Ako schudnúť RECEPTY na ŠALÁTY z KURACIEHO MÄSA.

20.11.2013 00:52

Keď chcete schudnúť, musíte jesť pravidelne dostatok bielkovín. Bielkoviny majú pri chudnutí vynikajúcu výhodu v tom, že z jednotlivých živín majú najväčšiu sýtiacu schopnosť. Stačí zjesť menšiu porciu jedla a nebudete hladný, budete chudnúť. Zároveň vám dostatok bielkovín v strave pomôže zlepšiť metabolizmus. Z jednotlivých druhov mäsa je aj vzhľadom na cenovú dostupnosť a rýchly spôsob prípravy najvhodnejšie kuracie mäso. Z kuraciny si dokážete pripraviť veľké množstvo šalátov, ktoré vám poslúžia aj ako hlavné jedlo a sýta a kaloricky vhodná večera.

RECEPTY na ŠALÁTY z KURACIEHO MÄSA.

Kurací šalát so špargľou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

500 g špargle, 250 g kuracích pŕs, 30 g masla, 2 stopky stopkového zeleru, 200 g šampiňónov, 200 g polotvrdého syra, 150 g koktailových paradajok, mango, jablko, cukor, 9 PL olivového oleja, 4 PL vínneho octu, 2 PL pikantnej horčice, mleté čierne korenie, soľ, hlávka zeleného kučeravého šalátu

Postup

Špargľu ošúpeme, pokrájame a varíme asi 15 min. v osolenej vode s maslom a štipkou cukru. Kuracie prsia umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 PL rozohriateho oleja do zlatista a nakrájame na plátky. Umytý zeler nakrájame na rezančeky. Šampiňóny nakrájame na plátky a opečieme. Syr nakrájame na kocky. Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame. Paradajky rozpolíme. Šalát potrháme na malé kúsky. Všetky suroviny spolu zmiešame. Zvyšný olej rozmiešame s octom, horčicou, soľou, korením a cukrom. Zálievkou polejeme šalát.

Kurací šalát s brokolicou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

400 g brokolice, 130 g cestovín, 350 g kuracích pŕs, 2,5 dl jogurtu, 2,5 dl mlieka, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode s olivovým olejom. Scedíme a necháme vychladnúť. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Kuracie mäso osolíme, okoreníme, upečieme vo vyhriatej rúre a pokrájame na väčšie kúsky. Všetko preložíme do misy a zalejeme zálievkou z jogurtu vymiešanej s mliekom, ochutíme soľou a korením. Premiešame, vychladíme a podávame.

Kurací šalát s brokolicou a vajcom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

400 g brokolice, 300 g kuracieho mäsa, 3 vajcia, ocot, horčica, rastlinný olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Brokolicu obaríme, mäso nakrájame na malé kúsky, osmažíme na panvici a zmiešame s brokolicou a natvrdo uvarenými nakrájaným vajcom. Zalejeme zálievkou z oleja, octu a horčice. Osolíme, okoreníme a podávame s chlebom, alebo toastami.

Kurací šalát  s kvasenými uhorkami

Suroviny a ingrediencie

500 g kuracích pŕsi, 200 g šampiňónov, 400 g zeleru (buľva), 100 g kvasených uhoriek, 4 PL majonézy, 2 PL strúhanýého chrenu, worcesterská omáčka, cukor, citrón, soľ

Postup

Zeler, kuracie mäso a šampiňóny pokrájame na tenké rezance a každé osobitne krátko povaríme v osolenej vode. Na rezance pokrájame aj uhorky a všetko spolu premiešame. Majonézu zmiešame s citrónovou šťavou, chrenom, soľou, cukrom a worcesterskou omáčkou. Zalejeme ňou zmes a necháme v chlade odstáť aspoň 20 minút.

Kurací šalát s krevetami

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

4 kuracie prsia, pór, 4 pomaranče, 100 g kreviet, 100 g šampiňónov, 2 paradajky, 2 dl nízkotučného bieleho jogurtu, pomarančová šťava, 1 dl pomarančového likéru, mleté čierne korenie, soľ, medovka

Postup

Pór pokrájame na tenké kolieska, oblanšírujeme a necháme vychladnúť. Pomaranče očistíme a rozdelíme na mesiačiky, kuracie prsia pokrájame na malé kocky, krevety opláchneme a necháme odkvapkať. Šampiňóny pokrájame na plátky, olúpané paradajky na kocky. Suroviny osolíme, okoreníme a premiešame v mise. Zalejeme zálievkou z jogurtu vymiešaného s pomarančovou šťavou, vínnym octom, kečupom a pomarančovým likérom. Podávame v širokých koktailových pohároch na stopke ozdobený lístkami medovky.

Kurací šalát s ananásom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

250 g hydinového mäsa, 250 g ananásového melóna, 2 menšie paradajky, 2 menšie zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL strúhaného chrenu, 2,5 dl majolky, 2 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme, olúpeme a nakrájame na rezance. Mäso uvaríme, vykostíme, zbavíme kože a vychladnuté nakrájame na kocky. Melón olúpeme a krátko sparíme v okyslenej vode, potom nakrájame na rezance spolu s paradajkami a hlávkovým šalátom. Pridáme pokrájané zemiaky, ochutíme strúhaným chrenom a ostatnými prísadami. Nakoniec vmiešame majolku.

Kurací šalát s olivami

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

100 g vykôstkovaných čiernych olív, 250 g mäsa z kuracích pŕs, 3 PL rastlinného oleja, 4 PL olivového oleja, 4 PL pomarančovej šťavy, 3 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu

Postup

Hlávkový šalát rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré umyjeme, osušíme utierkou, natrháme na menšie kúsky a vložíme do hlbšej misy. Na marinádu zmiešame olej, pomarančovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie. Marinádu nalejeme na šalát, zľahka premiešame a na pár minút odložíme do chladu. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na rezančeky, osolíme a prudko opečieme na oleji. Na vychladený šalát poukladáme pečené kuracie mäso, pridáme olivy a podávame.

Kurací šalát s ryžou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

200 g uvarenej ryže, 2 PL oleja, cibuľa, 150 g čerstvých aleboebo 15 g sušených húb, 150 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 1 PL sójovej omáčky, 1 ČL medu, mletý ďumbier, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, bazalka a pod.

Postup

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme očistené a na plátky nakrájané huby, osolíme a zakryté podusíme domäkka. Kuracie mäso oberieme z kostí a nakrájame na rezance. V miske alebo šálke premiešame sójovú omáčku s olejom, soľou, medom a ďumbierom. Do ryže vmiešame vychladnuté huby, mäso a napokon zálievku. Vychladíme a podávame posypané nasekanými vňaťami.

Kurací šalát s ovsom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

200 g ovsa, 250 g kuracích pŕs, 200 g paradajok, 2 jablká, 100 g sójovej majonézy, 1 dl smotany na varenie, citrónová šťava, cukor, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup

Prebratý a prepláchnutý ovos zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky posolíme a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Necháme vychladnúť, potom vmiešame do vychladnutého ovsa. Paradajky a jablká olúpeme, zbavíme semenníkov a pokrájame na kocky. Pridáme k ovsu s kuracinou, okoreníme čiernym korením a premiešame. Majonézu rozmiešame so smotanou, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou, nalejeme na ovos, zľahka premiešame a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Necháme vychladiť a podávame.

Šalát z kurčaťa so zelerom a orechmi

2 porcie

Suroviny a ingrediencie

300 g kurčaťa, 60 g zeleru (buľva), 2,5 dl bieleho jogurtu, olivový olej, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ, 20 g jadier vlašských orechov, 1 ČL worcesterskej omáčky, petržlenová vňať, mleté biele korenie, soľ

Postup

Kuracie mäso vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. K takmer dovarenému kurčaťu pridáme zeler, dovaríme a vychladíme. Kurča zbavíme kože, vykostíme a  spolu s uvareným zelerom nakrájame na rezance. Z bieleho jogurtu ušľahaného s olejom, worcesterskou omáčkou, soľou, mletým bielym korením a citrónovou šťavou urobíme zálievku, do ktorej vmiešame nakrájané kurča, zeler a nasekané jadrá orechov. Necháme v chlade odležať. Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou.

Šalát s pečeným hydinovým mäsom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

250 g pečeného hydinového mäsa, 3 jablká, 50 g zeleru (buľva), 1 PL oleja, 1 PL horčice, 1 PL octu, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Vychladnuté mäso vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na rezance. Zeler nastrúhame, olúpané a jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na kocky, všetko zmiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a zalejeme nálevom z octu, horčice, oleja, mletého čierneho korenia a soli.

Šalát s hydinovým mäsom a zemiakmi

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

250 g hydinového mäsa (pečené, varené), 2 zemiaky, 2 mrkvy, 2 sterilizované uhorky, cibuľa, 3 vajcia, 2 PL bieleho jogurtu, 1 dl oleja, ocot, 2 PL kečupu, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Vajcia uvaríme, necháme ochladiť a olúpeme. Mäso pokrájame na malé kúsky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a uhorky. Vajcia pokrájame na malé kocky a pridáme do zmesi. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme kečupom, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, pokvapkáme olejom, premiešame a dáme do chladu odležať. Pred podávaním vmiešame jogurt.

Šalát s hydinovým mäsom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

600 g morčacích alebo kuracích pŕs, 1 – 2 čakanky, 2 paradajky, 4 vajcia, olivový olej, slnečnicový olej na vyprážanie, 2 PL vínneho octu, citrónová šťava, 1 PL sójovej omáčky, hlávka šalátu

Postup

Šalátové listy opláchneme, necháme odkvapkať a natrháme na kúsky. Natvrdo uvarené vychladené vajcia a ošúpané paradajky zbavené jadrovníkov nakrájame na osminky. Morčacie alebo kuracie prsia nakrájame na rezance a dozlatista opečieme na oleji. Natrhané listy šalátov a mäso naukladáme na taniere a zalejeme zálievkou z octu, sójovej omáčky a citrónovej šťavy ochutenou soľou, mletým čiernym korením, štipkou cukru a trochou olivového oleja. Ozdobíme osminkami vajec a podávame.

Sladký kurací šalát

Suroviny a ingrediencie

kurča, 1 PL dijonskej horčice, 3 kyslé uhorky, 100 – 150 g majonézy, 2 PL sladkej čili omáčky, 2,5 dl bieleho jogurtu alebo kyslej pochúťkovej smotany, karí korenie, 1 PL balzamikového octu, olivy, sleďové rezy, mandarínkový kompót, čierne korenie mleté, soľ, kučeravá petržlenová vňať

Postup

Kurča uvaríme domäkka, necháme vychladnúť, oberieme a mäso okrem kožky nakrájame nadrobno. Pridáme majonézu, nadrobno nakrájané mandarínky, kyslé uhorky, 1 PL dijonskej horčice a posekanú zelenú vňať cibuľky. Všetko riadne premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, karí a čajovú lyžičku balzamikového octu. Podávame na opečenom toastovom chlebe, ozdobené kučeravou petržlenovou vňaťou a polovicami olív so sardelou, alebo v miskách ozdobených listovým šalátom a toastami ako prílohou.

Kurací šalát s hráškom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

250 g pečeného kuracieho mäsa, 180 g ryže, 150 g sterilizovaného hrášku, 3 PL panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, 4 listy hlávkového šalátu, 2 stopky stopkového zeleru

Postup

Ryžu uvaríme domäkka a ešte zahorúca do nej dáme citrónovú šťavu, olej, korenia a zľahka potrasieme. Hrášok zlejeme a necháme odkvapkať. Mäso a zeler nakrájame na rezančeky a spolu s odkvapkaným hráškom pridáme k ryži. Zakryté pokrievkou necháme odpočinúť. Podávame na šalátových listoch.

Kurací šalát s kapiou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

Kurča (1 500 g), 100 g sterilizovaného hrášku, 2 kapie v oleji, pór, 2 PL worcesterskej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL ochucovadla (Vegeta ap.), vínny ocot, 1 ČL cukru, olej, soľ, 2 dl vody

Postup

Kurča uvaríme v tlakovom hrnci v malom množstve vody. Po vychladnutí odstránime kožu,  vykostíme a mäso nakrájame na malé kúsky. K mäsu primiešame najemno nakrájaný pór, kapiu a hrášok. Z worcesterskej a sójovej omáčky, ochucovadla, cukru, soli, oleja a octu pripravíme zálievku, ktorou zalejeme mäso so zeleninou. Necháme v chladničke odstáť. Podávame s bielym pečivom.

Kurací šalát s kaparami

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

300 g kuracieho mäsa (pečené alebo varené), 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sterilizovaného hrášku, 30 g zeler (buľva), 1 dl majonézy, 1 PL kapár, citrón, worcesterská omáčka, mleté čierne korenie, soľ, hlávka zeleného šalátu, petržlenová vňať, pažítka

Postup

Mäso pokrájame na malé kúsky, pridáme hrášok, pokrájaný zeler, šampiňóny, pažítku a kapary. Zalejeme majonézou rozriedenou citrónovou šťavou, ochutíme worcesterskou omáčkou, korením, osolíme, zľahka premiešame a necháme stáť aspoň 2 hodiny v chlade. Podávame s pečivom ako ľahké studené jedlo.

Kurací šalát so šampiňónmi

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

500 g kuracích pŕs, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 2 PL sterilizovaného hrášku, 2 PL majonézy, šľahačka, citrónová šťava, kečup, brandy, mleté biele korenie, soľ, kôpor, hlávkový šalát

Postup

Kuracie prsia osolíme, orestujeme, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Po vychladnutí nakrájame na malé kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu marinovať. Potom pridáme plátky sterilizovaných šampiňónov a odkvapkaný sterilizovaný hrášok. Do majonézy zľahka vmiešame šľahačku, brandy, šťavu z dusenia mäsa, posekaný kôpor, kečup a mleté čierne korenie. Všetko jemne premiešame a podľa potreby dochutíme.  Šalát aranžujeme do misiek alebo pohárov vyložených listom hlávkového šalátu a posypaný nasekanými bylinkami.

Kurací karí šalát

Suroviny a ingrediencie

kurča, čínska kapusta, cesnak, karí dressing, chlieb

Postup

Kurča upečieme, vykostíme a mäso pokrájame na kocky. Na malé kocky nakrájame kapustný hlúbik, pridáme mäso, zalejeme dressingom, premiešame a necháme na chladnom mieste odležať. Chlieb opečieme, výdatne ocesnakujeme, pokrájame na malé kocky, ktoré teplé vmiešame do odležanej zmesi.

Avokádový šalát s kuracinou

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

2 avokáda, 2 červené cibule, 2 šalátové uhorky, 2 citróny, 300 g kuracích pŕs, 6 PL olivového oleja, maslo, mleté čierne korenie, soľ, bylinky (petržlenová vňať, kôpor)

Postup

V miske vyšľaháme olej so šťavou z dvoch citrónov, soľou a s čerstvo zomletým čiernym korením. Nakoniec primiešame nadrobno nasekané bylinky. Kuracie prsia nakrájame na drobné rezance alebo kocky, posolíme a opečieme na rozohriatom oleji. Do šalátovej misy nakrájame na polkolieska červenú cibuľu a na tenké rezance nakrájanú uhorku. Pridáme vychladnuté opečené kuracie prsia, prilejeme polovicu dressingu a premiešame. Avokáda prekrojíme po dĺžke, vyberieme jadrá, dužinuvylúpneme lyžicou a pokrájame na tenké prúžky. Opatrne ich navlhčíme zvyšným dressingom a zľahka vmiešame do šalátu. Na tanieroch môžeme posypať nastrúhanou citrónovou kôrou. Chemicky ošetrené citróny dobre odrhneme pod tečúcou vodou.

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

400 g cestovín, 500 g kuracích pŕs, čínskej kapusty, 2,5 dl majonézy, 2,5 dl bieleho jogurtu, karí korenie, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode "al dente" a scedíme. Mäso umyjeme, nakrájame na rezance a dáme podusiť. Osolíme, pridáme trošku papriky, mletého čierneho a karí korenia. Dusíme aspoň 20 min., kým mäso nezmäkne. Kapustu umyjeme a nakrájame. Spolu s cestovinami dáme do väčšej misy. Pridáme majonézu, biely jogurt a dusené mäso. Všetko spolu premiešame a podľa chuti dokoreníme. Môžeme ihneď podávať alebo necháme odstáť. Skladujeme na chladnom mieste.

 

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist