Ako schudnúť Pokiaľ sa pri chudnutí nezaobídete bez SLADKOSTÍ, dajte si HORKÚ ČOKOLÁDU.

08.08.2014 12:32

Sladké jedlá a potraviny navodzujú takmer v každom z nás pocit spokojnosti. Je to dané výchovou v rodine, keď už ako malé deti sme boli odmeňovaní sladkosťami. Prijímanie sladkého v našej strave je prirodzeným spôsobom stravovania už od nepamäti. Naši predkovia sa živili ovocím, ktoré malo lahodnú sladkú chuť a tento pocit sa zakódoval do nášho genetického vybavenia.

Dnes sa však už na rozdiel od dávnej minulosti napchávame chemicky upraveným a koncentrovaným cukrom, čo nie je pre našu postavu a metabolizmus práve najlepšie, väčšinou sa to končí nadváhou.

Chúťok na sladkosti sa len tak ľahko nezbavíme. Najčastejšie siahame po čokoládovom potešení. Posledné výskumy poukázali na skutočnosť, že ľudia nedokázali žiadnymi pochutinami nahradiť chuť, ktorá by pripomínala čokoládu.

Čokoláda s vysokým obsahom kakaa vplýva na vylučovanie serotonínu v mozgu, ktorý zlepšuje náladu, a to je jeden z najčastejších dôvodov prečo je u nás taká obľúbená.

Okrem toho má čokoláda priaznivý vplyv napríklad na zníženie krvného tlaku, ktorý nám stúpa pri stresových situáciách. Niekoľko kociek horkej čokolády účinkuje na zrážanlivosť krvi.

Jeden riadok pravej horkej čokolády obsahuje okolo päťsto kilojoulov.

Čím je čokoláda lacnejšia, tým nižšia býva kvalita použitého tuku, ľahšie sa z nej priberá.

Priaznivé účinky na organizmus má len tmavá alebo horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa, týmto sa riaďte pri chudnutí.

Pri miernenej konzumácii horká čokoláda omladzuje, znižuje krvný tlak i hladinu zlého cholesterolu, lepšie odbúrava cukor, neutralizuje voľné radikály, znižuje tvorbu krvných zrazenín a zlepšuje vstrebávanie vitamínov a minerálov.

Horká čokoláda má nízky glykemický index, menej nevhodných tukov, vysoký obsah horčíka a povzbudzujúce alkaloidy  a kofeín.

Mliečna čokoláda tieto vlastnosti nemá, takisto ani lacnejšie čokolády, kde sa kakaové maslo nahrádza rastlinnými tukmi.  

Vyberte si horkú čokoládu, s čo najväčším množstvom prirodzeného extraktu kakaa, bez dochucujúcich masiel, tuku a sladidiel.

Podiel kakaa býva udávaný v percentách a kvalitná čokoláda by mala mať okolo 80% kakaa, je však drahšia. Takáto čokoláda nielenže poteší vaše zmysly, ale vďaka obsahu cenných látok (okrem iných horčík, vápnik, železo, zinok či vitamínov A, B alebo E) prospeje aj vášmu zdraviu. Určite sa oplatí zainvestovať radšej do takejto zdravej pochúťky, i keď vás to bude stáť o niečo viac.

Čo sa týka živín, čokoláda obsahuje malé množstvo bielkovín, cukor a minerály. Čokoláda obsahuje draslík, horká čokoláda železo a horčík. Táto sladkosť je veľmi kalorická, 100 gramov obsahuje približne 500 kilokalórií. Malý kúsok čokolády môže ľuďom pomôcť cítiť sa lepšie, ale nie je to liek.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist