Ako schudnúť Ktoré OVOCIE využívať na CHUDNUTIE.

13.04.2015 05:33

Ovocie patrí medzi hlavné zložky zdravej výživy. Bez ovocia nebude mať vaše chudnutie trvalý účinok. Ovocie je bohaté na vhodné sacharidy, vlákninu, draslík, vitamíny a zdravie chrániace fytochemikálie. Avšak pozor, ak budete pri chudnutí jesť výlučne len ovocie, a navyše aj dlhodobo, môžu sa vám ovocné cukry premieňať na tuky. Doporučená dávka ovocia na jeden deň je  až päť porcií ovocia. Samozrejme sa neodporúča zjesť päť kúskov naraz, inak by ste mohli priviesť telo do rozpakov, a to by sa vám odvďačilo nepríjemným nafúknutím a plynatosťou. Radšej si teda rozdeľte svoju dennú dávku na päť častí.

Ovocie patrí medzi základné zložky stravy človeka, pri chudnutí je nepostrádateľné.

Ovocie je dôležitými výživovými látkami doslova nabité. Nájdete v ňom vitamíny, minerály, stopové prvky, enzýmy a vlákninu. Obsahuje aj veľa vody, takže Vášmu telu pomôže zvýšiť aj príjem tekutín. Ak nemôžete zohnať svoje obľúbené ovocie čerstvé, siahnite po mrazenom. Naopak, sušené ovocie a kompóty nie sú najvhodnejšie, práve kvôli vysokému obsahu cukru.

Doporučená dávka dvoch až štyroch porcií ovocia denne sa môže zdať pomerne vysoká, ale toto množstvo sa dá skonzumovať prostredníctvom jedného alebo dvoch veľkých jedál. Pokiaľ jete ovocie počas dňa len zriedka, skúste ho zaradiť do raňajok. Banány a pomarančový džús sú populárnou formou raňajok a zároveň patria medzi nutrične najhodnotnejšie, takže vám umožnia dobrý štart do nového dňa. Bohužiaľ častá konzumácia banánov Vám prinesie nadváhu – obsahuje totiž veľa kalórií. Veľký pohár džúsu a veľký banán s kukuričnými vločkami predstavuje 4 porcie ovocia a dostatočne pokryjú potreby organizmu na celý deň.

Ktoré ovocie by ste mali konzumovať na zlepšenie podmienok chudnutia. 

Grapefruit a pomaranč (citrusové plody) vám zlepšia metabolizmus
Citrusové plody zaradené do jedálnička sú výborným spôsobom, ako nielen schudnúť, ale aj detoxikovať telo, znižujú hladinu cholesterolu. Sú plné vitamínu C, ktorý je vhodnou prevenciou vírusových ochorení. Nechce sa vám zdĺhavo šúpať citrusy? Pripravte si z nich výživnú šťavu. Na pohár tejto vitamínovej bomby potrebujete dva pomaranče a jeden grep. Ak do čerstvo vytlačenej šťavy primiešate aj trochu dužiny, uvidíte, že vás nielen osvieži, ale aj zasýti. V 100 gramoch pomaranča je 190KJ.

Ananás pomáha spaľovať tuky
Možno ste už počuli,  že ananás je účinný tukožrút. Je plný vody, obsahuje jej až osemdesiat percent a  je obohatený o dôležité vitamíny E, C, A, B1 a B12, stopové prvky a minerály. Vďaka účinným enzýmom spomaľuje ukladanie tukov. Práve enzýmy majú na svedomí, že vďaka ananásu naše telo lepšie trávi. V 100 gramoch nájdete 190Kj.

Jablko napomáha chudnutiu
Skutočne je dokázané, že ľudia, ktorí si denne doprajú dve jablká, sú štíhlejší než tí, ktorí tomuto ovociu neholdujú, znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Existuje však toľko druhov tohto obľúbeného ovocia, že si ľahko môže vybrať každý. Keďže sú jablká bohatým zdrojom vitamínu C, horčíka, draslíka a vápnika, a navyše  neobsahujú takmer žiadny sodík a tuk, sú ideálnym ovocím pri chudnutí. Stačí si dať po obede jedno jabĺčko a uvidíte, ako vás zasýti.

Ananás  – výborný pri chudnutí, urýchľuje chudnutie, odbúrava tuky, obsahuje B12, vitamín E, minerály. V 100 gramoch jablka je 250 Kj.

Kivi – obsahuje vitamín C , ktorý urýchľuje chudnutie

V 100 gramoch je 200Kj.

Červený melón  – obsahuje najviac vody, až 90%, zaplní žalúdok vitamínmi a vodou

V 100 gramoch je110KJ

Nektarinky  – obsahujú veľa vody, majú malú kalorickú hodnotu, obsahujú draslík

V 100 gramoch je 150Kj.

Čerešne  – obsahujú vitamín C, draslík, prečisťujú organizmus

V 100 gramoch je150KJ

Jahody– obsahujú veľa vody, železo, vitamín C a mangán

V 100 gramoch je180KJ

Ktoré ovocie by ste mali obmedziť pri chudnutí.

Problém je v tom, že mnohé druhy ovocia podporujú trávenie a po pár minútach po ich konzumácii vyvolajú ešte väčší pocit hladu. Chuť do jedla podporujú marhuľa, banán a lesné ovocie.

Avokádo  – má najväčšiu kalorickú hodnotu, má veľa tuku a málo vody

V 100 gramoch je 780KJ

Papája – je to druhé najkalorickejšie ovocie , má veľa vitamínov, no aj energie.

V 100 gramoch je 590KJ

Banány  – obsahujú veľa cukru, preto sa neodporúčajú pri chudnutí. Majú aj veľa magnézia a draslíka, podporujú sústredenie

V 100 gramoch je 390KJ

Hrozno  – obsahuje hroznový cukor, je síce najzdravšie, vhodné je však len pri fyzicky namáhavej činnosti, má veľa draslíka, vitamínu C, B a E

V 100 gramoch je 280KJ

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist