Ako schudnúť ŽALÚDOČNÉ PROBLÉMY spôsobuje pri chudnutí nesprávne stravovanie.

14.08.2014 15:38

Žalúdok je dôležitý orgán v našom tele.  Je prvým vážnym spracovávateľom zjedenej stravy. Ako sa stravujete, taký máte žalúdok. Môžete ho mať plochý, ale i vydutý, môže byť zdravý, ale i postihnutý.

Pokiaľ žalúdok dobre nepracuje, živiny zo stravy sa nedostávajú do tela. V takomto prípade aj dobre zostavený jedálny lístok na chudnutie je k ničomu a následne môžete mať rôzne zdravotné problémy. Preto je potrebné starať sa o žalúdok, so zdravou tvorbou žalúdočnej kyseliny, tráviacich enzýmov a tým zabezpečiť kvalitnú funkčnosť celého tráviaceho traktu.

Steny  žalúdka tvoria dva typy buniek, jedny produkujú žalúdočne šťavy a druhé tvoria hlieny.

Za 24 hodín sa v žalúdku vytvoria zhruba dva litre kyslých žalúdočných štiav s obsahom kyseliny chlorovodíkovej, pepsínu a iných dôležitých látok. Problémy väčšinou spôsobuje  leptavý účinok kyseliny chlorovodíkovej a enzýmov žalúdočných štiav  alebo ich vysoká kyslosť.

So žalúdočnými problémami sa pri chudnutí stretli už mnohí. Príčinou žalúdočných problémov býva nesprávne zvolená diéta na chudnutie.

Pálením záhy často trpia budúce mamičky. V tehotenstve dochádza k zmene v hladine hormónov, ktoré spomaľujú proces trávenia a relaxujú svaly pažeráka. Napríklad kŕče pri menštruácii môže spôsobovať aj nadmerná  konzumácia paradajok alebo kečupu.
Chudnúci často nevedia, že niektoré potraviny môžu pri zvýšenej konzumácii spôsobovať určité stravovacie problémy.

Mlieko patrí medzi najväčšie zahlieňovače organizmu. Na čreve sa vytvorí film, a tak vstrebateľnosť vápnika a iných živín klesá. Jedine srvátka má vďaka svojmu zloženiu schopnosť vylúčiť z organizmu niektoré škodliviny,  ale mlieko z obchodnej siete túto schopnosť nemá. To sa týka aj zakysaných výrobkov.
Jednostranná strava, alebo jej drastické obmedzenie spôsobuje poškodenie stien žalúdka a ten reaguje kŕčmi a pocitom nevoľnosti už po dvoch dňoch nevhodne zvoleného diétneho režimu.

K zahlieňovaniu organizmu prispieva aj cukor a múka. Vo vytvorenom hlienovitom povlaku sa veľmi dobre darí všetkým patogénnym mikroorganizmom, hlavne plesniam. Napr. pleseň Candida albicas  má vysoko toxické výlučky – mykotoxíny, ktoré sa navonok prejavujú ako vetry. Dostávajú sa do tráviaceho traktu a poškodzujú obličky, pečeň, žlčník. Sú príčinou reumatizmu a chronických zápalov, hlavne čriev a žalúdka.
Ďalším problémom sú cysty na vaječníkoch. Tie získavajú  časté  konzumentky slaných syrov, hrčky v prsníkoch sa niekedy vytvárajú pri nadmernej konzumácii jogurtov.

Čo robiť na zmiernenie vysokej kyslosti v žalúdku.
Jedzte radšej menej a častejšie. Namiesto troch veľkých porcií radšej päť menších.

Počas jedenia a aspoň hodinu po ňom si nelíhajte. Radšej seďte alebo sa poprechádzajte. Cvičenie a iné fyzické aktivity začnite robiť až dve hodiny po jedle.

Dodržiavajte správnu životosprávu, dodávajte telu všetky potrebné živiny (bielkoviny, minerály, vitamíny, vlákninu,...).

Obmedzte pitie čiernej kávy, čierneho čaju, fajčenie, vylúčte mastné fritované jedlá, majonézy, údeniny a ťažko stráviteľné potraviny.

Nejedzte a nepite priveľmi horúce alebo príliš studené jedlá a nápoje.

Ako ďalšieho pomocníka môžete využiť zásaditú minerálnu vodu. Pomáha pri znižovaní  tvorby žalúdočnej kyseliny a úprave celkového prostredia v žalúdku. Taktiež dopĺňa pitný režim.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist