Ako schudnúť Nesprávne názory na spôsob stravovania počas chudnutia.

16.10.2014 06:21

Keď chcete navždy a úspešne schudnúť, tak jednoduché riešenia a skratky chudnutia neexistujú.

Nehľadajte a neskúšajte rôzne populárne diéty na chudnutie. Sú väčšinou jednoduché, ale neodstraňujú príčinu nadváhy. Príčinou je dlhodobo zlé stravovanie.

Pri zle zvolenej diéte na chudnutie sa mnohí takmer so 100%-nou istotou dopúšťajú základných chýb pri chudnutí, ktoré po krátkodobom úbytku kíl prinesú ďalšie sklamanie a jojo efekt. 

Keď začínate chudnúť, musíte sa vystríhať základných chýb, ktoré ovplyvňujú vašu postavu, musíte prehodnotiť svoje stravovacie zvyklosti a celkovo aj životosprávu. Bez toho to určite nepôjde. 

Najčastejšie chyby a nedostatky, ktorých dopúšťate pri snahe schudnúť čo najrýchlejšie.

Nestačí jesť len 3 krát denne.
Výskumy ukazujú, že osoby, ktoré svoje jedlá zredukovali na tri chody denne, v konečnom dôsledku prijali v priebehu dňa oveľa vyššie množstvo kalórií. Práve kontrolované „maškrtenie“ pomáha udržať hladinu krvného cukru v normále, čo vás potom brzdí v nočných nájazdoch na chladničku. Samozrejme, platí to iba v prípade, že viete, čo jete. Namiesto jednoduchých sacharidov a prázdnych kalórií je lepšie siahnuť po ovocí. A aby sa vám tie kilá jabĺk, pomarančov či hrušiek nezunovali, vyskúšajte aj iné zdravé možnosti.

Presoľovanie jedál bez ich ochutnania je vážnym problémom nechudnutia. 

Výsledky lekárskych štúdii ukazujú, že ešte stále solíme niekoľkonásobne viac, ako by sme mali. Nadbytok sodíka vedie k zadržiavaniu vody v tele, takže sa budete cítiť nafúknutý a opticky tučnejší ako v skutočnosti ste.
Nesmiem jesť žiadne tuky, majú veľa kalórií a z nich vždy priberiem.
Bojíte sa tukov, prestali ste ich pri chudnutí konzumovať? Spolu so zlými tak oberáte telo aj o tie dobré tuky – nenasýtené mastné kyseliny, čo sa samozrejme odrazí na kondícii pleti, nadváhe, zhoršenej koncentrácii, únave, celkovom zdraví. Bez tukov sa nemôžu do tela vstrebať všetky vitamíny. Rastlinné oleje a nátierky nevylučujte zo svojej stravy!
Najlepšie a najrýchlejšie schudnúť mi pomôžu tabletky na chudnutie a spaľovače tukov, neodstránite však príčiny nadváhy. 
Tabletky na chudnutie, náplaste, čaje na chudnutie a iné pomôcky vám určite nepomôžu schudnúť bez návratu dočasne zhodených kíl. Neodstraňujú príčinu nadváhy. Neexistuje nič také ako požierač tukov alebo jedlá, ktoré za vás spaľujú energiu. Je to len v zdravej strave, pohybe, vhodnej životospráve. Keď chcete, aby ste mali peknú postavu, musíte svojmu telu dať to čo mu doteraz chýbalo, teda živiny.
Keď chcem rýchlo schudnúť musím hladovať, vyhladovaný rýchlo skončíte s chudnutím. 
Čím viac hladujete, tým viac si zhoršujete metabolizmus (prechádza do úspornej formy) a tým skôr sa na vás nalepia kilogramy, len čo sa vrátite k normálnemu jedálnemu režimu. Hlavná fatálna chyba pri chudnutí.
Vynechávanie raňajok mi pomôže schudnúť, ráno nie som hladný.
Vyvážené raňajky s dostatkom živín by mali tvoriť takmer štvrtinu denného kalorického príjmu. Ak sa v časovom strese zmôžete nanajvýš na instantnú kávu a čokoládovú tyčinku, v priebehu doobedia vás kolísanie krvného cukru úplne vyšťaví a na obed sa doslova prežeriete. Neskôr to dokonca zahlobíte ďalšími sladkosťami.
Nemám čas na návštevu obchodov, tak si nakúpim do zásoby.
Ak chodievate nakupovať hladní, kupuje za vás hlad a nie rozum. Nástrahám supermarketových akcií a neprehliadnuteľných zliav odoláte jedine tak, že sa do obchodu vyberiete s nákupným zoznamom. Poďakuje sa  vám tak telo i vaša peňaženka.
Večera pri televízii, aspoň tak si oddýchnem a v kľude sa najem.
Nenechávajte na stolíku v obývačke misku s orieškami, čipsami alebo slanými tyčinkami. Ani zo spoločenského zvyku. Bude vás to lákať dovtedy, kým ich nezjete. A čo je najhoršie, pri ich vyjedaní budete tak zaujatí dobrým filmom, že ani nezistíte koľko ste ich zjedli.
Jedlo nesmie vyjsť nazmar, dojem zvyšky, veď čo sa mi môže stať.
Dojedáte raňajky, či nebodaj stravu počas celého dňa po deťoch alebo po partnerovi? Pozor na zvyškové kalórie. Keď máte dosť, nechajte jedlo na tanieri tak. Nielen, že to nie je neslušné, ale hlavne je to zdravšie.

Dám si chutnú dupľu, veď mi to raz za čas neublíži.
Rodinné oslavy alebo návštevy u známych sú vždy plné ponúkania a bolo by samozrejme nezdvorilé odmietnuť. Keď vás však núkajú stále a naozaj nemáte chuť, požiadajte jednoducho hostiteľa, aby vám jedlo zabalil, že si ho radi dáte neskôr.

Tekuté kalórie mi neublížia, veď aké by to bolo posedenie.

Káva latté, večerný drink v nádherných farbách alebo horúca čokoláda nahradia drobné zobkanie minimálne z hľadiska prijatých kalórií. Telo však niečo také za jedlo nepovažuje. Tým, že nápoje netreba prežúvať a že tráviacou sústavou prechádzajú rýchlejšie, nestačí mozog zaregistrovať pocit sýtosti, takže sa domáha ďalšej potravy. Ak máte radi sladké, pripravte si ovocný nápoj typu smoothie. Ovocný a jogurtový základ s kúskami drveného ovocia zabezpečia hutnejšie zloženie, takže nasýtite žalúdok aj mozog. A navyše sa zdravo osviežite.

Koreniny pri chudnutí nesmiem používať.
Prikorenenie polievky môže viesť k zlepšeniu chuti jedla. Neprepadnete tak v čase medzi hlavnými jedlami neodolateľným chutiam na sladké. Koreniny sú dobre známe svojim pozitívnym vplyvom na činnosť metabolizmu. Zahrievajú organizmus, čím ho nútia spaľovať rýchlejšie a okrem toho pomáhajú regulovať hladinu krvného cukru. Takže vhodná je ázijská kuchyňa!

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist