Schudnúť ako JEDÁLNY LÍSTOK a RADY na RÝCHLE CHUDNUTIE.

18.01.2018 16:16

Ako sa dá schudnúť čo najrýchlejšie niekoľko kíl za týždeň. Nikdy však neskúšajte rýchle chudnutie hladovkou, kilá sa vrátia a zhoršíte si metabolizmus. Ponúkame vám týždňový jedálny lístok na rýchle chudnutie, nedržte ho však dlhodobo. Keď chcete schudnúť rýchlo, nezabudnite na bielkoviny, vlákninu a pite veľa vody.

Zopár rád na chudnutie, ktoré vám pomôžu prekonať problémy pri dodržiavaní diétneho stravovacieho režimu.

  • Jesť, či nejesť pri chudnutí.  Samozrejme jesť. Žiadne drastické diéty nie sú vhodnou cestou, ako schudnúť. Možno vám váha ukáže vytúžené číslo, telo to však bude cítiť inak. Ak na to chcete ísť s rozumom, jedlo nevynechajte, výrazne ho však obmeňte. Jedzte pravidelne v malých porciách a dbajte na zdravšie potraviny s obsahom bielkovín, vláknin a vitamínov.
  • Ako pristúpiť k chúťkam na sladké. Ani to nie je problém, ktorý by vás mal pri zhadzovaní kíl zastaviť. Pulty obchodov ponúkajú množstvo chutných celozrnných produktov. A ak vaše srdce aj tak stále piští po obľúbenej čokoláde, dajte si horkú čokoládu. Kúsok kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa vám neublíži.
  • Bez dostatku tekutín neschudnete. Ak chcete schudnúť, rovnako múdro sa musíte postaviť aj k pitnému režimu. Pite veľa, ale hlavne zdravo. Úplne vynechajte sladené nápoje a v čo najväčšej miere ich nahraďte čistou pramenitou. Voda so sebou nesie aj tú veľkú výhodu, že čím viac pijete, tým ste menej hladní. Síce malé klamstvo pre žalúdok, pre vás však obrovská pomoc. Dostatok tekutín vám zlepší metabolizmus. Človek, ktorý chce schudnúť, by počas chudnutia mal vypiť až 4 deci vody na 10 kg svojej váhy.
  • Pohybujte sa, cvičte, spaľujte tuky. Ak už čo to o chudnutí viete, netreba pripomínať, že bez pohybu to nejde. Inak nebudete strácať tuk, ale svalovú hmotu. Keďže toto nie je vaším cieľom, každý deň si trochu zacvičte. Behania, pokojne si zacvičte doma pri obľúbenom seriáli alebo vytiahnite kamarátku do fitness centra. Hýbať sa treba, svaly v pohybe sa totiž po 20 minútach pustia do odbúravania nechcených tukov.

Týždňová diéta na chudnutie, pri ktorej schudnete 3 až 5 kíl.

  • Základom diéty je, že jete 5x denne: o 07:00, 10:00, 13:00, 16:00 a 19:00 hodine. Je to pomerne drastická diéta a preto ju nedoporučujem častejšie opakovať.
  • 1 deň: vypijeme každé 3 hodiny (spolu 5x) 2,5 dl mlieka.
  • 2. deň: o 07:00 biely jogurt, o 10:00 zjeme 150 g tvarohu, o 13:00 150 g chudého mäsa (desené, grilované), o 15:00 150 g surovej zeleniny, o 19:00 dve natvrdo uvarené vajcia.
  • 3. deň: o 07:00 biely jogurt, o 10:00 100 g chudého mäsa, o 13:00 chudú salámu (100 g) a kávu, o 16:00 100 g zeleniny, o 19:00 2,5 dl mlieka.
  • 4. deň: o 07:00 150 g ovocia, o 10:00 2,5 dl mlieka, o 13:00 100 g zeleniny a kávu, o 16:00 150 g zeleniny, o 19:00 100 g chudej salámy (morčacia, kuracia šunka).
  • 5. deň: o 07:00 dve natvrdo uvarené vajcia 100 g zeleniny, o 10:00 100 g ovocia, o 13:00 150 g tvarohu a kávu, o 16:00 100 g ovocia, o 19:00 100 g zeleniny a syra.
  • 6. deň: 07:00 100 g šunky, o 10:00 100 g ovocia, o 13:00 250 g tvarohu a kávu, o 16:00 100 g chudého mäsa, o 19:00 2,5 dl mlieka.
  • 7 deň: o 07:00 dve natvrdo uvarené vajcia, o 10:00 100 g ovocia, o 13:00 250 g tvarohu a kávu, o 16:00 100 g chudého mäsa, o 19:00 2,5 dl mlieka.
  • Dôležité je dodržiavať čas a poradie jedál.

Keď mávate chúťky na sladkosti, tak vám ponúkame rady na zdravšie dezerty.

  • 1. Tuk je nevyhnutný pre udržanie zdravia i postavy. Bohužiaľ, jeme ho príliš veľa a zlé druhy. Stužený tuk vo väčšine pečiva znižuje dobrý cholesterol, zatiaľ čo zvyšuje ten zlý. Zdrojom tuku je aj sója alebo tofu. Dnes už existujú chutné verzie sójovej zmrzliny, alebo polevy s pudingom. Ďalším zdrojom zdravého tuku sú orechy, mandle ako arašidy, kešu. Vo všetkých prípadoch si treba uvedomiť, že tuk má viac ako dvojnásobný počet kalórií ako bielkoviny a sacharidy.  
  • 2. Čokoláda má jednu z najúžasnejších chutí prírody. Obsahuje veľa zložitých flavonoidov.   Ak sa rozhodnete pre bohatú čokoládu vo vašom dezerte, oslaďte si ho tmavou čokoládou. Vyhnite sa mliečnej čokoláde a akýmkoľvek stuženým tukom, alebo bielej čokoláde, ktorá nie je nič iné ako kakaové maslo, cukor a vanilka.
  • 3. Biela múka je jednou z najhorších potravín, ktoré poznáme. Nemá žiadne živiny, prázdne sacharidy, napriek tomu sa najčastejšie používa na výrobu väčšiny tort, sušienok, pečiva a chleba. Pokiaľ sa to len trochu dá, nahraďte ju celozrnnými produktmi, kedykoľvek môžete, aj keď to bude len jedna šálka. Každé zrnko trochu prispeje k zlepšeniu vášho zdravia, pretože je veľkým zdrojom vlákniny a antioxidantov.
  • 4. Sladenie je problémom. Ovocný cukor je najpopulárnejšie sladidlo. Ale je mimoriadne kalorické. Cukralóza je nízkokalorické sladidlo, ktoré sa najviac podobá chuti cukru. Možno ho použiť na pečenie, na rozdiel od aspartamu nestráca úpravou chuť. Z hľadiska zdravia, najlepším zdrojom sladkosti v dezerte je ovocie. Plody sú bohaté na fruktózu, takže by mali byť konzumované s proteínmi, aby sa zabránilo rýchlemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Čo by ste mali jesť a čo nejesť ráno, keď chcete schudnúť.

  • Veľké raňajky neznižujú množstvo prijatej potravy pri obede a večeri, ale naopak zvyšujú celkový denný príjem kalórií.
  • 1. Raňajky by mali pokryť 20 % denného energetického príjmu, a mali by sa skladať z bielkovín a zložitých sacharidov. Pokiaľ si dáte guláš ešte z večera, budete sa musieť zvyšok dňa poriadne krotiť.
  • 2. Dobru voľbou nie je ani slanina či šunka so smaženými vajciami, ani párky či pašteky. Ani sladké pečivo. Ide o veľké množstvo tukov a cukru.
  • 3. Priveľmi vychladené nápoje  telo neosviežia a pôsobia v skutočnosti opačne. Ak máte potrebu sa ráno napiť niečoho studeného, lebo ste spali v prehriatej miestnosti, celí ste sa spotili a vysmädli, nemali by ste organizmu spôsobovať teplotný šok tým, že vypijete príliš ľadovú tekutinu.
  • 4. Nápoje by mali mať izbovú teplotu, rozhodne do nich nepridávajte ľad. Mierne vychladené alebo vlažné nápoje majú aj inú výhodu, šetria totiž aj váš žalúdok, navyše vám nehrozia črevné problémy, ktoré sa môžu po vypití ľadového nápoja objaviť veľmi rýchlo.
  • 5. Väčšina z nás preferuje v rannom zhone tyčinky pred tanierom s vločkami. Aj tu treba byť opatrní. Müsli tyčinky majú pomerne vysoký glykemický index, takže dodajú síce energiu, ale len nakrátko. Ak chcete byť sýty, dajte si radšej obyčajné vločky s mliekom. V ňom obsiahnuté bielkoviny vás spoľahlivo udržia fit a zdravých.

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov 

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist