Ako schudnúť KARFIOL - biely poklad na chudnutie.

17.09.2014 14:30

Keď si zostavujete jedálny lístok na chudnutie, začnite počas ktorejkoľvek časti dňa využívať karfiol.

Veľkou výhodou karfiolu je malé množstvo kalórií, je chutný, môžete si ho pripraviť ako predjedlo i ako súčasť hlavného jedla a polievok. Karfiol má dobrú sýtiacu schopnosť a živiny v ňom obsiahnuté pripravia váš organizmus na zdravé chudnutie a regeneráciu.

Karfiol je jednou z najvhodnejších potravín pre osoby, ktoré sa snažia schudnúť. Diétny je však len vtedy, keď si ho pripravíte vhodným spôsobom. Vyprážanie na oleji, v trojobale alebo zapekanie s údeninou nie je pri diétu vhodné.

Vďaka obsahu výživných látok preventívne pôsobí proti infekciám, znižuje krvný tlak a podporuje rast a obnovu buniek. Je vhodný aj pri obličkových problémoch a účinný pri tvorbe črevnej sliznice, navyše má aj močopudné účinky.

Karfiol má jemnú chuť a je ľahko stráviteľný. Obsahuje vitamín C, ale aj menšie množstvo vitamínov skupiny B a karotén. Je významným zdrojom vápnika, draslíka a fosforu.

Karfiol obsahuje len minimum tukov.

Energetická hodnota 100 g karfiolu je len 100 kJ.

Pri chudnutí zabudnite na vyprážaný karfiol s tatárskou omáčkou a zvoľte si iný diétnejší spôsob prípravy. Pri konzumácii nevynechávajte ani malé lístky, ktoré priliehajú k hlavičke, tie obsahujú ešte viac vitamínov a minerálov ako samotná hlávka. Výborne chutí krátko povarený - pri tejto príprave si zachová dostatočné množstvo vitamínu C.  

Čerstvý, surový karfiol výborne chutí aj v zeleninových šalátoch. Môžete ho tiež zapekať s inými druhmi zeleniny. Nezabudnite ani na karfiolovú polievku. Ak si pripravíte jedlá z karfiolu s cesnakom, rascou alebo koriandrom, vyhnete sa prípadnému nadúvaniu.

Pri úprave musíme karfiol dobre umyť - najlepšie je ho rozobrať na ružičky.

Pri varení zalievame karfiol vždy vriacou osolenou vodou, ktorú môžeme potom použiť napríklad na polievku. Karfiol nesmieme variť zbytočne dlho, lebo príliš zmäkne a stane sa príliš mazľavým a stráca farbu. Do vody na varenie karfiolu môžeme nakvapkať trochu citrónovej šťavy alebo octu, aby karfiol zostal biely.

Karfiol možno konzumovať aj surový ako prídavok do nátierok. Obľúbenými jedlami z tejto zeleniny sú napríklad karfiolové polievky, karfiol varený s maslom alebo omáčkami a karfiol zapekaný či smažený.

Hustý karfiol ponorte na chvíľu do osolenej vody, aby vyplával hmyz, ktorý v ňom môže byť ukrytý. Čo treba urobiť, aby sa karfiol rovnomerne uvaril? Stonky narežeme do kríža. Potom sú ružice i hlúb hotové zároveň.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

ak chcete MESAČNE SCHUDNÚŤ 5 a viac kíl BEZ HLADU

a nechcete opakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)

Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť, 

aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.

Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist