Ako schudnúť VYMEŇTE niektoré POTRAVINY a začnete chudnúť bez DIÉTOVANIA.

31.08.2014 07:48

Zloženie stravy sa podieľa na priberaní alebo chudnutí.

Niekedy stačí vymeniť vo svojom jedálnom lístku často konzumované potraviny za ich menej kalorické náhrady a prestanete priberať, dokonca môžete začať chudnúť.

Celozrnné potraviny. Kedykoľvek máte možnosť, vyberte si celozrnný chlieb alebo pečivo. Napríklad by ste si mohli vybrať celozrnné pečivo na prípravu plnky, na večeru celozrnné rolky, celozrnný chlieb na sendviče a celozrnnú ryžu namiesto bielej. Všetky druhy bieleho pečiva obsahujú vysoké množstvo rafinovaného cukru a obsahujú omnoho viac kalórií než celozrnné. Ak sa stále neviete vzdať bieleho chleba, príležitostne si doprajte jeho diétnu verziu, ktorá vám ušetrí pár kalórií.

Neprestaňte konzumovať mäso, len sa zdravšie rozhodujte pri  jeho kúpe. Vyberajte si chudé mäso. Mäso je v súčasnosti omnoho štíhlejšie – menej tučné, než tomu bolo donedávna, hlavne vďaka snahe predajcov orezávať mastné mäso. Hovädzie označené ako “panenka”, “guľaté” a “extra chudé” sú vašou najlepšou voľbou.

Praženie, pečenie a opekanie nahraďte dusením a grilovaním - zdravý spôsob prípravy mäsa. Používajte teflónové panvice a vyberte si inú alternatívu namiesto oleja alebo masla počas prípravy. Ďalším spôsobom, ako znížiť množstvo tuku je, vybrať uvarené mleté hovädzie mäso a opláchnuť ho teplou vodou. Myslite na to ešte predtým, než budete pokračovať v recepte.

Jedzte dusenú zeleninu. Namiesto ťažkých kalorických mís alebo syrových tanierov podávajte dusenú zeleninu. Dusenie alebo varenie zeleniny v mikrovlnke znamená, že nemusíte pridávať žiadny tuk počas prípravy. Namiesto toho si vyberte citrónovú šťavu, bylinky, ocot namiesto margarínu. Použite bylinky a korenie, alebo imitáciu masla na dochutenie namiesto masla, oleja alebo syra. Ak dusená zelenina nestačí pre vaše chuťové poháriky, na zníženie množstva oleja môžete pripraviť soté. Vývar alebo ochutený ocot je veľkou náhradou za olej.

Nezabudnite na  chudé kuracie mäso. Ak myslíme na niečo chudé a zdravé, často nás napadne kurča. Povedzte nie vyprážaným fašírkam, kuracím prstom... Zmeňte prípravu na grilovanie alebo sparenie čerstvého kuracieho mäsa. Použite teflónovú panvicu s kuchynským sprejom, vývar alebo víno.

Majte na pamäti, že tmavé hydinové mäso obsahuje asi dvakrát toľko tuku ako biele mäso. Koža je tiež plná tuku. Pred varením môžete odstrániť kožu alebo si vybrať druh bez kože. Stačí, aby sa pre vás stalo pravidlom odstrániť kožu pred jedením.

Rady ako môžete denne zjesť o 100 a viac kalórií menej.

Jedzte celozrnný chlieb namiesto obvyklého bieleho pečiva.

Jedzte pomaranče a iné citrusové plody namiesto čokolády.

Nahraďte tučné párky diétnymi resp. diétnou salámou.

Používajte nízkotučné alebo netučné mlieko namiesto obvyklého plnotučného mlieka. Ušetríte 30 až 80 kalórií pri jednej šálke mlieka.

Používajte ľahkú majonézu, nízkotučný jogurt namiesto tej, ktorú používate pravidelne.

Namiesto veľkých hranoliek si dajte malú porciu.

Využívajte olivový olej pri varení namiesto použitia rastlinného oleja.

Zameňte váš pohár džúsu kusom skutočného ovocia.

Rozotrite si lyžicu ovocného džemu na chlieb namiesto arašidového masla.

Zjedzte iba 1 stratené vajce namiesto toho, aby ste zjedli 2 vyprážané vajcia.

Zjedzte len polovicu šišky, koláča.

Pite diétnu kolu, minerálku namiesto bežnej vysokokalorickej koly.

Odstráňte kožu zo všetkého, čo jete (koža zo stehna má 100 kalórií)

Čo vám pomôže zlepšiť si metabolizmus. 

Ovsené vločky majú mnoho veľkých výhod a sú nástrojom využívaným väčšinou fitnes športovcami, aby zostali vo forme. K dispozícii je mnoho odrôd, ale držte sa tých, ktoré majú najnižší obsah cukru, pretože tieto môžu zneškodniť vaše úsilie schudnúť.

Chudé mäso obsahuje proteíny, ktoré sú potrebné pre spaľovanie tukov a stimuláciu metabolizmu. Nebojte sa jesť chudé mäso 3 – 4 krát za deň pre jeho optimálne výhody. Mali by ste sa zamerať na ryby a veľmi chudé bravčové mäso a hydinu bez kože –  žiadna slanina. Ryby by mali byť vždy pečené, nikdy nie vyprážané na tuku, ako si ich zvykneme pripravovať. Živočíšne bielkoviny sú považované za veľmi nevyhnutnú súčasť zdravej stravy a veľmi často aj najchutnejšie.

Vajcia s množstvom proteínov vám pomôžu stimulovať spaľovanie tuku a sú skvelým doplnkom k režimu chudnutia. Strach z výšky vášho cholesterolu v súvislosti s vajcami je príliš prehnané. Vajcia majú len malý vplyv na celkovú hladinu cholesterolu v krvi.

Voda je základná živina, ktorá má schopnosť spáliť kalórie, spaľovať tuky a uľahčiť proces, kedy telo mobilizuje tuky na ich odstránenie. Pite vodu neustále po celý deň na dosiahnutie najlepších výsledkov. Vypite 2 – 3 litre vody denne.

Celozrnné výrobky. Za účelom paliva vaše telo musí prijať určité množstvo sacharidov. To je dôležité pri chudnutí, takže sa zamerajte na celozrnné chleby, obilniny a ďalšie celozrnné výrobky.

Kajenské korenie je výborným zrýchľovačom metabolizmu a dodá vašim jedlám chuť a dobrodružstvo.

Zelený čaj. Bolo dokázané, že zelený čaj nielen zlepšuje a urýchľuje váš metabolizmus, ale tiež zlepšuje váš imunitný systém, pomáha znižovať cholesterol a môže zabrániť vzniku rakoviny a kardiovaskulárnym chorobám. A tiež pomáha s trávením!

Nízkotučné mliečne výrobky. Konzumácia 3 – 4 porcií nízkotučných mliečnych výrobkov denne môže zvýšiť odbúravanie tukov až o 70 percent.

Oleje, najmä olivový olej, pretože obsahuje zdravé tuky, ktoré môžu mať významný vplyv na schopnosť vášho tela mobilizovať tuky, a tým vám pomôže schudnúť.

Zelenina a ovocie sa musí u vás stať súčasťou potravín na chudnutie. Zatiaľ čo niektoré druhy zeleniny sa vyznačujú vysokým obsahom tuku – myslíme napríklad avokádo – môžu vám pomôcť cítiť sa najedený a plný dlhšie a napriek tomu obsahujú len veľmi málo kalórií v porovnaní s ich objemom. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, zeleninu je skutočne pomerne ťažké stráviť, takže vaše telo bude musieť spáliť veľa kalórií práve pri akte trávenia zeleniny a ovocia. Okrem toho, že sú plné vitamínov, minerálov a ďalších nenahraditeľných živín, zelenina a ovocie sú skutočne chutné – aspoň vo väčšine prípadov! Len sa uistite, že ich neutopíte v tukoch, keď ich budete jesť.

Fazuľa a sója sú plné vlákniny a bielkovín, ktoré sú základnými živinami potrebnými na chudnutie a udržanie hmotnosti.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist