Ako schudnúť Prečo využiť KURACINU na chudnutie, RECEPTY z kuraciny.

23.04.2016 01:14

Kuracie mäso obsahuje z jednotlivých druhov mäsa menej tuku. Okrem nasýteného tuku obsahuje aj nenasýtené mastné kyseliny (dobré tuky).

Ak kuracinu zbavíte kože, získate ľahké jedlo, ktorého môžete zjesť viac a nestučniete. Najvhodnejšie na chudnutie sú  kuracie prsia (100 gramov kuracích pŕs bez kože má okolo 120 kcal).

Základný nedostatok pri diétnom režime je, že chudnúca osoba začne jesť výrazne menej ako potrebuje, a tak oslabí svoj organizmus aj o dostatočný prísun bielkovín.

Schudnúť môžete aj pri rozumnej a vhodnej konzumácii mäsa a mäsových výrobkov. Z jednotlivých druhov mäsa je vzhľadom na zloženie, obsah kalórií a rýchly spôsob prípravy najvhodnejšie kuracie mäso.

Dostatok bielkovín v strave pomáha zlepšiť metabolizmus.

Bielkoviny sú k správnemu a účinnému chudnutiu potrebné. Ku spaľovaniu kalórií dochádza vo svaloch a tie ku svojej činnosti potrebujú práve bielkoviny.  

Bielkoviny sú jednou zo základných živín a ich zdrojom je hlavne mäso. 

Bielkoviny majú pri chudnutí vynikajúcu výhodu v tom, že z jednotlivých živín majú najväčšiu sýtiacu schopnosť. Stačí zjesť menšiu porciu jedla a nebudete hladný, budete chudnúť.

Kuracie stehná sú síce šťavnatejšie ako prsia, ale obsahujú viac tuku. Nemusíte sa im vyhýbať, ale jedzte ich menej.

Iné časti kuraťa sú príliš prepojené s kožou a tukom, preto ich pri chudnutí radšej vynechajte.

Energetickú výdatnosť kuraciny vo veľkej miere ovplyvňuje kuchynská úprava.

Pri chudnutí je vhodné pripravovať kuracie mäso varením, dusením alebo pečením vo fólii.

Pri tepelnej úprave nie je potrebné ku kuraciemu mäsu pridávať žiadny tuk, pretože mäso, aj to najchudšie, určité množstvo tuku vždy obsahuje.

Morčacie mäso je ešte výhodnejšie, ako kuracie. Obsahuje zanedbateľné množstvo tuku, okolo dvoch percent. Naproti tomu kačky a husi sú tučnejšie a pri chudnutí ich radšej nejedzte.

Kalorické a výživové hodnoty kuracieho mäsa a výrobkov z neho.

Druh kuracieho mäsa

váha (g)

bielkoviny (g)

sacharidy (g)

tuky (g)

Kcal

Kura pečené -

100

12,6

1,1

3,2

86

kurací rezeň zo syrom

100

37,0

4,0

32,0

449

kuracia (hydinová)  pašteka -

100

19

1,2

22,7

280

kuracia (hydinová) tlačenka -

100

18,5

0,2

11,9

174

kuracie (hydinové) párky lahôdkové -

100

13,9

1,6

19,2

245

Kuracie prsia -

100

18,9

0,3

1,0

87

kuracie prsia s kožou

100

22,2

0,1

6,2

145

kuracie rezne

100

18,9

0,3

0,6

87

Kurča, kuracie stehno -

100

20,0

0,4

7,0

137

Diétne ŠALÁTY z KURACIEHO MÄSA  - RECEPTY.

Kurací šalát so špargľou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

500 g špargle, 250 g kuracích pŕs, 30 g masla, 2 stopky stopkového zeleru, 200 g šampiňónov, 200 g polotvrdého syra, 150 g koktailových paradajok, mango, jablko, cukor, 9 PL olivového oleja, 4 PL vínneho octu, 2 PL pikantnej horčice, mleté čierne korenie, soľ, hlávka zeleného kučeravého šalátu

Postup

Špargľu ošúpeme, pokrájame a varíme asi 15 min. v osolenej vode s maslom a štipkou cukru. Kuracie prsia umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 PL rozohriateho oleja do zlatista a nakrájame na plátky. Umytý zeler nakrájame na rezančeky. Šampiňóny nakrájame na plátky a opečieme. Syr nakrájame na kocky. Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame. Paradajky rozpolíme. Šalát potrháme na malé kúsky. Všetky suroviny spolu zmiešame. Zvyšný olej rozmiešame s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom. Zálievkou polejeme šalát.

Kurací šalát s brokolicou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

400 g brokolice, 130 g cestovín, 350 g kuracích pŕs, 2,5 dl jogurtu, 2,5 dl mlieka, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olivovým olejom. Scedíme a necháme vychladnúť. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Kuracie mäso osolíme, okoreníme, upečieme vo vyhriatej rúre a pokrájame na väčšie kúsky. Všetko preložíme do misy a zalejeme zálievkou z jogurtu vymiešanej s mliekom, ochutíme soľou a korením. Premiešame, vychladíme a podávame.

Kurací šalát s brokolicou a vajcom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

400 g brokolice, 300 g kuracieho mäsa, 3 vajcia, ocot, horčica, rastlinný olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Brokolicu obaríme, mäso nakrájame na malé kúsky, osmažíme na panvici a zmiešame s brokolicou a natvrdo uvarenými nakrájaným vajcom. Zalejeme zálievkou z oleja, octu a horčice. Osolíme, okoreníme a podávame s chlebom, alebo toastami.

Kurací šalát  s kvasenými uhorkami

Suroviny a ingrediencie

500 g kuracích pŕsi, 200 g šampiňónov, 400 g zeleru (buľva), 100 g kvasených uhoriek, 4 PL majonézy, 2 PL strúhanýého chrenu, worcesterská omáčka, cukor, citrón, soľ

Postup

Zeler, kuracie mäso a šampiňóny pokrájame na tenké rezance a každé osobitne krátko povaríme v osolenej vode. Na rezance pokrájame aj uhorky a všetko spolu premiešame. Majonézu zmiešame s citrónovou šťavou, chrenom, soľou, cukrom a worcesterskou omáčkou. Zalejeme ňou zmes a necháme v chlade odstáť aspoň 20 minút.

Kurací šalát s krevetami

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

4 kuracie prsia, pór, 4 pomaranče, 100 g kreviet, 100 g šampiňónov, 2 paradajky, 2 dl nízkotučného bieleho jogurtu, pomarančová šťava, 1 dl pomarančového likéru, mleté čierne korenie, soľ, medovka

Postup

Pór pokrájame na tenké kolieska, oblanšírujeme a necháme vychladnúť. Pomaranče očistíme a rozdelíme na mesiačiky, kuracie prsia pokrájame na malé kocky, krevety opláchneme a necháme odkvapkať. Šampiňóny pokrájame na plátky, olúpané paradajky na kocky. Suroviny osolíme, okoreníme a premiešame v mise. Zalejeme zálievkou z jogurtu vymiešaného s pomarančovou šťavou, vínnym octom, kečupom a pomarančovým likérom. Podávame v širokých koktailových pohároch na stopke ozdobený lístkami medovky.

Kurací šalát s ananásom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

250 g hydinového mäsa, 250 g ananásového melóna, 2 menšie paradajky, 2 menšie zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL strúhaného chrenu, 2,5 dl majolky, 2 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme, olúpeme a nakrájame na rezance. Mäso uvaríme, vykostíme, zbavíme kože a vychladnuté nakrájame na kocky. Melón olúpeme a krátko sparíme v okyslenej vode, potom nakrájame na rezance spolu s paradajkami a hlávkovým šalátom. Pridáme pokrájané zemiaky, ochutíme strúhaným chrenom a ostatnými prísadami. Nakoniec vmiešame majolku.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist