Ako schudnúť CHUTNÉ DIÉTNE RECEPTY na obed s RYBOU.
Keď hľadáte potraviny, ktoré vám pomôžu schudnúť, nemali by ste zabudnúť na ryby. Niektoré druhy rýb síce obsahujú vyššie množstvo tuku a energie, ale sú určite lepšou voľbou na chudnutie ako napríklad bravčové mäso. Ryby sú bohatým zdrojom kvalitných bielkovín, vitamínov B, A a D a minerálnych látok ako sú zinok a jód. Veľkou výhodou rýb v stravovaní sú OMEGA – 3 nenasýtené mastné kyseliny. Najlepším zdrojom Omega - 3 nenasýtených mastných kyselín sú práve morské ryby. Pri zostavovaní jedálneho lístka na chudnutie sú ryby vhodné práve pre nižší obsah kalórií, v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa sú najlepšou voľbou. Rybami môžete určite nahradiť napríklad bravčové alebo hovädzie mäso, ktorých kalorické hodnoty sú o poznanie vyššie. Dokonca aj tučnejšie druhy rýb, ako napríklad losos, makrela, tuniak či sleď majú lepšie výživové hodnoty ako iné druhy mäsa, dokážu vás plnohodnotne a vyvážene zasýtiť.
Recepty na jedlá s rybami.
Pangas so zeleninou v alobale
Postup receptu:
V hrnci povaríme mrazenú zeleninu, zalejeme ju vodou a pridáme trochu masla. Varíme približne 15 min, do mäkka, poprípade zalejeme vodou ak sa voda vyparí. Mrazené filety obalíme v múke, posypeme sušeným cesnakom (podľa chuti) a ešte grilovacie korenie dáme navrch (podľa chuti). Toto urobíme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu dáme olej a potom na panvicu dáme filety s trochou vody. Filety neotáčame, a navrchu ich pokoreníme provensalským korením. Varíme 15min, ku koncu som ich zaliala šťavou, ktorá mi ostala zo zeleniny a ešte chvíľu povarila. Na panvicu dáme trochu oleja a rozpálime panvicu, pridáme šálku kuskusu a pražíme 3-5min, nakoniec zalejem horúcou vodou a miešame a varíme 2-4 min. Všetko dáme na tanier.
Ryba pečená so zeleninou
Postup receptu:
Prichystáme si suroviny. Načistíme, nakrájame na kocky. Okoreníme, polejeme trochou oleja, premiešame a dáme piecť zhruba na 45minút na 200stupňoch.
Rybacie kelové závitky
Suroviny na 6 porcií:
- 200 g ryby
- 1 ks kel
- 200 g mrkva
- 1 KL bylinková soľ
- 100 g zeleninová zmes podľa chuti
- 100 g maslo
Postup receptu:
Rybu pokrájame na malé kúsky, zeleninu na drobno. Kel sparíme vo vriacej vode a oddelíme listy. Na každý kelový list položíme kúsok ryby, pridáme zeleninu a posypeme bylinkovou soľou príp. korením na rybu. Uzatvoríme špajľou a narobíme si aj zvyšné závitky. Poukladáme ich do zapekacej nádoby, poukladáme navrch maslo a zapekáme pri 180 C cca 30 minút. Podávame ako ľahkú večeru , napr aj s varenými zemiakmi alebo si zemiaky zapečieme rovno so závitkami.
Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte
Tuniaková nátierka so zeleninou
Postup receptu:
Papriku, uhorku a paradajky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Tiež cibuľu pokrájame nadrobno. Spolu dôkladne premiešame tuniaka, rastlinné maslo, horčicu a nakrájanú zeleninu. Podľa chutí osolíme a okoreníme.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)