Ako schudnúť Niekedy STAČÍ ZOPÁR ZMIEN v STRAVOVANÍ a začnete chudnúť.

30.08.2014 08:33

Podľa princípov kauzality platí, že človek by mal jesť, keď je hladný, keď žalúdok hlási, že je čas doplniť energiu. Niekedy však už býva neskoro, keď vám škvŕka v bruchu a pokiaľ čoskoro niečo nezjete, pridružia sa bolesti hlavy, slabosť a nevoľnosť. 

Nielen pri chudnutí sa odporúča jesť 5krát denne s minimálne dvojhodinovými prestávkami.

Stravovanie pri chudnutí by ste si aj napriek mnohým prekážkam mali primerane skombinovať s denným režimom a celkovou náročnosťou vášho bežného dňa a tomu prispôsobiť kedy, ako často a koľko toho môžete zjesť tak, aby ste pravidelne dodali svojmu organizmu dostatočné množstvo energie a výživných látok.

Základné potraviny na vhodné stravovanie pri chudnutí. 

  • čerstvé ovocie, šaláty a zelenina (najlepšie sezónne a/ alebo organické) obsahujúce dostatočné množstvo potravinovej vlákniny a nevyhnutných živín
  • chutné celozrnné uhľohydráty: tmavá ryža, pohánka, pšenica, proso a celozrnné cestoviny
  • chudé mäso, najlepšie organické: kuracie, morčacie a divina obsahujú najmenej saturovaného tuku
  • čerstvé ryby: správnou voľbou sú: sardely, sumec, platesa, treska, haring, makrela, parma, ostriež, losos, sardinka, morský jazyk, pstruh, belica
  • kôrovce: správnou voľbou sú: krab, mušle, langusta, rak, ustrica, hrebenatka, kreveta, garnát 

Základné rady ako postupovať pri príprave stravy na chudnutie.

  • Obmedzte používanie soli a nahraďte ju čerstvými bylinkami, ktoré sú zdravšie a jedlu dodajú jedinečnú chuť!
  • Chlieb je dobrou voľbou v určitých prípadoch: celozrnný, najlepšie špaldový, ktorý je zdravší a lepšie stráviteľný, než pšeničný, ďalej ovsený alebo obilný sú vynikajúcou náhradou za tradičné pšeničné pečivo akéhokoľvek druhu.
  • Ak chcete zachovať živiny v potravinách, vyberajte jednoduché recepty, ktoré vyžadujú najmenej prípravy a varenia.
  • Kupujte sezónnu zeleninu, obvykle sa pestuje lokálne, nedováža sa a je preto lacnejšia a pre organizmus v danej sezóne ďaleko prijateľnejšia!
  • Grilovanie, pečenie v rúre alebo vyprážanie - množstvo tuku a vyprážanie na panvici sú najmenej zdravým spôsobom varenia!
  • Nahraďte margarín, maslo a masť kanolovým alebo olivovým olejom alebo kvalitným slnečnicovým. Môžete tiež skúsiť sezamový.
  • Vyhýbajte sa omáčkam, ktoré mávajú vysoký obsah tuku, soli a cukru. Múku sa pokúste nahradiť zeleninou, ktorou po rozmixovaní docielite hustotu omáčky. Stačí potom už len zriediť s vodou alebo mliekom a dochutiť rastlinnou smotanou.

Ako dokážete ovplyvniť správny výber potravín pri chudnutí.

Akonáhle si vyberiete správne jedlá na chudnutie, je potrebné nakúpiť správne potraviny. Pokiaľ možno, staňte sa pravidelným návštevníkom Vášho miestneho obchodu, zeleniny a mäsiarstva. Supermarkety sú síce praktické, ale pri návšteve miestneho obchodu určite získate viac informácii o nakupovaných potravinách. Pokiaľ sa však už do supermarketu vyberiete, vyhýbajte sa oddeleniam s polotovarmi a hotovými jedlami - možno by ste neodolali pokušeniu. Pozor, sú to obvykle prázdne kalórie plné zaťažujúcich prídavných látok chemického pôvodu – Éčiek. Na prípravu a varenie si doprajte dostatok času. Zatvorte sa do kuchyne a tvorte - objavíte liečivú silu varenia zdravých jedál, a to nehovoríme o tom, že sa pri stole stretne celá rodina a spoločne strávite kvalitný čas nad lahodným, doma uvareným jedlom. A konečne, pokiaľ sa obávate, že prídete o svoje návštevy do obľúbených reštaurácií, je dobré si spomenúť, že keď varíte doma, viete presne, čo ktoré jedlo obsahuje a ako čerstvé a zdravé je. Peniaze ušetrené za drahšie reštaurácie môžete utratiť za kvalitné ingrediencie pre Vašu novú zábavu.      

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist