Ako schudnúť Jednoduché kroky, ktoré vám pri chudnutí pomôžu ZJESŤ MENEJ KALÓRIÍ.

31.10.2014 00:30

Schudnúť v dnešnej dobe je náročnejšie ako v minulosti. Zároveň platí, že s rastúcim vekom a neustálym skúšaním diét sa vnútorné podmienky organizmu na chudnutie neustále zhoršujú.

Keď chcete schudnúť, určite musíte prehodnotiť svoje doterajšie stravovacie návyky, životosprávu a samozrejme uvedomiť si čo jete a čo by ste mali jesť.

Poznanie procesov prebiehajúcich v organizme počas chudnutia, optimálne uspokojenie výživových potrieb tela spojené s klesajúcou  kalorickou bilanciou je rozhodujúcou podmienkou chudnutia.

Keď máte problémy s nadváhou, nezačnite tak, že začnete otrocky počítať kalórie či jouly zo skonzumovanej stravy. O priberaní alebo chudnutí nerozhodujú len kalórie. Pri menšej nadváhe často stačí jednoduchá zmena zloženia stravy, aby sa vaša látková premena - metabolizmus a s ňou aj vaša hmotnosť dostali na nižšiu úroveň.

Jednostranné a drastické diéty dávajú prednosť kvantite (množstvu úbytku kilogramov) pred kvalitou chudnutia, čím vytvárajú priestor na neskorší návrat zhodených kíl. Rýchle chudnutie je pre organizmus nezdravé, obmedzujúce a je sprevádzané vysokým rizikom jojo efektu.  

Psychológia chudnutia a poznanie princípov chudnutia je veľmi dôležitá vec. V prvom rade sa musíte naučiť vnímať potreby svojho tela a následne ich vhodným spôsobom pri chudnutí aj uplatniť.

Jednoduché ale účinné kroky ako sa pri chudnutí naučíte jesť menej kalórií.

1. Pred odchodom na nákup zjedzte ovocie.
Ak chcete zdravo nakúpiť, nikdy nevkročte do obchodu s prázdnym žalúdkom, lebo zabudnete na všetky predsavzatia a plány zdravo sa stravovať a neodoláte ťažko stráviteľným potravinám bohatým na tuky. Vždy si vopred pripravte zoznam potravín, ktoré potrebujete.
2. Jedlo si naložte na menší tanier.
Na nikoho, kto chudne a bojuje s kalóriami, nevplýva dobre, keď pred seba položí poloprázdny tanier. Naložte si preto na menší tanier.
3. K jedlu si sadnite-
Veľmi rýchlo zabudnete, že ste jedli, ak budete jesť v pokluse. Vždy si k jedlu sadnite.
4. Jedzte častejšie, obmedzte  ale nevylúčte jedlo po piatej popoludní.
Tí, čo desiatujú a olovrantujú, chudnú viac ako tí, ktorí sa striktne pridŕžajú troch jedál denne. Pomocou vhodnej nízkotučnej desiaty a olovrantu skonzumujeme denne až o sto kalórií menej.
5. Robte činnosti, ktoré zaženú pokušenie maškrtiť
Zapíšte si dvadsať činností ktoré radi robíte. Urobte si radšej manikúru alebo pozrite ďalší diel seriálu. Nemali by ste však zabudnúť, že už pri polhodinovej prechádzke by ste spálili päťkrát viac kalórií.
6. Na obed nevynechajte polievku a nezabudnite na proteíny - bielkoviny.
Ľudia, ktorých menu sa začína polievkou, potrebujú prijať stravu, ktorá má o 25% kalórií menej ako strava tých, ktorý tento chod vynechali. Výskumy dokázali aj to, že najúčinnejšou zložkou potravy na otupenie apetítu je prijať dostatok proteínov. Takže jedzte na obed plátok chudého mäsa, ryby, vajíčka, strukoviny.
7. Raňajkujte cereálie (nie však obalené v čokoláde).
Sú zárukou, že prijmete dostatok sacharidov a málo tuku. Podľa výskumu schudla skupina ľudí, ktorá 12 týždňov raňajkovala obilniny zaliate polotučným mliekom v priemere o 1,5 kg viac ako tá, ktorá si zvolila iné raňajky.
8. Pite chladené nápoje
Pridajte si do nápojov kocky ľadu. Pitie chladných nápojov pomáha chudnúť, lebo potrebujete energiu na to, aby voda dosiahla teplotu vášho tela. Počet kalórií, ktoré pri tom spálite, je síce malý, ale nie celkom zanedbateľný. Príjem vody zmenšuje apetít, takže pite aj vtedy, keď nemáte poruke ľad.
9. Pri chudnutí myslite pozitívne.
Nezaoberajte sa svojimi slabosťami. Ak si napríklad myslíte, že sa nikdy nezbavíte celulitídy, pomyslite si radšej, že pomocou zdravého jedla a cvičenia určite schudnete.
10. Na začiatku si zapisujte, čo ste zjedli.
Zaznamenajte si nielen, čo a kedy ste jedli, ale aj to, čo ste vtedy cítili. Po niekoľkých týždňoch budete s istotou vedieť, čo vás núti, aby ste sa prejedali.
11. Žite aktívne
Úspešne schudnúť sa vám nepodarí, ak jedinou fyzickou aktivitou vo vašom živote je hodinové cvičenie aerobiku 2x týždenne. Sto kalórií spálite aj vtedy, ak budete 20 minút maľovať stenu, 18 minúť kopať v záhrade, 47 minút triediť a vešať bielizeň alebo 18 minút tancovať v obývačke.
12. Telefonujte postojačky
Postavte sa vždy, keď vám niekto zatelefonujete alebo vy niekomu telefonujete. Ak budete stáť hodinu denne navyše, spálite o 50 kalórií viac.
13. Dajte prednosť kvalite jedla pred jeho kvantitou.
Najlepší spôsob, ako zmenšiť porciu, je zaplatiť rovnakú sumu radšej za menšie množstvo jedla lepšej kvality.
14. Majte radi sami seba, nepodceňujte sa.
Osoby vedomé si svojich hodnôt chudnú ľahšie ako osoby s nízkym sebavedomím. Ak vám toto chýba, pouvažujte o návšteve u psychológa alebo začnite navštevovať kurzy asertivity.
15. Čítajte etikety na potravinách
Dozviete sa, koľko tuku a cukru potravinársky výrobok obsahuje. Vyhnite sa tým, čo obsahujú 20 a viac gramov tuku.

16. Poraďte sa s odborníkom aké má byť zloženie vašej stravy.

Správnym zložením vašej stravy dosiahnete, že nebudete pravidelne priberať, ale znížite s voju váhu.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist