Ako schudnúť RYBY sú pri chudnutí najlepším mäsom, RECEPTY.

10.10.2014 05:41

Mäso patrí medzi základné zložky stravy pre človeka, nájdete v ňom živiny, ktoré sa v iných potravinách nenachádzajú.

Schudnúť sa dá aj pri rozumnej a vhodnej konzumácii mäsa a mäsových výrobkov.

Základný nedostatok pri klasických obmedzjúcich diétach je, že chudnúci začne jesť výrazne menej a tak oslabí svoj organizmus aj o dostatočný prísun bielkovín - proteínov.

Bielkoviny sú práve k úspešnému chudnutiu potrebné. Ku spaľovaniu kalórií dochádza vo svaloch a tie ku svojej činnosti potrebujú práve bielkoviny. Pokiaľ máte v strave málo bielkovín, ideálnu postavu jednoducho nezískate. Bielkoviny sú jednou zo základných živín a ich zdrojom je hlavne mäso. 

Keď hľadáte jedlá, ktoré vám pomôžu schudnúť, zaraďte do svojho jedálneho lístka ryby.

Ryby obsahujú dostatok kvalitných bielkovín a nenasýtené kyseliny, preto by ste ich mali konzumovať aspoň jedenkrát do týždňa.

Ryby by ste mali jesť dvakrát do týždňa. Vhodné sú hlavne morské ryby - losos, makrela, tuniak. Sú významným zdrojom jódu. V predajniach nájdete množstvo druhov rýb v konzervách, najlepšie sú vo vlastnej šťave.

Ryby  majú vhodné zloženie a dobrý pomer tukov. Tuk z rýb má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, takže sú ideálne ako účinná prevencia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Rybací tuk obsahuje vitamíny A, D, omega-3 mastné kyseliny Morské potvory sú výborným zdrojom jódu. Dôležitá je kuchynská príprava rýb - nevhodné je pripravovať si ryby na masle a vyprážať ich v cestíčku. Výrazne zvyšujete ich energetickú hodnotu. Lepšou voľbou je  pripraviť si rybu na pare, pečením v rúre alebo na niekoľkých kvapkách oleja na panvici.

RECEPTY na JEDLÁ z RÝB.

Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg ryba
  • 200 g fazuľka zelená
  • 300 g mrazený špenát
  • 2 ks cesnak
  • podľa chuti soľ
  • 5 ks zemiaky
  • 2 PL olej
  • 1 KL korenie na ryby

 Postup receptu:

Na dno pekáča poukladáme zemiaky, zelenú fazuľku a špenát. Premiešame, ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a navrch poukladáme rybu posypanú korením na ryby. Pečieme pri 180C cca 40 min, prikryté v alobale.

Rybie filety so zemiakmi

Suroviny:

  • 800 g zemiaky
  • 4 PL olej
  • 4 ks rybie filety
  • 1 ks citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 5 ks paradajka
  • 1 zväzok pažítka

 Postup receptu:       

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky ošúpeme, opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Nakrájame na tenké plátky a rovnomerne ich poukladáme na vymastený plech, pokvapkáme olejom a pečieme dozlatista v rúre asi 30 minút. Rybie filety opláchneme, osušíme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pokvapkáme citrónom a varíme v hrnci asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajky umyjeme, nakrájame na tenké plátky, uložíme na 4 taniere, osolíme a posypeme nakrájanou pažítkou. Navrch uložíme rybie filety a prikryjeme opečenými zemiakmi. Ozdobíme pažítkou a servírujeme.

Tuniakový šalát

 Suroviny na 4 porcie:

  • 2 konzervy tuniak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks fenikel
  • 3 ks farebná paprika
  • 4 ks uvarené vajce natvrdo

Dresing:

  • 4 PL olivový olej
  • 4 PL vínny ocot
  • 1/2 cl práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL kôpor

Postup receptu:

1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.

2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.

3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.

Krabí zeleninový šalát

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 ks ľadový šalát
  • 250 g cherry paradajky
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 1 zväzok reďkovka
  • 1/2 balíčka krabie tyčinky
  • 400 g biely jogurt

 Postup receptu:

1.Paradajky umyjeme a nakrájame na trojuholníky.

2.Uhorku dôkladne umyjeme a odkrojíme z nej kúsok, aby sme sa presvedčili, že nie je horká. Ak je horká, odkrojíme oba konce, ktoré o uhorku trieme, kým z nej nevytlačíme horkú tekutinu. Opláchneme a nakrájame na kolieska, potom na trojuholníčky.

3.Reďkovky zbavíme koncov a dôkladne umyjeme. Nakrájame ich na malé kocky.

4.Šalát po listoch rozoberieme, každý list umyjeme a natrháme na malé kúsky.

5.Zeleninu potom zmiešame spolu.

6.Do šalátu vmiešame aj nakrájané krabie tyčinky.

7.Do šalátu potom pridáme jogurt a dobre premiešame.

8.Dáme do chladničky asi na hodinu odležať. Podávať môžeme s celozrnným pečivom alebo samotné.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a sardinkami

Suroviny na 2 porcie:

  • 250 g cestoviny
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 konzerva lúpané paradajky
  • 1 konzerva sardinky
  • bazalka
  • trochu cukor
  • trochu soľ

Postup receptu:

1.Pripravíme si suroviny a dáme variť cestoviny.

2.Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme.

3.Pridáme lúpané paradajky, jemne ocukríme a osolíme. Pridáme bazalku, ak máme, najlepšie čerstvú.

4.Pridáme konzervu sardiniek. Premiešame, pomaly privedieme do varu, odstavíme a podávame.

Šalát s pečenou treskou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 ks uhorka šalátová
  • 4 ks paradajka
  • 2 ks červená cibuľa
  • hlávkový šalát
  • 150 g čierne olivy
  • 3 PL vínny ocot
  • 6 PL olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL petržlenová vňať
  • 8 ks morská treska
  • hladká múka
  • 2 PL maslo

Postup receptu:

  • Uhorku očistíme, po dĺžke rozpolíme a nakrájame na hrubšie plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky.
  • Z octu, oleja, zo soli, z mletého čierneho korenia a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Pridáme nakrájanú uhorku, paradajky, cibule, šalátové listy a olivy.
  • Rybie filety osolíme, okoreníme, obalíme v múke a prebytočnú múku oklepeme. Filety prudko opekáme na masle, z každej strany 2 až 3 minúty. Upečenú rybu upravíme na taniere spolu pripraveným šalátom a podávame.

Ryžový šalát s tuniakom

Suroviny na 4 porcie:

  • 250 g ryža
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 konzerva tuniak v oleji
  • 5 ks paradajka
  • 1 ks mrkva

Postup receptu:

  • Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy.
  • Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance.
  • Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist