Ako schudnúť Dajte si pozor, na CHUDNUTIE NESTAČÍ POČÍTAŤ KALÓRIE.

23.03.2014 08:17

Základom diéty na chudnutie je vydať viac energie ako prijmete, telo začne potom míňať energiu uloženú v tukových zásobách.

Nezačnite však otrocky počítať kalórie a prevažovať na gramy každé jedlo. Je to nielen časovo zničujúce, ale často vám to na vaše počudovanie môže zabrániť schudnúť.

Dajte si pozor na to, v akých potravinách sa nachádzajú vami konzumované kalórie.

Kalórie z rôznych druhov potravín ovplyvňujú organizmus a teda aj chudnutie rôznymi spôsobmi.

Inak organizmus spaľuje kalórie, obsiahnuté v tuku, inak kalórie z kuraciny, inak kalórie zo sladkostí a inak kalórie zo zeleniny alebo ovocia.

Uvedomte si, že na potraviny s vysokým obsahom bielkovín, napríklad v kuracine, potrebuje telo na strávenie - spracovanie takmer dvadsaťkrát toľko energie na strávenie tukov v slanine či klobáse.

Pri raňajkách bežne využívaný biely rožok alebo chlieb má síce približne rovnaké množstvo kalórií ako celozrnný rožok, ale je ďaleko väčším nepriateľom chudnutia. Príčinou je fakt, že vaše telo na strávenie bieleho rožka potrebuje ďaleko menej energie ako na strávenie celozrnného rožka.

Na spracovanie – strávenie sladkostí vaše telo nepotrebuje takmer žiadnu energiu, kalórie z nich sa ukladajú do tukových zásob.

Viac energie na strávenie si vyžadujú potraviny s vysokým obsahom vlákniny.

Varenie a všeobecne časovo dlhá tepelná úprava jedál robí jedlo ľahšie stráviteľným, čím sa znižuje energia, ktorú spotrebuje vaše telo na jeho spracovanie. Naučte sa pripravovať jedlo s kratšou tepelnou úpravou

Hrozbou pre vás sú aj jedlá z rýchleho občerstvenia, ktoré si nevyžadujú takmer žiadne kalórie na to, aby ich vaše telo strávilo.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist