Ako schudnúť POTRAVINY pomáhajúce SPAĽOVAŤ BRUŠNÝ TUK.

13.11.2014 01:47

Nadváha sa hlavne u žien prejaví na náraste tukových zásob na bruchu a nohách. Existuje mnoho postupov  ako sa ich zbaviť. Najlepším spôsobom je zlepšenie stravovacích návykov a dostatok pohybu. Platí zásada, že ak chcete odstrániť brušný tuk, musíte spáliť viac kalórií, než ich zjesť.

Potraviny, ktoré vám pomôžu spaľovať brušný tuk zlepšením metabolizmu a procesu spaľovania nahromadeného tuku z vašich tukových buniek.  

  • Grapefruit
    Grapefruit ohromne pomáha páliť brušný tuk. Toto citrusové ovocie je bohaté na vitamín C, ktorý môže posilniť váš imunitný systém, zvýšiť metabolizmus a riedi aj tuky. Ďalšie užitočné ovocie bohaté na vitamín C sú limetky, citróny, mandarínky a pomaranče.
  • Čili
    Ak chcete spáliť brušný tuk, pridajte do jedla čili. Toto pikantné korenie obsahuje kapsaicín, chemickú zlúčeninu, ktorá zvyšuje metabolizmus, podporuje chudnutie a zvyšuje hladiny energie. Podľa odborníkov môžu potraviny bohaté na kapsaicín spaľovať kalórie už 20-minút po jedle.
  • Šošovica, sója
    Šošovica je bohatá na bielkoviny a rozpustnú vlákninu, čo sú živiny, ktoré stimulujú metabolizmus, stabilizujú hladinu cukru v krvi a zvyšujú schopnosť tela spaľovať tuky.
  • Jablká
    Jablká sú bohaté na pektín, živinu, ktorá bráni vašim bunkám v absorbovaní tukov, pomáha pri absorpcii vody z potravín a uvoľňovať tuky z vašich buniek. J
  • Mliečne výrobky
    Pridanie mliečnych potravín do denného jedálnička vám môže tiež pomôcť spáliť brušný tuk. Pýtate sa ako, keď mlieko a syry samé o sebe obsahujú dosť tuku? Výskumy dokazujú, že nedostatok vápnika vyvoláva v organizme uvoľňovanie kalcitriolu, čo je hormón, ktorý ukladá tuk v tele.
     

Svaly rastú hlavne z bielkovín. Určite aj vy chcete mám na nohách viacej svalstva a menej tukov. Svalstvo pomáhať spaľovať kalórie.

Tieto potraviny vám pomôžu vytvarovať svalstvo nôh.

  • Vajcia
    Vajcia majú značný obsah bielkovín, 6 až 8 gramov na jedno, sú tiež bohaté na vitamíny, zinok, železo a vápnik, takže sú jednou z najkomplexnejších potravín pre budovanie svalovej hmoty.
  • Kuracie prsia
    Z každých 100 g kuracích pŕs dostanete do tela 30 g bielkovín, s minimálnym obsahom tuku. Sú relatívne lacné, ľahké na varenie, a môžu byť podávané na rôzne spôsoby.
  • Voda
    Hydratácia je dôležitou súčasťou budovania svalovej hmoty. Vaše telo je tvorené zo 70 percent z vody a svalové tkanivo až zo 75 percent. Udržať svaly hydratované pomôže zvýšiť silu, zvýšiť hladiny energie a napomáha aj správnemu tráveniu.
  • Rybí olej
    Rybí olej má protizápalové účinky, ktoré umožňujú telu rýchlejšie sa zotaviť z ťažkého tréningu. To znamená, že môžete cvičiť častejšie. Rybí tuk tiež urýchľuje váš metabolizmus. Takže budete nielen budovať svalovú hmotu, ale aj odstránite viac tuku.
  • Hovädzie mäso
    Hovädzie mäso má vysoký obsah omega-3 mastných kyselín, vyššiu koncentráciu nenasýtených tukov, obsahuje o 400 percent viac vitamínu A i vitamínu E, ako mnohé druhy zeleniny.  
  • Ovos
    Ovsené vločky sú zdravé. Ovos poskytuje zmes sacharidov, vlákniny, bielkovín, minerálov a vitamínov. Telo trávi ovos pomaly, čo znamená, že sa dlhšie cítite byť po jedle plní, udržiavajú sa konzistentné hladiny cukru v krvi.
  • Ananás
    Ananás je bohatým zdrojom bielkovín, tráviacich enzýmov. Je tiež dokázané, že znižuje zápal svalov, a tým pádom je aj skvelý doplnok k vášmu potréningovému jedlu.
  • Srvátkový proteín
    Srvátkový proteín obsahuje aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre budovanie a udržiavanie svalovej hmoty. Majú vysokú biologickú hodnotu, s ktorou sa proteín vstrebáva do organizmu a využíva sa pre rast tkanív.
  • Tvaroh
    Niekto by mohol považovať tvaroh za obyčajný dezert, ale je to tiež jeden z najlepších tvorcov svalovej hmoty. Len jedna šálka tvarohu vám môže poskytnúť 28 g bielkovín. Táto úžasná desiata sa skladá z kombinácie rýchlych a pomalých bielkovín, takže ním môžete pomaly odvrátiť hlad.

V predajniach nájdete mnoho rôznych druhov chleba, z ktorých si môžete vyberať. Majte na pamäti, že najdôležitejší druh chleba, ktorý by sa mal stratiť z vašej stravy je biely, z rafinovanej múky. Tento chlieb sa radí medzi sacharidy s vysokým glykemickým indexom a podporuje nadmerné vylučovanie inzulínu. Zvýšenie inzulínu znamená jeho ukladanie sa do prebytočného tuku.

Pri výbere chleba na chudnutie si začnite vyberať kvalitný chlieb, ktorý je plný minerálov a vitamínov, vlákniny, a má nízky glykemický index. Postupujte podľa nasledovných pokynov.

  • Pri výbere chleba skontrolujte nutričné hodnoty na etikete a hľadajte slová 100% celozrnný alebo stačí celozrnný. Termíny ako "z pšeničnej múky" nemusí nutne znamenať celozrnný produkt.
  • Vyberte si chlieb s nízkym glykemickým indexom, a naklíčenými zrnami. Proces klíčenia znižuje takmer všetky škroby. To je obzvlášť dôležité, ak sa snažíte kontrolovať hladinu cukru v krvi a schudnúť.
  • Celozrnné chleby zvyčajne obsahujú viac vlákniny. Najmenej dva gramy vlákniny na krajec chleba.
  • Nenechajte sa zmiasť slovom - obohatený. Zvyčajne ide o rafinované obilniny. Vzácne živiny, ktoré boli odstránené počas rafinácie sú z časti pridané späť dovnútra.  
  • Pri zdvihnutí by mal byť chlieb mierne ťažší ako biely, vzhľadom k vyššiemu obsahu vlákniny a celých zŕn. Nebudete môcť robiť zo striedky malé guličky, ako to môžete robiť s bielym chlebom.
  • Pozrite sa na zoznam zložiek skôr ako na farbu chleba. Mnohí výrobcovia aj rafinovanú múku zafarbia, aby chlieb vyzeral byť tmavý, a tým zdravší a diétnejší. Rovnako sa to deje aj s bielym, nafarbeným pečivom.
  • Výskum jasne ukazuje, že celozrnné potraviny sú optimálnejším zdrojom výživy, vhodným zdrojom energie, a dokonca slúžia aj na chudnutie. Stačí sa teda prepnúť na celozrnné výrobky a sledovať vašu stúpajúcu energiu a ako sa zdravo zbavujete prebytočných kilogramov.
  • Ak túžite z času na čas po konzumácií bieleho chleba a pečiva, pomôžete si urobiť ho zdravším. Znížte mu glykemický index tak, že si každé sústo pred konzumáciou namočíte do olivového oleja. Ide totiž o správne tuky, ktoré spôsobia, že sa vám nebude do krvi vylučovať priveľké množstvo inzulínu a nezačnete byť veľmi rýchlo zase hladní a inzulín sa vám neuloží do tukových zásob.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist