Ako schudnúť Základné príčiny NEÚSPECHU NEVHODNÝCH a OPAKOVANÝCH DIÉT.

12.04.2014 00:01

Diéty majú pre väčšinu chudnúcich jednu spoločnú vlastnosť, sú to jednorazové akcie na dosiahnutie cieľa, schudnúť čo najrýchlejšie a čo najjednoduchšie.

Nesprávne poňaté diéty na chudnutie často bývajú stravovacím extrémom, nevydržíte ich držať dlho a už určite nie po ukončení chudnutia.

Diétu väčšina chudnúcich začne v nádeji, že to nejaký ten mesiac vydrží a zlepší si postavu. Vidina, že po diéte sa vrátite k predchádzajúcemu stravovaciemu normálu, je však ten najhorší nápad, pretože aj keby ste naozaj schudli, po ukončení diéty zakrátko budete na pôvodnej váhe. Väčšinou skôr na vyššej.

Kolísanie s telesnou hmotnosťou a opakovanie diét škodí zdraviu, metabolizmu a postave. Neexperimentujte a neskúšajte stále nové diéty – organizmu prospieva stabilita, nie časté zmeny váhy.

Najmenším zlom diét je to, že jednoducho stratíte čas a trpezlivosť. Vytrpíte si napríklad mesiac ryžovej diéty, pár dní sa radujete z nejakých zhodených kíl a o dva mesiace máte nazad svoju starú hmotnosť. A vinou diéty máte aj o niečo pomalší metabolizmus, tučniete ešte rýchlejšie, ako pred diétou. Ďalšie chudnutie bude vždy ťažšie, ako predchádzajúce. A priberať budete rýchlejšie, ako po predchádzajúcom neúspešnom chudnutí.

Jednou zo základných chýb, ktorej sa dopúšťajú ľudia v snahe schudnúť väčšinou je, že si nasadia až príliš drastickú a nevyváženú diétu. Základným princípom fungovania väčšiny diét je, že musíte podstatne menej jesť, čiže prijať menej kalórií, ako telo za deň spáli. Pokiaľ však bol človek zvyknutý na svoj denný príjem potravy a dôjde k drastickému zníženiu energie, znamená to obrovský stres pre organizmus chudnúceho.

Diéty zlyhávajú v mnohých prípadoch z toho dôvodu, že zakazujú prakticky všetky jedlá ktoré mal človek rád a na ktoré sa vždy tešil. Namiesto toho nútia chudnúceho jesť jednotvárne, často až nechutné jedlá.

Musíte si uvedomiť, že nadváha je vo veľkej miere spôsobená dlhodobým osvojením si zlých stravovacích návykov.

K čomu vlastne dochádza pri neuváženej, nezdravej  a drastickej diéte.

Vaše telo si upraví metabolizmus, nastaví sa  na uchovávanie tukov a začne spaľovať bielkoviny zo svalstva ako reakciu na náhly pokles v príjme kalórií v strave chudnúceho.

Principiálne dochádza k tomu, že svalstvo sa stráca a  v tele sa vyrába dusík. V snahe očistiť telo od dusíka bunky uvoľňujú vodu a Vám sa zdá, že naďalej chudnete.

Telo chudnúceho postupne spomaľuje svoj metabolizmus až do takej miery, že napriek hladovaniu sa chudnutie zastaví.

Telo začne šetriť podkožný tuk na dni, keď dostane minimum kalórií. Naše telo je múdry systém, ktorý takúto situáciu začína očakávať a v rámci pudovej sebazáchovy si začína šetriť, či až vytvárať tukové (energetické) zásoby na prežitie. Väčšina chudnúcich je frustrovaných, nahnevane skončia s diétou a začnú sa stravovať ako pred jej začiatkom. A vtedy dochádza k tragickej situácii, váha chudnúceho sa vráti na pôvodnú a zvyčajne sa telo so super pomalým metabolizmom pomstí nabratím ďalších kíl naviac.

Môžeme konštatovať, že takýto prístup je skvelým receptom na dlhodobé priberanie. Chvíľu hladujete, váš metabolizmus sa  spomaľuje a potom zjete všetky vysoko kalorické potraviny, ktoré ste si tak dlho odopierali. Neúprosne a dlhodobo priberáte.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

REKLAMNÉ ODKAZY


  


TOPlist