Ako schudnúť Prečo NEJESŤ NEZNAMENÁ SCHUDNÚŤ.

08.04.2014 05:43

Dajte si pozor, aby ste opäť nepodľahli najväčšiemu nedostatku rýchleho chudnutia. Keď začnem a dlhšiu dobu aj vydžrím hladovať, tak určite schudnem. Takto chudnutie nefunguje a nepodporuje ho žiaden dietológ. Na správne, zdravé a hlavne dlhodobé schudnutie nesmiete hladovať, práve naopak, musíte sa vhodne a dostatočne stravovať.

Hladovanie nie je cestou k štíhlej a neochabnutej postave bez ďalších diét. Vo chvíli keď na svoje telo uvalíte tento prísny stravovací režim, prepne sa váš organizmus do šetriaceho metabolického režimu. Nedostatok kvalitnej stravy sa snaží organizmus vyriešiť tým, že sa zbavuje všetkého, čo potrebuje veľa energie. V našom organizme sú hlavným energetickým spotrebiteľom svaly. Telo si znich berie energiu, svaly vám ubúdajú. 

Hladovanie je najľahším ale zároveň aj najhorším spôsobom, ako držať diétu bez akejkoľvek prípravy na chudnutie. Áno, váš mozog  vychádza z jednoduchehp poznania, keď ste jedli tak ste priberali, keď nebudete jesť, tak budete chudnúť. To je síce pravda, ale je to aj cesta k rýchlemu vyčerpaniu, strate motivácie a hlavne k návalom hladu, ktoré vás potom prinútia zjesť všetko, čo uvidíte.

Jedným za najväčších omylov chudnutia je snaha schudnúť bez akejkoľvek zmeny životosprávy a stravovania. Väčšina z nás si predstavuje, že niekoľko týždňov bude držať hladovkovú diétu na chudnutie, rýchlo schudne a získa štíhlu postavu a potom už opäť bude môcť zjesť vyprážaný rezeň s hranolkami a na záver sladký dezert. Pokiaľ nie ste na zmeny pripravení vo svojej mysli, vaše telo s vami spolupracovať nebude a vy neschudnete.

 Ak ste po drastickej hladovke zazanmenali úbytok na váhe, jednalo sa hlavne o stratu tekutín a svalovej hmoty. Vaše telo si totiž vzácny tuk, ako zdroj energie, šetrí na horšie časy. Keďže ťažké časy pri hladovke nastávajú, telo siaha do tukových zásob až na konci chudnutia.

Úbytok svalstva nie je pre váš organizmus zdravý, určite nie prospešný . Práve z tohto dôvodu sa neuvážené hladovanie ako súčasť diéty neodporúča. Telu treba aj pri chudnutí dodať pravidelnú a vyváženú stravu, ktorá je energeticky nastavená na redukciu hmotnosti, tak aby nedošlo k podvýžive organizmu.

Nevhodná strava a hladovanie vedie k častým žalúdočným problémom, k narušeniu črevnej mikroflóry, k oslabovaniu imunitného systému, k problémom s pokožkou, nechtami i vlasmi a je cestou k mnohým chronickým ochoreniam. Zvážte preto, či vám hladovka stojí za poškodené zdravie v budúcnosti.

Spolu s efektívnym a postupným znižovaním hmotnosti pomocou úpravy jedálneho lístka na chudnutie by ste mali začať pravidelne  cvičiť. Takto nestratíte svalovú hmotu, naopak ju budete budovať a tým viacej spaľovať neželané tuky, vaše telo bude prijímať dostatok živín a vy nebudete cítiť žiadny hlad. Tri razy do týždňa adekvátny pohyb a postava bude nielen štíhlejšia, ale aj pevnejšia a vytvarovaná. Nie je totiž najťažšie cvičiť, ale prekonať sa a začať.

Radikálnou chybou rýchleho chudnutia je, keď prestanete večerať.  Ak nemáte nezdolateľné nervy, pevnú výdrž a nechodíte spať o ôsmej večer, potom radšej podobné nezmysly neskúšajte. Najmä ak o sebe viete, že rýchlo vyhladnete. Práve hlad spôsobí, že pred spánkom už o ôsmej začnete poškuľovať po všetkom kalorickom a o pol desiatej skočíte pri lupienkoch a troch krajcoch chleba s klobásou alebo slaninou.

Aj pri chudnutí si doprajte sýtu ale zdravú večeru. Mala by však byť ľahšia, aby ju telo rýchlejšie spálilo a vy ste dobre spali, a nemala by byť presýtená tukmi. Dobre vám spraví zeleninový šalát so syrom, šunkové rolky s paprikou, cuketové alebo baklažánové cestoviny, cottage cheese s dvoma krajcami čierneho chleba a vareným vajíčkom, ryba, kuracie prsia s bylinkami. Uvedomte si, že chudnete aj počas spánku, keď ste však vyhladovaní, tak nočné chudnutie nefunguje. 

Chybou chudnutia je aj to, že celkom vylúčite zo svojej stravy sladkosti. Neznamená to ale, že ich môžete jesť neobmedzene a všetky. Zákusky s krémom si doprajte len výnimočne, pri snahe o zníženie hmotnosti sú nevhodné. V lete vám aj tak viac budú chutiť ľahšie ovocné krémy, sorbety, vodové zmrzliny a jogurtové mrazené krémy. Skúste si odvyknúť od hryzenia čokoládových tyčiniek a spravte si zo sladkosti odmenu za zhodené kilo.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist