Ako schudnúť MINERÁLNE VODY pri chudnutí.

31.03.2015 06:08

Mnohí uprednostňujú minerálne vody pred ostatnými nápojmi v rámci pitného režimu. Sú aj takí, ktorí okrem minerálky nič iné nepijú, prípadne pijú roky tú istú minerálku.

Pramenité a minerálne vody s nižším obsahom minerálnych látok sú pri chudnutí vhodné na pitie vďaka dostatočnému obsahu minerálov a stopových prvkov v nich.

Najmä pri vysoko mineralizovaných vodách hrozí zanesenie organizmu soľami a minerálmi, čo môže spôsobiť rozličné komplikácie, napríklad žlčníkové kamene.

K úplnej obnove telesných tekutín sú vhodné všetky nealkoholické a bezkofeínové nápoje. Ďalšia vec pri správnom pití je, že si ho musíte rozvrhnúť na celý deň rovnomerne.
Pri chudnutí sú vhodnejšie minerálky bez bubliniek a sladkých dochucovadiel. Snažte sa vyhýbať príliš sýteným vodám, bublinky zaťažujú organizmus.

Liečivé minerálky nie sú dobré na každodenné pitie, lebo obsahujú veľa minerálov. Dobré je ich striedať.

Ak chcete úspešne schudnúť, je potrebné vypiť denne asi 2 až 3 litre tekutín. Minerály a stopové prvky sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu.

Na zabezpečenie vhodného pitného režimu pri chudnutí nie sú vhodné minerálne vody s vysokým obsahom minerálnych látok.

Po otvorení fľaše treba vodu vypiť čo najrýchlejšie, nenechávajte ju otvorenú dlhšie ako tri dni, jej obsah sa totiž znehodnotí. V prípade, že trpíte zdravotnými problémami, mali by ste sa poradiť s lekárom, ktorý vám môže odporučiť niektorú prírodnú minerálnu vodu na pravidelnú konzumáciu. Ak netrpíte žiadnymi zdravotnými problémami, nenechávajte sa ovplyvniť reklamou a značky napriek tomu kvôli pestrosti striedajte.

Sýtené nápoje majú močopudný efekt, podporujú, aby sa voda z tela dostávala rýchlejšie preč. Spoločne s odvodnením pritom strácate niektoré dôležité minerálne látky, čo môže zhoršovať zdravie i komplikovať chudnutie.

Pitie minerálnych vôd sa odporúča najmä pri rôznych ochoreniach ako doplnková, dočasná liečba. Z dlhodobého hľadiska sa odporúča pitie pramenitých vôd, čajov a ovocných štiav.

Ktoré minerálne vody používať pri chudnutí, ako pomáhajú pri odstraňovaní  zdravotných problémov.

  • Baldovská – patrí medzi najstaršie minerálne vody na Slovensku, pramení v Baldovciach a pozitívne účinky sú známe najmä pri liečbe pohybového aparátu
  • Bonaqua – je pramenitá, slabo mineralizovaná voda určená na každodenné pitie, nešpecifikuje sa na liečbu konkrétneho ochorenia, slúži na osvieženie
  • Budiš  - priaznivo pôsobí na tráviaci a dýchací systém, podporuje pečeňovo–žlčové funkcie a priaznivo vplýva na činnosť obličiek. Okrem toho plne nahrádza nedostatok minerálov a vhodne dopĺňa dennú potrebu vápnika
  • Cígeľka – nápomocná je najmä pri chorobách žalúdočných a črevných, chorobách dýchacích ciest a látkovej výmeny, pri artériosklerotických stavoch a chorobách lymfatického systému
  • Čerínska - vďaka nízkemu obsahu sodíka je vhodná aj na dlhodobé pitie, dokonca nie je škodlivá ani pre ľudí s vysokým krvným tlakom. Stimuluje tvorbu a neutralizuje účinok žalúdočných štiav, je vhodná pri liečbe  tráviaceho ústrojenstva, pri zápalových ochoreniach močových ciest, pôsobí proti tvorbe močových kameňov, priaznivo pôsobí pri metabolických ochoreniach - dne a cukrovke a liečivo pôsobí pri všetkých zápalových a alergických ochoreniach dýchacích ciest. Pri použití zvonku má protizápalové a protialergické účinky
  • Fatra - pozitívne ovplyvňuje tráviace procesy, pomáha upravovať celkovú činnosť žalúdka. Je výborná pre ľudí s poruchami látkovej premeny: pri cukrovke, dne a zvýšenej hladine tukov v krvi, podporuje čistiacu činnosť obličiek, a tým pomáha organizmu zbavovať sa škodlivých látok.
  • Gemerka –vďaka kombinácii vápnika a magnézia pomáha chrániť pred osteoporózou a podporuje činnosť srdca a nervov. právna kombinácia magnézia a vápnika je veľmi dôležitá pre bezproblémové fungovanie ľudského organizmu.
  • Ave - neperlivá prírodná minerálna voda s čiastočne odstráneným oxidom uhličitým. Vďaka  nízkemu obsahu minerálnych látok je vhodná na denné použitie bez obmedzenia množstva. Priaznivé účinky sa prejavujú miernymi diuretické vlastnosťami a stimuláciou vylučovania tráviacich štiav. Ave má  príjemnú mierne kyslú chuť a osviežujúci charakter.
  • Brusnianka - prírodná liečivá minerálna voda,  vhodná pri nechutenstve, chronických zápalových procesoch močových ciest a na krytie potreby vápnika, horčíka a fluóru. Liečivý účinok sa preukázal pri užití trikrát denne po 200 ml. Je vynikajúcim doplnkom hydratácie a mineralizácie organizmu.
  • Kláštorná – pramení v Turčianskej kotline, v katastri obce Kláštor pod Znievom. Je vhodná ako súčasť pitného režimu pri väčšom fyzickom zaťažení a športových výkonoch, ako aj pri chronických žalúdočných a črevných chorobách, zápalových ochoreniach močových ciest,  cukrovke, dne a pri zápalových a alergických ochoreniach dýchacích ciest.
  • Korytnica – minerálna voda s nízkym obsahom sodíka, vďaka čomu je vhodná aj na každodenné pitie, najmä však pri zvýšenej telesnej námahe a vyčerpaní. Pozitívne výsledky sa dokázali aj pri vnútorných chorobách, najmä bolestiach žalúdka, črevných ochoreniach, látkovej výmene a chorobách močových ciest.
  • Ľubovnianka – je bohatá na minerálne soli. Odporúča sa pri nervových ochoreniach a bolestiach hlavy, svalov, zvýšenom strese či nervovom vypätí. Pomáha udržiavať telesnú teplotu, uvoľňuje cievy a zmierňuje stavy podráždenia. Celkovo upokojuje organizmus.
  • Lucka – slabo mineralizovaná prírodná voda, vhodná na bežné pitie pre všetky vekové kategórie. Je špeciálne vyvinutá pre správny vývoj dojčiat, vhodná aj na prípravu pokrmov pre dojčatá. Prospešná tiež pre zdravie tehotných a dojčiacich žien, ale aj pre ženy po gynekologických zákrokoch. Nezaťažuje organizmus.
  • Maštinská  - patrí medzi nízko mineralizované minerálne vody, vďaka čomu je vhodná na každodenné pitie
  • Matúšov prameň  - podobne ako Maštinská patrí medzi slabo mineralizované vody, vhodné na každý deň. Obľúbená  a vyhľadávaná je najmä vďaka svojim príchutiam – citrón, pomaranč a grapefruit.
  • Mitická  - Preukázali sa viaceré liečivé účinky. Mitická slúži na prevenciu osteoporózy, má priaznivý účinok pri poruchách zažívacieho traktu, chronických zápaloch dýchacích a močových ciest a pri alergických ochoreniach. Vďaka nízkemu obsahu sodíka je odporúčaná ľuďom s kardiovaskulárnymi ochoreniami.
  • Salvator – vyviera v Lipovciach neďaleko Prešova,  je bohatá na železo a preto vhodná najmä pre chudokrvných ľudí či prejavoch nechutenstva.
  • Santovka – voda vyvierajúca z prameňa blízko kúpeľného mesta Dudince.  Blahodárne pôsobí pri niektorých žalúdočných a črevných chorobách, zmierňuje ťažkosti pri chorobách látkovej premeny, ako sú cukrovka, dna a náchylnosť k tvorbe kamienkov. Santovka pôsobí priaznivo aj pri ochoreniach (kataroch) horných dýchacích ciest. 
  • Slatina  -  pozitívne pôsobí pri niektorých žalúdočných a črevných chorobách, pri cukrovke, dne, pri náchylnosti k tvorbe kamienkov a pri kataroch horných dýchacích ciest.
  • Sulína  - vysoko mineralizovaná prírodná voda s mnohými preukázanými liečivými účinkami.
  • Šaratica – minerálna voda  vhodná pri redukčných diétach, tráviacich poruchách,  poruchách peristaltiky čriev,  zápche a ochoreniach pečene, žlčníka a obličiek.  Priaznivo vplýva aj na  kožu a pokožku a slúži ako doplnková liečba pri kožných ochoreniach.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist