Ako schudnúť STRAVA po ktorej RÝCHLO VYHLADNETE.

29.09.2014 02:53

Pocit hladu a potreba jesť sú spojené s hladinou glukózy v krvi.

Nie každé jedlo uvoľňuje sacharidy pri trávení rovnako. Čím je strava viac pozbavená jej prirodzených zložiek, akými sú napr., vláknina, tuky alebo bielkoviny, tým rýchlejšie sa z nej sacharidy uvoľňujú a hladina glukózy v krvi prudko stúpa (telo jej má nadbytok) a začína sa proces premeny glukózy na tuk - priberáte. Neskôr hladina glukózy klesá a pocit hladu sa dostaví pomerne rýchlo.

Dochádza k paradoxu, človek priberá a pritom má stále hlad.

Biela múka a pekárenské výrobky z nej, škrob, a cukor sú potravinami, ktoré vyvolávajú striedanie pocitov hladu a prejedenie.

Pri priberaní i pre chudnutie si uvedomte, že nie je kalória ako kalória.

Bielkovinová kalória dokáže zasýtiť na dlhší čas než kalória z tukov či sacharidov. Čo to znamená? Keď sa na to pozrieme napríklad z hľadiska raňajok, človek, ktorý zjedol ráno omeletu, bude na obed menej hladný ako ten, čo si dal biele pečivo s džemom.

Hlad najlepšie zaženie kombinácia bielkovín, vlákniny a vody. Často sa však stane, že do úst vkladáme potraviny, ktoré po týchto látkach ani nechyrovali, a tak môžeme čoskoro čakať opätovný hlad.

Sladké a pečené jedlo je hrozbou pre postavu.
Koláče a sladké pečivo je nástrahou číslo jeden, ktorú pomerne často volíme v prípade hladu. Ak sa však nespoliehate výhradne na vlastnoručne pečené výrobky zo zdravších surovín, ťažko môžete očakávať nejakú výživnú hodnotu. Sladké pečivo je plné cukru, kalórií a veľmi rýchlo po ňom vyhladnete. Nerovnomerne kolísanie hladiny cukru urobí svoje a vy dostanete chuť na niečo ďalšie do úst.

Smažené jedlá sú síce chutné ale aj hladovkové.
Samozrejme, v rebríčku jedál, ktoré vás čoskoro donútia opäť jesť, je aj všetko smažené. V takejto podobe nám síce veci veľmi chutia, ale treba si uvedomiť, že smaženie oberá potraviny o značnú časť výživovej zložky a pridáva na kalóriách. Hranolky už so zemiakmi veľa spoločného nemajú, takže smaženého radšej menej ako viac.

Nebezpečné žuvačky
Pri tejto činnosti sa vám neustále vytvárajú sliny, ktoré mozgu signalizujú, že jedlo je na ceste. Avšak, menším problémom je to, že žiadne jedlo do žalúdka nesmeruje, čo o chvíľu bude mať za následok pocit hladu. Tak ako pri ostatných spomínaných jedlách.

Čo môžete zjesť vo väčšom množstve a neskôr nehladovať.

Kto chce schudnúť, nech si vyberá riedke potraviny. Majú nízku kalorickú hodnotu a napriek tomu zasýtia. A dokonca dobre chutia. Obsahujú totiž veľké množstvo vody a majú nízky glykemický index. Oboje má vplyv na to, aby bola nízkokalorická diéta znesiteľnejšia a dala sa vydržať bez záchvatov vlčieho hladu.

Ide o také jedlá, ktorých môžeme zjesť relatívne väčší objem a viac si tak naplniť žalúdok. A to bez nežiaduceho efektu prijatia nadbytočných kalórii. Medzi také potraviny patria predovšetkým rôzne druhy zeleniny (snáď až na kukuricu, hrášok).  Nízky glykemický index a vysoký obsah vody majú tiež biele jogurty, kefíry, acidofilné mlieko. Ďalej rôzne druhy nezahusťovaných zeleninových polievok a mäsových vývarov. Údeniny a priemyselne spracované mäsá k riedkym potravinám nepatria.

U ovocia záleží na obsahu cukru.

Tiež dajte prednosť čerstvému pečivu pred trvanlivými knackebrotmi, najlepšie je tmavé a celozrnné pečivo, pretože obsahuje vlákninu, ktorá znižuje glykemický index potraviny.

Výhoda vody v potravinách je zrejmá – rovnaký objem jedla zasýti viac pri menšom počte kalórií.

Ako je to s glykemickým indexom potravín a pocitom hladu.

GI index zjednodušene povedané vyjadruje rýchlosť a rozsah, s akým potravina zvyšuje koncentráciu cukru v krvi. Pri jeho vyššej koncentrácii sa do krvi vyplavuje viac inzulínu, čo nielenže podporuje ukladanie tukov do zásob, ale tiež rýchlejšie budete hladní. Preto je také dôležité pri diéte dbať na príjem potraviny s nízkym GI. Dá sa povedať menej sacharidov a viac vlákniny znamená nižší GI. Záleží ale i na zložení sacharidov a na tepelnej a mechanickej úprave jedla

Polievky majú svoje výhody pri predchádzaní pocitu hladu.
Je to možnosť, ako sa zasýtiť tekutinou. Polievky nielenže zaženú hlad, ale aj osviežia a keď sa konzumujú ako predkrm, pred hlavným jedlom, vytvoria v žalúdku ideálne prostredie na jeho prijatie, spustia sekréciu slín, žalúdočných štiav, dajú do pohybu črevá a prebudia chuť k jedlu. Zároveň zabránia skorému vyhladnutiu, ku ktorému dochádza, keď si dáte iba druhé jedlo. Polievka totiž udržiava optimálnu hladinu cukru v krvi. Polievkou zabijete dve muchy jednou ranou - najete sa a doplníte si pitný režim. To ale nie je všetko, polievka, v ktorej sa varí zelenina je plná vitamínov, ktoré sa z nej uvoľňujú, antioxidantov a minerálnych látok.
Polievka je vhodná i pri redukčnej diéte, pretože podporuje výdaj energie, látkovú výmenu a čiastočne zasýti, takže vám bude stačiť už len malá porcia druhého jedla. V tomto prípade, keď sa snažíte aj vďaka polievke znížiť svoju hmotnosť, sa určite vyhýbajte zahusteným, krémovým, smotanovým polievkam.
Mlieko taktiež ovplyvňuje pocit hladu.
Je zdrojom 14. najdôležitejších minerálov, bielkovín, vitamínov, enzýmov, mliečneho cukru a tuku. To všetko potrebuje naše telo pre bezproblémové fungovanie. Tak prečo mu to nedopriať a nedať si na raňajky, desiatu, či večeru mliečny kokteil? Obohatíme sa tak o vápnik, dôležitý pre zdravie nervového systému, kostí a zubov, o horčík, nevyhnutný pri premene krvného cukru na energiu, o draslík, ktorý reguluje hladinu soli a pomáha organizmu s odstraňovaním škodlivých látok.

V mlieku je aj železo, ktoré potrebujeme na tvorbu červených krviniek a nechýba v ňom ani zinok, podporujúci imunitný systém. Mliekom si zároveň doplníme celý rad vitamínov, ktoré riadia zdravý chod metabolizmu, ochraňujú kožu a zrak, zabezpečujú tvorbu červených krviniek i rast detí. Či už siahnete po jogurtovom nápoji, acidofilnom mlieku alebo jogurte, zlepšíte si trávenie a pozitívne ovplyvníte celú črevnú mikroflóru.
Zeleninová a ovocná kaša sú vhodným doplnkom stravy.
Je chutná, má plnú energetickú a biologickú hodnotu, ľahko ju strávite a poriadne vás zasýti. Uvarte si akúkoľvek zeleninu do mäkka, pridajte k nej mlieko, mäsový vývar, zeleninovú, či ovocnú šťavu a dôkladne rozmixujte.
 

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

alebo hľadajte a skúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám povieme,

AKO UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS. 

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist