Ako schudnúť CELULITÍDA odkaz zlej životosprávy - ako ju zmierniť.

23.03.2014 01:54

Za vznik celulitídy je zodpovedný hormón estrogén, ktorý zmäkčuje podkožné tkanivové väzivo, ktoré sa potom pri nevhodnej životospráve, strave a pri nedostatku pohybu môže rozširovať.

Pri celulitíde je narušený prívod kyslíka a živín k podkožným tukovým bunkám, tukové bunky odumierajú. Hromadia sa a tvoria zhluky, čo na pokožke prejavuje ako tvorba hrbolčekov.

Celulitída postihuje prevažne ženy

Celulitída sa obmedzuje na časti tela, ako sú stehná,  zadok, brucho a boky. Kopčeky kože nemusia byť tvorené zbytočnými zásobami tuku, ale sú výsledkom zmien podkožného tukového väziva, v ktorom je zadržiavaná voda. 

Celulitída je progresívny, rozvíjajúci sa proces, ktorý postihuje aj štíhle osoby, u obéznych je výraznejšia. Je neovplyvniteľná redukčnou diétou.

Ako postupnými krokmi obmedzovať celulitídu. 

Len prísnym diétnym režimom pre zníženie hmotnosti sa nedá očakávať výrazná redukcia celulitídy, pretože hlavný problém je v kolagénnom väzive, ktoré obklopuje tukové bunky.

Neúčinná je aj liečba kozmetickými prípravkami vo forme krémov. Zo žiadneho kozmetického prípravku neprenikne účinná látka tak hlboko do podkožia, aby mohla príčiny a prejavy celulitídy ovplyvniť. Takýto spôsob liečby je nesprávny. Účinnejšia je kombinácia proticelulitických prípravkov a moderných kozmetických techník.

Odstrániť celulitídu nie je možné, pretože ide o telesnú vadu, ktorú môžeme len zastaviť alebo výrazne zmierniť. Jediné riešenie je v zmene životného štýlu

Na zmiernenie celulitídy pomáha :

  • pravidelná vyvážená strava a dostatočný prísun tekutín s dostatkom živín
  • zvýšenie pohybovej aktivity, ide o športy zaťažujúce svalstvo zadku, brucha a dolných končatín (rekreačný beh, plávanie, jazda na bicykli, tanec, skákanie cez švihadlo). športovať je treba 2 až 3 krát týždenne.
  •  aplikovaná lymfodrenáž a následná masáž sa musí vykonávať pravidelne a dlhodobo, aby došlo k odsunutiu odpadových látok z podkožia, zlepšeniu prekrvenia a podpore látkovej premeny.

Ak sa o celulitídu prestaneme starať, v určitom vekovom období dôjde k jej progresii.

Proticelulitické masáže pomáhajú v boji s celulitídou. 

Domáce masáže  sú to najmenšie, čo môžete pre postihnuté miesta urobiť. Sú výbornou prevenciou proti  celulitíde.  Prvým krokom je ranné striedavé sprchovanie studenou a teplou vodou. Začnite od chodidiel, postupujte po zadok a zasa nadol. Po nakrémovaní pokožku masírujte jemnými krúživými pohybmi. Vždy smerom k srdcu. Na masáž sú vhodné kefy, valčeky, rukavice. K liečebným a preventívnym metódam patrí aj lymfodrenáž v kozmetickom salóne a  tzv. elektrolipolýza. Sú to jemné ihly, ktoré sa zavedú do podkožného tkaniva. Sú napojené na elektrické zariadenie, pomocou ktorého preniká do poškodenej oblasti prúd. Ten priaznivo ovplyvňuje ochabnuté tkanivo a zvyšuje prekrvenie v ložiskách celulitídy. 

Pri zmierňovaní celulittídy môžete využiť aj tabletky.  
Vďaka tabletkám sa do tela dostávajú účinné látky, ktoré sa krvou dostanú priamo k poškodenému tkanivu. 
Najdôležitejšie pri redukcii celulitídy je správne stravovanie a pravidelné cvičenie.  
Celulitídy sa nezbavíte hneď po prvej masáži. Jej liečba je dlhodobá a komplexná. Preto popri návšteve kozmetických salónov si musíte nájsť v dennom harmonograme miesto na pravidelný pohyb. Aby sa účinok prejavil, mali by ste cvičiť pravidelne. Ideálne je 30 minút, 3-5 x  do týždňa. Plávanie, chôdza, ale aj joga, strečing, zvoľte si to, čo vám najväčším vyhovuje. Jedzte viac čerstvého ovocia a zeleniny a vyhýbajte sa veľkému množstvu alkoholu. Zabezpečte si najmä dostatočný príjem vitamínov C, E a B. Aj v boji s celulitídou je potrebný dostatočný príjem tekutín. Denne by to mali byť dva až tri litre.
Dá sa celulitída úplne vyliečiť?

Nevieme sa jej zbaviť úplne, ale dokážeme zabrániť jej zhoršovaniu a výrazne ovplyvniť vzhľad kože v postihnutej oblasti. Keď s ňou prestanete bojovať alebo priberiete, opäť sa prejaví. Je potrebné upraviť telesnú hmotnosť pomocou celkovej zmeny životného štýlu – správnou výživou s dostatkom proteínov-bielkovín a vitamínov, pitným režimom a dostatkom pohybu. V kombinácii s každodennými masážami sa podporí prekrvenie kože a aktivuje lymfatický systém a odplavovanie nahromadených toxínov. Efekt nenastupuje okamžite, vyžaduje si trpezlivosť, pravidelnosť a pevnú vôľu. 

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist