Ako schudnúť TABLETKY na neCHUDNUTIE.

29.03.2015 03:36

Tabletky na chudnutie bez zmien v životospráve nepomôžu.

Tabletky na chudnutie nie sú všeliekom na zhadzovanie kíl.

Začiatky chudnutia pomocou tabletiek na chudnutie môžu priniesť dočasné zníženie váhy.
Užívanie tabletiek je najúčinnejšie v začiatkoch znižovania nadváhy. Keď sa ich účinok časom zoslabí, môžete sa dopovať aj vyššími dávkami, telo však už nebude ďalej chudnúť, ale v lepšom prípade iba udržiavať vašu novo nadobudnutú hmotnosť.

Jojo efekt je častým dôsledkom rýchleho chudnutia pomocou tabletiek na chudnutie. Ak schudnete rýchlo, neodstránili ste príčinu svojej nadváhy. Či ste už hladovali, diétovali, alebo ste sa napchávali tabletkami na chudnutie, je to jedno. Akonáhle sa začnete (aj pomaly a opatrne) vracať ku svojmu pôvodnému životnému a hlavne stravovaciemu štýlu, začnete zas priberať.

Rôzne lieky a tabletky na chudnutie sú prvou alebo poslednou voľbou ľudí, pokúšajúcich sa schudnúť. Východisko v tabletkách na chudnutie vidia hlavne nešťastníci, ktorí sa už mnohokrát neúspešne pokúšali schudnúť pomocou rôznych zaručených diét na chudnutie.

Tabletky na chudnutie ponúkajú až príliš jednoduché riešenie chudnutia. Veď dať si počas dňa za priehrštie tabletiek na chudnutie, nič nezmeniť na svojom stravovaní a pritom schudnúť je naozaj lákavé. Podľahnúť takejto predstave je ľahké. Uvedomte si však, a to už určite viete, že úspešné dosiahnutie hocijakého cieľa nikdy nie je jednoduché. Platí to aj pre chudnutie pomocou tabletiek na chudnutie.

Jednostranné a drastické diéty na chudnutie vám takmer nikdy neprinesú trvalé schudnutie. Dôvodom je, že neriešia príčinu nadváhy. Príčinou nadváhy je dlhodobé nepravidelné a nevhodné stravovanie.

Bič plieska na konci, a tak je tomu aj pri takýchto diétach, po úpornom chudnutí sa zhodené kilá neúprosne vracajú. Nedá sa potom čudovať, že človek hľadá záchranu v tabletkách na chudnutie. Veď každý obézny človek by chcel stratiť čo najviac zo svojej váhy a pritom rýchlo a bez trápenia. Znie to úžasne jednoducho, veď zjesť pár tabletiek každý deň nemôže byť žiadny problém. A tu vzniká problém. Chudnúť musíte postupne, maximálne 5 až 6 kg za mesiac, teda nie 10 až 15 kg ako sľubujú mnohé tabletky na chudnutie.  

Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie s hmotnosťou poškodzuje zdravie.

Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali robiť stále ďalšie neúspešné drastické pokusy schudnúť.

Nepokúšajte sa preto likvidovať svoj tuk tabletkovým chudnutím. Nejedzte tabletky na chudnutie. Váš nadbytočný tuk nie je váš problém, márne proti nemu bojujete. Váš tuk je len dôsledok. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých kalórií a budete v pohode.

Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá nesprávny životný štýl a stravovanie. Zmeňte ich.

Nevhodný chudnutím pomocou tabletiek len strácate čas, zdravie a peniaze.

Ako v princípe fungujú tabletky na chudnutie.  

  • potláčajú pocit hladu
  • zvyšujú krvný tlak
  • zabraňujú tuku v potrave, aby sa vstrebával do tela
  • spôsobujú hnačky
  • po vysadení opäť priberáte, ak nezmeníte životný štýl

Vynechávajte zo stravy mastné a sladké jedlá, zjedzte denne veľa zeleniny a ovocia, pravidelne sa stravujte – nevynechávajte jedlá, dodávajte organizmu všetky potrebné živiny a uvidíte, ako sa začne meniť vaša postava. Neriešte hneď vašu obezitu radikálnym rozhodnutím ako je liposukcia alebo užívanie radikálnych liekov na chudnutie. Schudnúť môžete aj inak, šetrnejšie a dokonca rýchlo.

Jojo efekt býva častým výsledkom chudnutia pomocou tabletiek na chudnutie.

Fenomén jojo efektu je známy všetkým, ktorí prevažnú časť svojho života skúšali rôzne diéty alebo krátkodobé hladovky za účelom rýchlo zhodiť pár kíl. Skúsenosť s takýmto chudnutím asi aj vás naučila, že pár dní výrazne obmedzenej stravy  ukáže na váhe o pár kíl menej. Opakovaním takýchto postupov vám hrozia nielen estetické dôsledky nesprávnej životosprávy, ale aj tie zdravotné.
Na začiatku diéty sa telo spolu s tukom zbavuje glykogénu a vody, čo má za dôsledok stratu troch až piatich kilogramov telesnej hmotnosti, potom sa ale úbytok váhy zastaví. Po takomto výsledku sa zvykne človek vrátiť k svojim pôvodným stravovacím návykom, či už pre nedostatok trpezlivosti alebo pre fyzickú vyčerpanosť. Takto zničený človek väčšinou potom zvýši prísun energie a do tela sa vrátia glykogénové zásoby, do buniek sa späť vracia stratená voda a človek sa dostáva na pôvodnú hmotnosť.

Po období hladovania si telo začne vytvárať zásoby na horšie časy, nakoľko očakáva, že sa  mu v budúcnosti opäť nedostane dostatočné množstva výživy. Telo sa samo po hladovke nerozhodne prejsť na zdravú a vyváženú stravu, v organizme chudnúceho sa začne ukladať takmer čistý tuk.

V konečnom dôsledku vám váha síce ukazuje rovnakú hmotnosť, ale telesné proporcie nenaznačujú, že sa niečo zlepšilo, skôr naopak. Pokiaľ si nevytvárate svaly a zotrvávate na tej istej hmotnosti. Svalovú hmotu nahrádza takmer dvakrát toľko tuku, ktorý je hmotnostne výrazne ľahší. Čo je, samozrejme, neželaný efekt, nakoľko by vám nemalo ísť o to, koľko ukazuje ručička váhy, ale o to, ako budete vaše telo vyzerať.
Takýmto chudnutím, životným štýlom trpí váš metabolizmus. Zvyšujete si riziko vzniku cukrovky 2. typu, porúch lipidového metabolizmu - nárast krvných tukov, pokles hladiny ochranného HDL cholesterolu, nárast krvného tlaku a celkové riziko srdcovo-cievnych ochorení. Nezabúdajte ani na nebezpečný „skrytý“ tuk, ukladajúci sa okolo vnútorných orgánov.
Pri opakovaných pokusoch o chudnutie si telo vycvičené na jojo efekt dokáže vytvoriť také mechanizmy, ktoré šetria energiu a premieňajú kalórie do tukových zásob omnoho efektívnejšie a jednoduchšie, preto sa mnohým zdá, že priberajú aj zo vzduchu a o to viac námahy musia vynaložiť, aby sa tukových zásob zbavili.

Skôr ako si privodíte čoraz ťažšie podmienky na chudnutie, premyslite si, či nebude pre vás výhodnejšie zvýšiť telesnú aktivitu a začať sa stravovať zdravšie, aby vaša strava obsahovala všetko, čo obsahovať má a v primeranom množstve a štruktúre.
Ak sa chcete jojo efektu vyhnúť, musíte:

  • chudnúť pomaly a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie ku obezite. Netreba vám žiadne tabletky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do „poriadku“ svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zrekonštruovať.
  • sa venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez toho si hmotnosť neudržíte. Po schudnutí sa však pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.

S nami schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist