Ako schudnúť VYSTRÍHAJTE sa CHYBNÝCH LÁKADIEL CHUDNUTIA.

17.09.2014 06:38

Či ste sa rozhodli schudnúť prvý alebo už siedmy krát, urobte správny prvý krok, nedajte sa ovplyvniť nezmyselnými radami  na rýchle a jednoduché chudnutie.

Chudnutie nie je jednoduché, vyžaduje si správnu prípravu. Najdôležitejšie je, aby ste aj Vy odhalili príčiny práve Vašej nadváhy a neopakovali postupy, ktoré Vám znemožnili schudnúť.

Určite nezačnite chudnúť pomocou drastických alebo jednostranných diét. Počiatočné úspechy pri takýchto diétach sú po krátkej dobe vystriedané veľkým sklamaním v podobe návratu tak úporne zhadzovaných kíl.

Vystríhajte sa týchto často opakovaných chýb pri chudnutí.

Presoľovanie jedál je cestou k priberaniu.
Aj napriek rozšíreným upozorneniam, stále solíme niekoľkonásobne viac, ako by sme mali. Nadbytok sodíka vedie k zadržiavaniu vody v tele, takže sa budete cítiť nafúknutý a opticky tučnejší ako v skutočnosti ste.
Hladovka je cestou k ďalšej hladovke.  
Čím viac hladujete, tým viac si zhoršujete metabolizmus (prechádza do úspornej formy) a tým skôr sa na vás nalepia kilogramy, len čo sa vrátite k normálnemu stravovaciemu režimu. Prvá fatálna chyba pri chudnutí.

Ak sa niekto rozhodne zo dňa na deň pre hladovku, ktorá trvá napríklad týždeň, môže si iba uškodiť. Netvrdíme, že ak si v kalendári vyberiete „očistný deň“, počas ktorého budete prijímať ovocné šťavy a dostatok tekutín, tak je to riziko. To určite nie. Ale pre všetko platí, že to treba robiť s mierou. Aby sa človek naučil zmeniť svoje stravovacie návyky, musí si dopriať čas a po konzultácii s odborníkom si pripravil jedálniček, ktorý mu zabezpečí výsledok, ktorý očakáva.
Nemám čas, budem jesť len 3 krát denne.
Zobnutie medzi hlavnými chodmi nie je len vecou vašich chuťových buniek. Osoby, ktoré svoje jedlá zredukovali na tri chody denne, v konečnom dôsledku prijali v priebehu dňa oveľa vyššie množstvo kalórií. Práve kontrolované maškrtenie pomáha udržať hladinu krvného cukru v normále, čo nás brzdí v nočných nájazdoch na chladničku. Samozrejme, platí to iba v prípade, že viete, čo jete. Namiesto jednoduchých sacharidov a prázdnych kalórií je lepšie siahnuť po ovocí. A aby sa vám tie kilá jabĺk, pomarančov či hrušiek nezunovali, vyskúšajte aj iné zdravé možnosti.

Kilá stratím tak, že nebudem raňajkovať.
Raňajky s dostatkom živín by mali tvoriť približne štvrtinu denného kalorického príjmu. Ak sa v časovom strese zmôžete nanajvýš na kávu a tyčinku, v priebehu doobedia vás kolísanie krvného cukru úplne zničí a na obed sa priam nekontrolovane prežeriete.
Nesmiem jesť tuky, veď chcem odstrániť svoje tuky.
Bojíte sa tukov, považujete ich za hlavné zlo vašej nadváhy, prestali ste ich konzumovať? Spolu so zlými tak oberáte telo aj o tie dobré –nenasýtené mastné kyseliny, čo sa samozrejme odrazí na zhoršenej koncentrácii, únave, celkovom zdraví. Bez tukov sa nemôžu do tela vstrebať niektoré vitamíny. Rastlinné oleje nevylučujte zo svojej stravy, používajte ich hlavne do zeleninových šalátov.
Už viackrát sa mi nepodarilo schudnúť, poslednou možnosťou sú odtučňovacie tabletky.
Tabletky, náplaste, čaje na chudnutie a iné prípravky vám určite nepomôžu schudnúť. Neexistuje nič také ako požierač tukov alebo jedlá, ktoré za vás spaľujú energiu. Je to len v zdravej strave, pohybe, vhodnej životospráve. Keď chcete, aby ste mali chudú postavu, musíte svojmu telu dať to, čo mu doteraz chýbalo. 

Nemám čas na pravidelné nákupy, tak si nakúpim potraviny do zásoby
Ak chodievate nakupovať hladní, kupuje za vás hlad a nie rozum. Nástrahám supermarketových akcií a neprehliadnuteľných zliav odoláte jedine tak, že sa do potravín vyberiete s nákupným zoznamom. Poďakuje sa  vám tak telo i vaša peňaženka.
Večerné vychutnávanie pohody pri televízii
Nenechávajte na stolíku v obývačke misku s orieškami, čipsami alebo slanými tyčinkami.  Bude vás to lákať dovtedy, kým ich nezjete. A čo je najhoršie, pri ich pojedaní budete tak zaujatí dobrým filmom, že ani nezistíte koľko ste ich zjedli.
Jedlo stojí peniaze, nesmie vyjsť nazmar, tak dojem zvyšky
Dojedáte raňajky, či nebodaj stravu počas celého dňa po deťoch alebo po manželovi? Pozor na zvyškové kalórie. Keď máte dosť, nechajte jedlo na tanieri tak. Nielen, že to nie je neslušné, ale hlavne je to zdravšie.
Keď chcem schudnúť, nesmiem jesť obľúbené dobroty
Vyvážená strava s dostatkom živín znamená v prvom rade pestrý jedálny lístok. Aj keď je dobré, že sa vyhýbate prázdnym kalóriám a sladkostiam, zvykajte si na to postupne a keď máte chuť, občas si dajte aj odmenu v podobe sladkosti či klobásky. Čo tam po jednom koláčiku pri káve? Keď si ho striktne zakážete, raz skončíte s vyjedeným plechom.

Dám si dupľu, veď mi to neublíži
Rodinné oslavy alebo návštevy u známych sú vždy plné núkania a bolo by samozrejme nezdvorilé odmietnuť. Keď vás však núkajú stále a naozaj nemáte chuť, požiadajte jednoducho hostiteľa, aby vám jedlo zabalil, že si ho radi dáte neskôr.
Na objeme zdravej stravy nezáleží
Jedlá s väčším objemom, ale menšou gramážou sú ako snack ideálne z viacerých dôvodov. Môžete sa ich najesť do sýtosti, naplníte nimi žalúdok a nezaťažíte trávenie. Ak sú vašim problémom oči, čo by stále jedli, pochutnajte si na obilných extrudovaných (polystyrénových) chlebíkoch so syrom alebo vyskúšajte jednu z ich nespočetných príchutí. Vďaka vysokému obsahu komplexných sacharidov si v poobedňajšom útlme poradia aj s poklesom pracovnej koncentrácie.

Tekuté kalórie mi pri chudnutí neublížia, veď dobrý pitný režim je pri chudnutí dôležitý.
Káva latté, večerný drink v nádherných farbách alebo horúca čokoláda nahradia drobné zobkanie minimálne z hľadiska prijatých kalórií. Telo však niečo také za jedlo nepovažuje. Tým, že nápoje netreba prežúvať a že tráviacou sústavou prechádzajú rýchlejšie, nestačí mozog zaregistrovať pocit sýtosti, takže sa domáha ďalšej potravy. Ak máte rady sladké, pripravte si ovocný nápoj typu smoothie. Ovocný a jogurtový základ s kúskami drveného zabezpečia hutnejšie zloženie, takže nasýtite žalúdok aj mozog. A navyše sa zdravo osviežite.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist