Ako schudnúť Odstrániť nadváhu vám pomôže ZRÝCHLENIE METABOLIZMU.

22.09.2016 04:06

Chudnutie i priberanie je u každého iné. Telo človeka pracuje celý deň a pre prežitie  potrebuje neustály prísun energie, samozrejme nie v noci počas spánku.

Rýchlosť metabolizmu má často oveľa väčší vplyv na chudnutie, ako kvalita príjmu stravy.

Rýchlosť, akou sa strava metabolizuje a premieňa na energiu je u každého rozdielna.

Vyššia rýchlosť metabolizmu znamená, že telo je schopné spaľovať kalórie v oveľa väčšom množstve, ako u človeka s úsporným metabolizmom.

Požiadavky tela na stravovanie sa s vekom a meneným životným štýlom výrazne menia. Na to aby ste vedeli, koľko kalórií - jaulov by ste mali denne skonzumovať je dobré, keď si dáte vypracovať analýzu svojej postavy.

Kvalita a aj účinnosť zmeny skonzumovanej stravy na kalórie je podmienená kvalitou vášho metabolizmu.

Nemusíte absolvovať nespočetné množstvo diét, aby ste zistili, že keď sa dlhodobo zdravo a pravidelne stravujete, tak nemáte problém s nadváhou. Stav vášho organizmu a postavu    ovplyvňuje aj váš metabolizmus. Iný metabolizmus je u tridsiatnika a iný u štyridsiatnika. Každý jedinec musí s rastúcim vekom a pri nemeniacej sa fyzickej záťaži znižovať denný príjem kalórií – jaulov v skonzumovanej strave. Zdravo sa stravovať a dobre vyzerať znamená viac, než iba denne prepočítavať množstvo skonzumovaných kalórií.

Nejeden z vás sa opakovane pokúša schudnúť viackrát v priebehu roka. Neustále sa opakujúce chudnutie prináša pri nasledujúcej diéte úspech len po stále sa znižujúcom dennom kalorickom príjme, hladujete.

Telo človeka takéto drastické stravovanie dlho nevydrží, prepne do maximálne úsporného režimu metabolizmu a naučí sa aj z toho mála čo zjete, odkladať si až polovicu zjedených kalórií na horšie časy.

Telo živiny zo stravy  premieňa aj na energiu.

Diéta sa opakovane končí krachom, zhoršeným metabolizmom a zničeným organizmom. 

Ak máte pomalý metabolizmus, mali by ste sa snažiť o zrýchlenie metabolizmu. Dá sa to dosiahnuť správnym stravovaním a pravidelným cvičením.

Zle fungujúci METABOLIZMUS býva častým dôvodom neúspešného konca chudnutia. ZLEPŠIŤ si METABOLIZMUS je častokrát dôležitejšie ako naučiť sa jesť menšie množstvá stravy. Rýchlosť a účinnosť metabolizmu výrazne ovplyvňuje rýchlosť a trvalosť chudnutia. Nejeden z vás sa pokúša schudnúť viackrát v priebehu roka. Takéto opakované diétovanie prináša úspech len po stále sa znižujúcom dennom kalorickom príjme, hladujete. Bohužiaľ vaše telo takéto drastické stravovanie dlho nevydrží, prepne do maximálne úsporného režimu metabolizmu a v kritickom prípade sa naučí aj z toho mála čo zjete, odkladať si až  polovicu na horšie časy. Diéta sa končí krachom, zhoršeným metabolizmom a zničeným organizmom.    

Spomalený metabolizmus však môže mať aj menej závažné príčiny, medzi ktoré patrí napríklad nedostatok pohybu, sedavý spôsob života, či konzumácia ťažko stráviteľných potravín.  

Chudnutie i priberanie je u každého iné. Prečo je to tak a čo by ste  mali urobiť, keď sa Vám nedarí schudnúť tak ako vášmu priateľovi či priateľke?

Pri chudnutí si musíte uvedomiť skutočnosť, že vaše telo pracuje nonstop a pre udržanie svojich funkcií potrebuje stály, ale primeraný prísun energie. Túto energiu získavame z potravín, ktoré jeme. Telo živiny neúprosne premení na energiu. Kvalitu procesu zmeny skonzumovanej stravy na kalórie určuje kvalita vášho metabolizmu.

Rýchlosť, akou sa živiny metabolizujú je u každého rozdielna. Kto má vyššiu rýchlosť metabolizmu, je schopný spaľovať kalórie oveľa efektívnejšie (vo väčšom množstve), než niekto, kto má nižšiu rýchlosť metabolizmu.

Rýchlosť metabolizmu má oveľa väčší vplyv na telesnú váhu, ako kvalita príjmu potravy. Ak patríte do skupiny ľudí, ktorí majú pomalý metabolizmus, mali by ste vykonať kroky na vyrovnanie účinku rozdielneho metabolizmu. Dá sa to dosiahnuť správnym stravovaním a pravidelným cvičením.

Čo by ste mali urobiť na zrýchlenie svojho metabolizmu, aby ste začali chudnúť.

Nehladujte, nesnažte sa schudnúť príliš rýchlo a neobmedzujte svoj denný kalorický príjem na doraz. Výrazne znížený príjem energie znižuje aj metabolické funkcie.  

Pite dostatočné množstvo tekutín.  Optimálne množstvo závisí od viacerých faktorov, predovšetkým od prostredia, v ktorom sa pohybujete a od hmotnosti. Dvoma litrami čistej alebo len jemne mineralizovanej vody denne si zlepšíte metabolické funkcie. Skúste každý deň začať pohárom vody, do ktorého vyžmýkate polovicu citróna. Enzýmy nachádzajúce sa v tomto tropickom ovocí spolu s vlákninou, ktorú obsahuje jeho dužina, sú skvelou kombináciou na naštartovanie vášho trávenia a efektívneho metabolizmu. Dehydrované telo spomalí svoj metabolizmus a budete viac hladní a bez energie

Nikdy nevynechávajte raňajky. Pokiaľ vám nechutí jesť hneď ráno, vypite najprv pohár vlažnej vody a zjedzte niečo o pol hodinu. Pokiaľ sa ráno prebúdzate hladný ako vlk, nenajedzte sa do prasknutia. Prílišné zaťaženie žalúdka hneď na ráno vás oberá o potrebnú energiu, ktorú organizmus spotrebúva na trávenie a vy sa budete cítiť doobeda malátny.
Väčšinu denného jedla zjedzte do 14-tej hodiny. Potom jedzte menej, resp. ľahšie jedlá, aby vám stihlo vytráviť, kým pôjdete spať. Spomalený metabolizmus súvisí so spomaleným trávením. Takýmto ľuďom telo trávi dlhšie.

Pri spomalenom metabolizme vynechajte nápoje sóda, alkohol či sladené nápoje, pričom posledné dva obsahujú aj zbytočné kalórie. S ich pitím je spojené nadúvanie i únava. 
Obmedzte príjem sacharidov, predovšetkým sladkostí, polotovarov, fastfoodu ale napríklad aj niektorých kalorických ovocných džúsov.
Jedzte menšie porcie, viac krát denne. Napriek tomu, že je to chronicky známa pravda, množstvo ľudí nie je schopných stravovať sa 5 krát denne.

Zvýšte svoje pohybové aktivity. Na druhu nezáleží, záleží na pravidelnosti a dĺžke aspoň 45 minút nepretržite. Pokiaľ už pravidelne cvičíte, určite na sebe badáte aspoň mierny nárast svalovej hmoty, resp. sily, či výdrže. Svaly podporujú činnosť metabolizmu.

Konzumujte dostatok vitamínu B. Vitamín B-12 je základným vitamínom pre získanie energie. Pokiaľ pociťujete nedostatok energie, ideálne je užívať B komplex spolu so samostatným vitamínovým preparátom B-12.

Konzumujte dostatok zeleniny a ovocia. Častá konzumácia čerstvej alebo len mierne tepelne upravenej zeleniny a ovocia pomáha zlepšiť metabolizmus.

Vynechajte spánok po sýtom obede alebo večeri, pretože počas spánku sa telo snaží doplniť a zachovať svoje energetické rezervy. Na dosiahnutie tohto cieľa si telo spomaľuje všetky funkčné systémy, čo zahŕňa aj systémy, ktoré kontrolujú rýchlosť metabolizmu. Uvedomte si, že počas spánku spálite menej kalórií, ako keď ste aktívni.

Nezabudnite, že chudnutie je postupný proces, nikto ešte neschudol za týždeň. Musíte byť hlavne trpezlivý a vytrvalý. Pre dosiahnutie želaných výsledkov a udržanie váhy natrvalo, je potrebné, aby ste boli disciplinovaní a dodržiavali vhodný každodenný režim stravovania a cvičenia. Vzdelávajte sa.

Naučíme vás jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist