Jednoduché cviky, ktorými vytvarujete svoje problémové partie postavy aj v byte

08.10.2010 07:17

 Cviky, ktoré zmenia vaše problémové partie na výstavné partie
Ženy vždy hľadajú spôsob, ako zhodiť niečo z telesného tuku či spevniť určitú oblasť. Majú pre to dobrý dôvod: ženy typicky ukladajú väčšiu časť tuku pod pásom, pretože nosia deti, príroda im dáva tuk naviac ako energiu pre plod v priebehu tehotenstva.
Ani horná časť tela obvykle nie je taká, ako si predstavujú. Pre obidva prípady je tu riešenie: ak chcete vytvarovať svoje telo, používajte posilňovanie so záťažami. Mäkké ramená a beztvaré nohy potrebujú oživiť novými svalmi. Vynikajúcimi cvikmi, pri ktorých využívate odpor vlastného tela, sú drepy, výpady, kliky, zadné kliky medzi lavičkami, stúpanie cez dva schody. Tieto cviky sa hodia najmä v prípade, že nemáte prístup do posilovne alebo hodláte dosiahnuť výsledky tým najjednoduchším spôsobom. Ak vám tréner neurčí inak, tak robte 4 – 5 sérií po 15 – 20 opakovaniach a choďte za intenzitou.

Ruky, ktoré vyzerajú dobre v tričku bez rukávov
Ak máte príliš veľa tuku, nebude tieto svaly vidieť. Zbavte sa telesného tuku užívaním našich produktov. Jedzte zdravé jedlá, držte sa nízkotučných a neupravovaných jedál, ľubovoľných druhov mäsa, veľa zeleniny a ovocia. Rafinované cukry a saturované tuky obmedzte na minimum.
Vaše ruky sa vytvarujú tým, že pridáte na trup čistú svalovú hmotu. Skúste zvýšiť váhy a ubrať opakovania na 6-8, robte niekoľko sérií tricepsových extanzií a benčpresov úzkym hmatom pre tricepsy plus pestrý výber bicepsových zdvihov na bicepsy.

Štíhly pás
Spáľte kalórie. Samozrejme, kvôli vytvarovaniu a spevneniu brušných svalov robte cviky na brucho. Pokiaľ máte ideálne množstvo tuku, skúste sa kvôli vytvoreniu ilúzie štíhleho pásu zamerať na svaly hrudníka, chrbta a ramien. Dobrými cvikmi na rozšírenie ramien sú tlaky nad hlavu a upažovanie s jednoručnými činkami resp. s inou záťažou.

Ploché brucho
Zbavte sa opäť tuku. Na spevnenie brucha a zlepšenie držania tela používajte špecifické cviky. Na spodnú časť brucha používajte obrátené skracovačky: s nohami vo vzduchu zbaľujte panvu nad podlahu smerom k trupu. Potom skúste zdvíhanie nôh.
Zlé držanie tela a nahrbené ramená môžu tiež viesť k vyčnievajúcemu bruchu. Upažovanie v predklone posilňuje zadné deltové svaly a môže pôsobiť proti stuhnutým prsným svalom, teda vlastne zlepšuje postoj. Na pomoc vzpriamenej postave cvičte sťahovanie kladiek a veslovanie, potom tlaky nad hlavu.
Držanie tela môže vylepšiť strečing.

Štíhle boky

Spáľte prebytočný tuk a vytvarujte sedacie svaly, čím získate ilúziu štíhlych bokov. Pekne zaoblený zadok budujú cviky ako výpady za chôdze, obrátené výpady, výstupy so záťažou a drepy na rovnobežku stehien s podlahou.

Tvarované a pevné nohy

Činnosti ako beh do svahu, chôdza do schodov, jazda na kolieskových korčuliach alebo simulovaná jazda na stroji do kopca spaľujú kalórie a prepracovávajú sedacie svaly, harmstringy, kvadricepsy aj lýtka. Každú túto partiu rovnako trénujte v posilovni drepmi, tlakmi nohami, zakopávaním, výpadmi a výponmi na špičky.

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist