Ako schudnúť Kedy nie je ZMRZLINA katastrofou pre DIÉTU.

31.05.2017 11:43

Zmrzlina vám nielen spestrí jednotvárny jedálny lístok, ale pomôže vám prekonať kritické chvíle pri chudnutí. Keď si budete pri chudnutí odopierať úplne všetko, čo ste obľubovali, jedného dňa vám prasknú nervy a bude po diéte.

Zmrzlinu nezatracujte, pri jej lízaní sa aktivuje rovnaká časť mozgu ako pri prežívaní pocitov šťastia a radosti.

Zmrzlina by pre vás v rozumnom množstve nemala byť žiadnou hrozbou chudnutia. Jej zloženie zahŕňa cukry, tuky, bielkoviny, minerály, stopové prvky a minerály. Vyrába sa z mlieka, tvarohu, ovocných štiav, kakaa a v prvom rade sa uchováva mrazením, čo je kombináciou kvalitných surovín s jedným z najvhodnejších spôsobov uchovávania potravín. Pretože zmrzlina je zložená aj zo značného množstva vody, celková energetická hodnota jedného kopčeka je pomerne nízka za predpokladu, že nejde o zmrzlinu vyrobenú z veľkého množstva repného cukru a smotany.

A pokiaľ predsa len máte strach z kalorickej hodnoty zmrzliny, aspoň pre upokojenie svedomia je lepšie uprednostniť zmrzlinovú prechádzku pred zmrzlinovým posedením.

Zmrzlina sa môže pre vás v lete stať dobrou prevenciou prejedania sa, ak ju však nebudete jesť živelne.

Zmrzlina ani pri chudnutí nemusí byť pre vás takou katastrofou ako si myslíte.
Zmrzlina poskytuje lahodné letné potešenie a rozhodne vašej postave uškodí menej ako rôzne sladkosti, sladké pečivo alebo plnené keksy a oblátky rôzneho druhu.

Akú zmrzlinu si vybrať, aby ste si aj pochutnali a zároveň neprekročili denný kalorický príjem.

Smotanová zmrzlina je síce najjemnejšia, najkrémovejšia, ale aj najkalorickejšia. V priemere má energetickú hodnotu okolo 1 000 kJ/ 100 ml, čo sú približne dva kopčeky alebo veľký nanuk.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Ovocná zmrzlina je oveľa menej kalorická – obsahuje asi 600 kJ/100 ml, tvarohová zmrzlina  je niekde medzi tým – 700 kJ/100 ml.

V každom prípade je zmrzlina menší prehrešok ako krémový zákusok plný stužených tukov. Ak dávate prednosť vodovým zmrzlinám, pretože sú menej kalorické, mali by ste vedieť, že majú tiež svoje negatíva. Zvyčajne obsahujú viac cukru, niekedy aj množstvo umelých farbív a väčšinou neuspokoja chuťové bunky tak kvalitne, ako krémové zmrzliny. Do polhodiny po ich dolízaní vás často prepadne hlad a ušetrené kalórie si vynahradíte niečím iným. Lepšou voľbou sú mliečne zmrzliny so zníženým obsahom tuku.

Najdlhšie vás zasýtia mrazené tvarohové krémy.

Kalorickým nebezpečenstvo nebýva samotná zmrzlina, ale čokoládové polevy, karamelové náplne a iné doplnky pridávané k zmrzline. Ale ani tu to nie je také tragické, populárne čokoládové nanuky so smotanovou náplňou majú aj napriek veľkému podielu čokolády 29% cukru, kým „vodové“ nanuky ho majú okolo 18%.

Pokiaľ je zmrzlina bez čokoládovej polevy, obsahuje 48 % tuku, s polevou maximálne 20 % tuku, vodová zmrzlina samozrejme neobsahuje žiadny tuk.

Zmrzlina obsahuje veľké množstvo vody, preto vás jej kalorická hodnota príjemne prekvapí. Napríklad zmrzlina Twister obsahuje trikrát menej kalórií než malé vrecko želé cukríkov a tvorí tak iba malé percento odporúčanej dennej dávky energie. Aj Magnum, ktorý je považovaný za kalorickú bombu, neobsahuje viac kalórií než polovica tabuľky čokolády.

Vaše chuťové bunky uspokojí aj široká škála mrazených ovocných sorbetov a nízkotučných tvarohových či jogurtových zmrzlín, ktoré vás lahodnou chuťou osviežia a nemusíte stále počítať kalórie.

Dajte si pozor na farebné vodové nanuky. Väčšina z nich neobsahuje ani stopu po skutočnom ovocí a príchuť je iba výsledkom umelých prísad. Aj keď vás môže zlákať nulový obsah tukov uvedený na obale či nízka energetická hodnota, vaše telo sa po skonzumovaní tohto nanuku bude správať inak, ako by ste chceli. Hladina cukru v krvi sa poriadne zvýši a čoskoro budete hľadať niečo kalorické, čím zaženiete náhly hlad.

Ak si chcete dopriať zmrzlinu a ani nenarušiť svoje diétne snaženie schudnúť, mali by ste sa úplne vyhýbať šľahačke, výrazne farebným nanukom, čokoládovým aj sirupovým polevám, a samozrejme veľkým porciám.

Zaujímavou náhradou zmrzliny môžu byť mrazené jogurty. Obsahujú menej tuku ako bežná zmrzlina, skrývajú v sebe jogurtové kultúry, ktoré pomáhajú správnemu tráveniu a neobsahuje smotanu, ktorá sa pridáva do väčšiny klasických zmrzlín.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist