Ako schudnúť Letná OVOCNÁ DIÉTNA DETOXIKAČNÁ KÚRA.

14.07.2014 14:06

DETOXIKÁCIA – OČISTA TELA OVOCÍM vám pomôže pri chudnutí a zlepší zdravie. Pri detoxikácii sa čistí krv, pečeň, ľadviny a celý močový systém, črevá, lymfatický systém, koža, dýchacie cesty.

Ako robiť detoxikáciu - očistný pôst.

Prvé 3 dni pôstu sú charakterizované prudkým vylučovaním zadržaných odpadových látok.
Dochádza tiež k prudkému znižovaním hmotnosti, asi o 1 kg denne. Tento úbytok je zapríčinený vylučovaním vody.

Denná spotreba ovocia pri ovocných detoxikačných kúrach je 1 – 2,5 kg v piatich dávkach. Na dobrú regeneráciu organizmu môžeme ovocnú detoxikačnú kúru robiť niekoľko dní v mesiaci a 2 – 3 týždne v roku.

Ovocná detoxikačná kúra - ako pomáha.

  • Zintenzívni vylučovanie toxických látok z tela.
  • Má omladzujúci efekt na pleť, svalstvo, srdce a cievy.
  • Pozitívne vplýva na nervovú sústavu.
  • Má priaznivý účinok na látkovú premenu - metabolizmus.
  • Bráni rozkladu zvyškov stravy v črevách.
  • Regeneruje pečeň.
  • Šetrí obličky.
  • Zvyšuje imunitu organizmu.

Aké ovocie je najlepšie jesť pri detoxikácii.

V ovocný deň sa odporúča jesť jeden druh čerstvého, zrelého a dobre umytého ovocia.

Najvhodnejšie sú nasledujúce druhy ovocia (každý druh tohto ovocia má na telo špeciálne čistiace účinky) :

Jablká  Jablková kúra sa robí z dvoch kíl jabĺk denne, ktoré sa konzumujú počas troch po sebe nasledujúcich dní. Jablká sa jedia v troch hlavných jedlách denne, medzi jedlami sa pije iba čistá voda, alebo slabé bylinkové čaje. Jablká sa môžu jesť surové, varené, alebo pečené. V žiadnom prípade sa však nesmú sladiť. Kúru môžeme opakovať každý štvrťrok. Pravidelná konzumácia jabĺk lieči a normalizuje vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol a artérioskleróza, vylučovanie kyseliny močovej, hnačku i zápchu, chronické ekzémy a choroby pečene.

Pomaranče Konzumuje sa 10 – 12 pomarančov denne a 2 – 4 poháre čerstvo vylisovanej šťavy denne. Držíme ju 3 dni. Keby bola šťava z pomarančov veľmi trpká, môžeme ju prisladiť medom. V priebehu kúry pijeme veľa čerstvej vody, alebo nízko sodíkových minerálok. Pri kúre sa snažíme pravidelne cvičiť, zhlboka dýchať a často sa sprchovať. Pomaranče sa vyznačujú predovšetkým vysokým obsahom životne dôležitého vitamínu C, ktorého nedostatok sa prejaví znížením látkovej premeny na menej ako 70 %, v dôsledku čoho sme menej výkonní, koncentrovaní a chronicky unavení. V takom prípade môže už jediný pomaranč denne zaúčinkovať takmer zázračne. Množstvo vitamínu C podporuje rast a zdravie kostí, zubov a našich chrupaviek. Preto sú pomaranče nenahraditeľnými pomocníkmi pri osteoporóze a zvýšenej potrebe minerálnych solí. Pomarančová kúra veľmi účinne pomáha pri odbúravaní a vylučovaní kyseliny močovej, spôsobujúcej artritídu v kĺboch a čiastočne tiež rozpúšťa obličkové kamene. Je paradoxom, že hoci pomaranče chutia kyslo, vynikajúco alkalizujú krv. A je už známym faktom, že reumatizmus a dna sú choroby z prekyslenia organizmu.

Čerešne  Konzumujeme 1,5 – 2 kg čerešní denne. Drží sa 3 dni. Silnejší účinok kúry dosiahneme vypitím niekoľkých pohárov čaju (50 g stopiek necháme vrieť 5 minút v litri vody). Čerešne majú bohaté zastúpenie organických kyselín (jablčná, jantárová a citrónová), ktoré upravujú trávenie a čistia krv. Veľký obsah pektínovej vlákniny pomáha tvrdej stolici a znižuje cholesterol. Silné antioxidanty neutralizujú zákerný vplyv voľných radikálov a ničia škodlivé enzýmy, ktoré rozožierajú väzivo a spôsobujú predčasné starnutie a vädnutie pleti. Liečba čerešňami raz alebo dvakrát do týždňa vám účinne pomôže znížiť hmotnosť a zároveň prečistí krv a telo. Efekt chudnutia je v skrytý vo veľmi jednoduchej príčine – čerešne majú vnútri kôstky a preto sa musia jesť pomaly a po jednej. Ak chcete zjesť pol kila čerešní, potrebujete na to približne 15 minút času. A dovtedy už netrpíte hladom a máte i pocit zasýtenia. Čerešne urýchľujú znižovanie nadváhy i svojim močopudným a silným očistným účinkom, tiež nízkym obsahom sodíka a tukov. Bohatá konzumácia čerešní (hlavne ako týždenná kúra ) sa veľmi osvedčila pri artritíde, dne a reume. Čerešne obsahujú prirodzenú kyselinu salicylovú (2 mg na 1 kg čerešní), ktorá má protireumatický a protizápalový účinok.

Jahody Jahody majú najväčší antioxidačný účinok zo všetkého ovocia. Proces starnutia a artérioskleróza majú svoj pôvod v oxidácii. Antioxidanty neutralizujú zákerný vplyv voľných radikálov a ničia škodlivé enzýmy, ktoré rozožierajú väzivo a spôsobujú predčasné starnutie a vädnutie pleti. Ak ste prekonali infarkt, máte angínu pectoris, alebo trpíte nedokrvením mozgu, či dolných končatín, jedávajte pravidelne na jar a v prvých letných mesiacoch porciu jahôd. Svojimi mimoriadnymi schopnosťami neutralizovať účinky voľných radikálov sú jahody efektívnym pomocníkom v prevencii artériosklerózy a brzdia jej ďalší postup. Zabraňujú ukladaniu cholesterolu v stenách ciev, zastavujú ich postupné hrubnutie a zužovanie. Zdravie artérií chránia i nízkym obsahom tuku a sodíka a vysokým obsahom draslíka, horčíka a vápnika -minerálom, ktoré zabraňujú hypertenzii. Jahody zvyšujú produkciu moču a svojim bohatým obsahom minerálov alkalizujú krv, očisťujú telo a účinne podporujú vylučovanie kyseliny močovej, ktorá spôsobuje artritídu a dnu. Jahody obsahujú veľké množstvo rastlinnej vlákniny, ktorá uľahčuje pohyb stolice črevami. Vláknina sa v črevách správa ako vodou nasiaknutá špongia. Zvýšením obsahu čriev podnecuje ich väčšiu aktivitu a namiesto toho, aby zvyšky potravy zostávali v hrubom čreve dlhú dobu, táto mäkká hubovitá hmota prejde celým hrubým črevom v rekordne krátkom čase.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist