Ako schudnúť Prečo a ako môžete pri CHUDNUTÍ využiť aj HROZNO.

10.03.2014 17:55

Ovocie patrí medzi hlavné zložky zdravej a racionálne výživy. Hrozno je jedno z najzdravších druhov ovocia vôbec. Čerstvé hrozno obsahuje až 80 percent vody, 20 percent jednoduchého ovocného a hroznového cukru, 1 percento rozpustnej vlákniny a celý rad vzácnych rastlinných látok. V 100 gramoch hrozna prijmete len okolo 60 kalórií. Draslík z hrozna ovplyvňuje výmenu vody v tele, stimuluje činnosť obličiek a podporuje chudnutie. Kremík v hrozne je pomocníkom v boji proti celulitíde. Za sladkosťou hrozna stojí vysoký podiel cukrov, vďaka čomu hrozno funguje ako spoľahlivá a rýchla energetická vzpruha, keď organizmus bojuje s vyčerpanosťou. Vláknina v hroznových šupkách podporuje činnosť čriev a zbaví vás zápchy. Hrozno omladzuje, znižuje cholesterol, chráni cievy.

Účinky hrozna na zdravie človeka a na chudnutie. 

Všetky sorty hrozna patria k najzdravším druhom ovocia. Hrozno obsahuje napríklad kyselinu listovú, farbivá a minerálne látky a stopové prvky. Z minerálnych látok má najvyššie zastúpenie draslík, ktorý pomáha organizmu nielen pri odstraňovaní odpadových látok, riadení srdcového rytmu, ale pomáha nám aj jasne myslieť. Vlákniny, ktoré sú v šupkách hrozna, podporujú činnosť čriev. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Hrozno regeneruje vrchnú časť pokožky, zmierňuje stavy pri žlčových a obličkových kameňoch. Dodáva množstvo antioxidantov. Šťava sa používa pri liečení chorôb, ktoré vznikajú hromadením toxínov v tele. Pôsobí močopudne a žlčopudne, mierne preháňa. Keďže má hrozno močopudný účinok, pomáha z tela vyplavovať škodlivé látky. Znižuje kyslosť žalúdočných štiav.

Hrozno môžeme v surovom stave použiť pri príprave šalátov, na spestrenie studených mís či jednohubiek, najmä syrových. Kombinácia rokfortu a bobule hrozna je naozaj vynikajúca. Základným pravidlom, či už pri konzumácii hrozna alebo jeho spracovaní, je mať kvalitný zdroj. Treba kupovať strapce čerstvé a neprezreté, v strednej veľkosti, s pevnou šupkou a so šťavnatou a mäsitou dužinou.

Šupky z hrozna nevyhadzujte, obsahujú nestráviteľnú vlákninu, pektíny, farbivá a triesloviny, ktoré podporujú trávenie. Už 30 gramová denná dávka hrozna dokáže zrýchliť trávenie. Jadierka nevypľúvajte, okrem trieslovín sa v nich nachádzajú kvalitné tuky. Hroznový cukor rýchlo zaženie hlad a okamžite dodá telu energiu, preto pomáha pri únave, vyčerpanosti a strese. Nočný hlad zaženieme 100-200 g hrozna.

Hrozienka nie sú iba pochúťka. Majú vysoký obsah cukrov, preto sú vhodné pre turistov a športovcov. Pre deti sú zdravou maškrtou, pretože obsahujú ľahko stráviteľné cukry, vitamíny a minerálne látky. Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist