Ako schudnúť Ako sa STRAVOVAŤ pri CVIČENÍ.

16.10.2014 01:47

Pokiaľ chcete cvičením úspešne schudnúť, zamerajte sa na pravidelnosť a vytrvalosť. Doporučujeme Vám cvičiť cca 60 minút, 2-4 krát v týždni, pri tepe srdca cca 70% Vášho maximálneho tepu, teda cca 115 – 145 krát za minútu.

Až 75% úspechu pri chudnutí tvorí zdravá strava a dostatočný pitný režim, cvičením spaľujte tuky a tvarujete si postavu.

Ideálne pri cvičení je do stravy zaradiť výživu obsahujúcu všetky zložky živín, hlavne bielkoviny, vitamíny, minerály a antioxidanty.

Ako sa stravovať pred a po cvičení.  Stáva sa vám, že ste sa rozhodli cvičiť a v žalúdku cítite takú ťažobu, že telo jednoducho nedokáže pracovať a zvládnuť ani jednoduché cviky? Aby sa vám také niečo už nikdy nestalo, musíte vhodne skombinovať stravu a cvičenie.

Cvičenie v ranných hodinách a stravovanie, raňajky by mali byť skromnejšie.
Pokiaľ chcete cvičiť ráno, musíte buď skoro vstať alebo raňajkovať skromne. Výdatné raňajky v podobe praženice, párkov, či inej kalorickej bomby si vyžadujú aspoň dvojhodinový odstup od cvičenia. Túto nevyhnutnú časovú hranicu neskrátite ani v prípade zdravšieho variantu raňajok v podobe  müsli s jogurtom. Čas na strávenie potravy musíte dodržať. Oveľa lepšie urobíte, keď deň začnete zdravo, ľahko a zároveň chutne. Vyberte si ovocie podľa svojej chuti a zjedzte ho približne za hrsť. Kombinovať môžete nanajvýš dva druhy. Nezaťažíte trávenie, no vďaka obsahu jednoduchých cukrov telu dodáte dostatok energie na športové aktivity. Odstup od takýchto raňajok by mal byť minimálne pol hodinu, najlepšie hodinu. Spotrebovanú energiu športom dopĺňajte najskôr tridsať minút po cvičení.

Popoludňajšie cvičenie a stravovanie, dodržte odstup v príjme jedla pred a po cvičení.
Taktiež platí dvojhodinový odstup od posledného veľkého jedla. Potrebné je najprv ukončiť tráviaci proces, nakoľko organizmus cvičením zaťažíte. Ak začnete cvičiť skôr ako po dvoch hodinách, tak nebudete vládať a žalúdku výrazne skomplikujete proces spracovávania stravy. Obed si v prípade popoludňajšieho cvičenia zvoľte energeticky výdatný, avšak zároveň ľahký. Takéto jedlo by malo pozostávať zo správnej kombinácie zdravých druhov potravín pripravených zdravým spôsobom. Nejedzte vyprážané, fritované ani inak nezdravo pripravené jedlá.

Po dobre odcvičenej hodinke svoje telo najskôr upokojte a až potom myslite na jedlo. Nehltajte ho rýchlo a bezhlavo hneď po cvičení. Obzvlášť opatrne pristupujte ku konzumácii, ak ste vykonávali vyčerpávajúcu aeróbnu činnosť. Počkajte si aspoň hodinku. Nezjete tak všetko, čo vám príde pod ruku a vaše orgány budú dostatočne pripravené na príjem novej potravy.

Večerné cvičenie a stravovanie, čas večere prispôsobte cvičeniu.

Pokiaľ cvičíte večer, večerajte skoro, teda minimálne dve hodiny pred cvičením. Ak sa vám to nedarí, tak radšej najneskôr hodinu pred cvičením skonzumujte niečo malé, odcvičte si  a najskôr hodinku po cvičení večerajte. Žiadne kalorické bomby, ale ľahké jedlo, rozhodne sa  na noc neprejedajte.

Aj po cvičení sa vystríhajte sladkostí.
Snaha oklamať žalúdok niečím sladkým nie je po tréningu dobrým riešením. Zasýtenie vydrží len krátky čas, prijaté cukry však na vašej postave zostanú. A potom sa aj tak najete. Rovnako nerozumným je i cvičenie s pocitom hladu, preto si svoj tréning naplánujte vždy tak, aby ste boli na energetickom vrchole po predchádzajúcej prijatej strave. Inými slovami, nikdy nechoďte cvičiť s prázdnym ani plným žalúdkom.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist