí. Mierne vlákninová štruktúra jablka – nelepivá konzistencia, šťavnatý obsah a chuť urýchľujú tvorbu slín. Jedenie jabĺčka je potom prirodzenou pomôckou na čistenie zubov a ústnej dutiny. Žutie zároveň precvičuje žuvacie svaly a svaly tváre. Neznamená to však, že treba vymeniť zubné kefky za jablká!
Jablko je liekom aj na vaše kĺby a hemoroidy.

Tým, že podporujú trávenie a vylučovanie škodlivých látok, pomáhajú aj pri problémoch s kĺbmi. Zrejme je to vďaka ovocným kyselinám, antioxidačnému pôsobeniu flavonoidov a schopnosti pektínu zvyšovať vylučovanie. Surové jablká obsahujú veľa tráviacich enzýmov, ktoré sú zase dobrým prostriedkom proti hemoroidom. Pretože jablká zvyšujú vylučovanie moču a znižujú tvorbu kyseliny močovej, sú prospešné aj pri dne a chorých obličkách.

Jablká pomáhajú znižovať cholesterol.  

Už 2 jablká denne vám pomôžu znížiť hladinu cholesterolu o viac ako 20 percent. Zároveň zabezpečia zdravé hodnoty krvného tlaku a lepší prietok krvi. To všetko je významným ochranným faktorom v boji proti ochoreniam srdca a krvného obehu. Okrem toho jablká obsahujú látky, ktoré pôsobia antibakteriálne, tlmia zápaly a sú antialergické.
Jablká sú dobrými pomocníkmi pri chudnutí.

Jablká stabilizujú hladinu cukru v krvi, a tým vás chránia pre návalmi hladu a sú ideálnymi drobnosťami na chrúmanie nielen počas diéty. Tiež naštartujú produkciu hormónov, ktoré spaľujú tuky, a vám sa tak podarí zbaviť prebytočných kíl rýchlejšie.

TROJDŇOVÁ JABLKOVÁ OČISTNÁ DIÉTA nie je drastická.

Raňajky: nastrúhané jablko s lyžicou medu a citrónovou šťavou

Desiata: dve jablká

Obed: šalát z jablka, zo stonkového zeleru, z ovčieho syra a olivového oleja a plátok celozrnného chleba. Na druhý deň pridajte do šalátu plátok kuracích pŕs, na tretí kúsok ryby na pare.

Olovrant: dve jablká, hrsť orechov alebo plátok celozrnného chleba

Večera: nízkotučný tvaroh s jedným nastrúhaným jablkom a hrsťou posekaných vlašských orechov alebo nastrúhaný zeler s jablkom, kúskami grapefruitu, citrónovou šťavou a posekanými orechmi, premiešaný s lyžicou bieleho jogurtu a lyžičkou olivového oleja, alebo grilované plátky jabĺk so syrom

Vzhľadom na to, že jablková diéta je dosť jednostranná, nemali by ste ju držať viac ako tri dni. Počas nich sa konzumujú výsostne jablká – rôzne odrody pre väčšiu pestrosť. Po troch dňoch môžete postupne pridávať ostatné jedlá do jedálnička – zeleninové, obilninové, aj chudé mäso. Začnite ľahko stráviteľnými, aby ste si nepreťažili trávenie. Tabu je káva, alkohol, umelé pochutiny a rafinovaný cukor. 

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist