Ako schudnúť JOJO EFEKT je daň za nesutále sa OPAKUJÚCE CHUDNUTIE.

14.08.2014 07:42

Jojo efekt je slovo, ktoré máta mnohých adeptov na chudnutie.

Jojo efekt v podobe návratu zhodených kíl je výsledkom rýchleho chudnutia, nezmyselného, často až drastického zníženia príjmu stravy. Ak ste schudnli príliš rýchlo, väčšinou ste neodstránili príčiny svojej nadváhy. Či ste už hladovali, nekompromisne diétovali, alebo vám dokonca odrezali tuk z brucha chirurgicky, je to jedno. Akonáhle sa neskôr začnete vracať ku svojmu pôvodnému stravovaniu, začnete opäť priberať.

Jojo efekt je zákonitosť v správaní sa ľudského organizmu.

Jojo efekt je jednoducho trest za neznalosť zákonitostí fungovania vášho organizmu. Neznalosť ani pri chudnutí neospravedlňuje. Ak sa snažíte drasticky schudnúť, časom zákonite priberiete.

Slovné spojenie jojo efekt chudnutia vzniklo podľa správania sa kedysi populárnej hračky zvanej jojo. Koliesko na niti raz klesá, raz stúpa. Rovnako klesá a stúpa aj váha ľudí, ktorí sa snažia chudnúť nesprávnym spôsobom.

U väčšiny ľudí s nadváhou je principiálne správne, že keď chcú schudnúť, musia pre svoje telo znížiť prísun energie, ktoré na svoju existenciu nutne potrebuje.

Pri nadmernom znížení príjmu kalórií vša telo túto situáciu vyhodnotí ako krízový stav. Začne spomaľovať metabolické procesy. Organizmus sa prepína do núdzového režimu, v ktorom energiou maximálne šetrí.

Po krátkom čase však každého chudnúceho človeka začne drastická diéta fyzicky i duševne ničiť. Začne sa stravovať menej prísne. No jeho je vyčerpaný organizmus je stále spomalený, na základe predchádzajúcich skúseností pracuje v úspornom režime.

Každá kalória, ktorú telo príjme navyše sa bude prednostne ukladať do telesných tukových zásob, veď zase môže nastať obdobie nedostatku. Je to bludný kruh. Človek aby nepribral, musíopäť diétovať. Pokiaľ diétuje, nezrýchli sa mu metabolizmus. A tak človek skôr, či neskôr začne zas priberať. Čím menej sa drží diétneho režimu, tým rýchlejšie idú kilá nahor. A to sa volá jojo efekt.

Ako sa pri chudnutí vyhnúť jojo efektu.

  • chudnúť by ste mali pomaly, a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie ku obezite. Netreba vám žiadne tabletky či prostriedky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do „poriadku“ svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zregenerovať.
  • začnite sa vo väčšej miere venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez pohybu si hmotnosť udržíte ťažšie. Po schudnutí sa pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.

Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie s hmotnosťou poškodzuje zdravie. Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali robiť stále ďalšie neúspešné pokusy schudnúť.

Nepokúšajte sa likvidovať svoj tuk nesprávnym chudnutím. Nejedzte tabletky "proti obezite". Váš nadbytočný tuk je dôsledok. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých tukov a sacharidov a budete v pohode. Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá životný štýl. Zmeňte ho. Nevhodný chudnutím len strácate čas, zdravie a peniaze.

Tu sa ZAREGISTRUJTE na CHUDNUTIE, 

ak nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist