Ako schudnúť Príliš RÝCHLE CHUDNUTIE je cesta k RÝCHLEMU PRIBERANIU.

17.09.2014 16:32

Hladovanie je najjednoduchší spôsob, ako držať diétu bez akýchkoľvek znalostí o potrebách ľudského organizmu.

Jedným za najväčších omylov a chýb je snaha schudnúť bez akejkoľvek zmeny životosprávy a stravovania.

Hladovanie nie je cestou k zdravej štíhlej postave bez ďalšieho opakovania diét. Vo chvíli keď začnete hladovať, prepne sa váš organizmus do úsporného metabolického režimu.

Chudnúť drastickým obmedzením príjmu kalórií je najhorší spôsob ako schudnúť. Takto strácate nielen tuk, ale aj svaly, ktoré sú pri chudnutí dôležité. Svaly sú spaľovačmi energie, čím ich máte menej, tým menej spálite kalórií. Zhoršíte si aj metabolizmus, čo sa neskôr negatívne odrazí na udržiavaní zníženej váhy.

Ako sa stravovať v diétnom režime, jesť, či nejesť pri chudnutí.
Samozrejme jesť! Žiadne drastické diéty nie sú vhodnou cestou, ako schudnúť. Možno vám váha dočasne ukáže vytúžené číslo, telo to však bude cítiť inak. Ak na to chcete ísť s rozumom, žiadne denné jedlo nevynechávajte, výrazne ho však obmeňte. Jedzte pravidelne v malých porciách a dbajte na zdravšie potraviny s obsahom bielkovín, vlákniny a vitamínov.

Ako pri chudnutí obmedziť problematické chúťky na sladké.
Ani to nie je problém, ktorý by vás mal pri zhadzovaní kíl zastaviť. Pulty obchodov ponúkajú množstvo chutných celozrnných produktov. A ak vaše srdce aj tak stále túži po obľúbenej čokoláde, dajte si horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa. Kúsok kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa vám neublíži.

Bez dostatku tekutín neschudnete, pite pravidelne každú hodinu.

Ak chcete schudnúť, rovnako múdro sa musíte postaviť aj k pitnému režimu. Pite veľa, ale hlavne zdravo. Úplne vynechajte sladené nápoje a v čo najväčšej miere ich nahraďte čistou pramenitou vodou. Voda so sebou prináša aj tú veľkú výhodu, že čím viac pijete, tým ste menej hladní. Síce malé klamstvo pre žalúdok, pre vás však obrovská pomoc. Dostatok tekutín vám zlepší metabolizmus a vyčistí organizmus. Človek, ktorý chce schudnúť, by počas chudnutia mal vypiť až 4 deci vody na 10 kg svojej váhy.

Zvýšeným pohybom a cvičením spaľujte tuky.

Ak už čo to o chudnutí viete, netreba pripomínať, že bez pohybu to ide ťažšie. Bez pohybu nebudete strácať len tuk, ale aj svalovú hmotu. Keďže toto nie je vaším cieľom, každý deň si trochu zacvičte. Pokojne si zacvičte doma pri obľúbenom televíznom seriáli alebo vytiahnite kamarátku do fitness centra. Hýbať sa treba, svaly v pohybe sa totiž po 20 minútach pustia do odbúravania nechcených tukov.

Ako pristúpiť pri chudnutí k problematickým potravinám.
1. Tuk je nevyhnutný pre udržanie zdravia i postavy. Bohužiaľ, jeme ho príliš veľa a zlé druhy. Stužený tuk vo väčšine pečiva znižuje dobrý cholesterol a zvyšuje ten zlý. Zdrojom dobrého tuku je aj sója alebo tofu. Dnes už existujú chutné verzie sójovej zmrzliny, alebo polevy s pudingom. Ďalším zdrojom zdravého tuku sú orechy, mandle ako arašidy, kešu. Vo všetkých prípadoch si treba uvedomiť, že tuk má viac ako dvojnásobný počet kalórií ako bielkoviny a sacharidy.  

2. Čokoláda má jednu z najúžasnejších chutí prírody. Obsahuje veľa zložitých flavonoidov. Ak sa rozhodnete pre bohatú čokoládu vo vašom dezerte, oslaďte si ho tmavou čokoládou. Vyhnite sa mliečnej čokoláde a akýmkoľvek stuženým tukom, alebo bielej čokoláde, ktorá nie je nič iné ako kakaové maslo, cukor a vanilka.
3. Biela múka je jednou z najhorších potravín, ktoré poznáme. Nemá žiadne potrebné živiny, ale prázdne sacharidy, napriek tomu sa najčastejšie používa na výrobu väčšiny tort, sušienok, pečiva a chleba. Pokiaľ sa to len trochu dá, nahraďte ju celozrnnými produktmi, kedykoľvek môžete, aj keď to bude len jedna šálka. Každé zrnko trochu prispeje k zlepšeniu vášho zdravia, pretože je veľkým zdrojom vlákniny a antioxidantov.

4. Sladenie je problémom. Ovocný cukor je najpopulárnejšie sladidlo. Ale je mimoriadne kalorické. Cukralóza je nízkokalorické sladidlo, ktoré sa najviac podobá chuti cukru. Možno ho použiť na pečenie, na rozdiel od aspartamu nestráca úpravou chuť. Z hľadiska zdravia, najlepším zdrojom sladkosti v dezerte je ovocie. Plody sú bohaté na fruktózu, takže by mali byť konzumované s proteínmi, aby sa zabránilo rýchlemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi 

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist